dijous, 28 de gener del 2016

Text argumentatiu

Un cop fet el debat, a continuació hi ha escrites les redaccions on cada alumne de 4t d'ESO exposa la seva opinió al voltant del tema debatut a classe. Es demana una estructura tripartida amb: introducció (presentació del tema i tesi), argumentació (arguments, contraarguments i exemples) i conclusió. Calen dos arguments com a mínim i dos recursos retòrics.
Les idees han d'estar ben cohesionades usant els connectors necessaris.

68 comentaris:

  1. “Treballar per viure o viure per treballar” és un tema actual bastant polèmic amb el que molta gent es sent reflectida. Alguns ja van amb la idea que hauran de treballar vint de les vint-i-quatre hores que té el dia i estaran a favor del “viure per treballar”, però d’altres, a part de treballar, tenen altres propòsits i metes que els fan aixecar-se cada dia amb ganes i es decantaran pel “treballar per viure”.

    Personalment, estic a favor del “treballar per viure” perquè penso que si en aquesta vida tenim somnis i desitjos que volem fer realitat, no hi ha altre remei que treballar, estalviar i ser feliç.

    Per començar, trobo que el fet de treballar forma part d’un creixement personal, fent veure a la gent el món real, madurant, fent-se adult i començant a tenir deures i responsabilitats de veritat.

    En molts casos, la feina pot deixar de ser una manera de guanyar-se la vida per convertir-se en allò que li dóna sentit, ja que una persona pot treballar dotze hores al dia, però que allò que fa la ompli, li agradi i s’ho passi bé. Hi ha molta gent que només fa el que té encomanat i mira que a final de mes se li hagi donat el que tocava enlloc de gaudir d’aquelles hores.

    Actualment, aquest fet s’ha convertit en el centre de la vida de la majoria de persones, restant importància als amics, la família o el benestar i la felicitat propis.

    Pel que fa a la vida còmode, una persona d’entre milers té la possibilitat de guanyar-se la vida sense treballar, perquè li ha tocat la loteria, alguna herència o perquè és famós, però repeteixo, una d’entre milers. A tota la resta no ens cauran els diners del cel, i sense diners, no tenim on viure, què vestir o què menjar.

    Fins i tot hi ha estudis relacionats amb l’àmbit laboral per tal de tenir un millor rendiment laboral, com l’estil de vida anomenat “els tres vuits” que consisteix en dividir les vint-i-quatre hores del dia en tres grups de vuit hores cadascun, de manera que se’n treballen vuit, se’n dormen vuit i se’n dediquen vuit a un mateix i als de l’entorn. Convé recalcar que Espanya és un dels països europeus amb més hores de feina, i alhora és un dels estats amb menor productivitat. Tanmateix, és el país que dorm menys, una hora per sota de la mitjana, i es veu reflectit en menys productivitat, més estrès, major sinistralitat laboral, més fracàs escolar i un absentisme més elevat.

    Cal destacar també que estar moltes hores a la feina no és sinònim de treballar-ne moltes, ja que potser t’hi estàs allà nou hores, menys una per esmorzar, dues per dinar i gairebé una altra de descans; només en treballes cinc, suposant que estiguis pel que toca.

    Per finalitzar, trobo que la gent no veu la part positiva de treballar, com el fet de poder fer noves amistats. M’agradaria acabar citant a Sèneca, un antic filòsof romà que diu: “Ens preocupem més de viure molt que de viure bé, tot i que cadascú té a les seves mans el viure bé, però ningú és amo de viure molt”.



    Paula Piñol
    4t A

    ResponElimina
  2. La nota màxima que poden treure els alumnes del grup de reforç és un tema que es bastant interessant ja que genera polèmica entre els alumnes i professors.
    Jo estic en contra de que en els grups de reforç puguin treure un màxim d’un 6 ja que crec que ningú pot posar límits a ningú.
    A tu t’agradaria que et classifiquessin fent-te sentir inferior? ningú es millor ni pitjor que ningú i d’acord que hi ha persones que li costa però d’aquesta manera només estàs dient-li a aquestes persones que mai podran aspirar a més i no tindran nota per arribar a on vulguin per que clar com que només poden treure un 6.
    La motivació que tenen aquests alumnes es molt baixa ja que gairebé tothom els tracta d’una manera inferior, en realitat els estàs classificant de per vida i no tindran autoconfiança per dir jo puc fer molt més sinó que pensaran que com estan en aquest grup no poder ser millors. O T’has oblidat de com ens vam sentir quan vam saber que el director va anar a parlar als del grup A de batxillerats i a nosaltres no.
    Ells no es que reclamin el 10 és que si el tenen el tenen com per exemple una noia del grup C que va amb mi a plàstica va treure un 9 i no li van poder posar ja que li havien de posar un 6 per norma i això es una gran injustícia ja que ella va fer el mateix que tothom i a més ho va fer molt be, ho va fer d’excel•lent i per tan és mereix que li posin la nota que és.
    Ella mateixa em diu que la fans sentir com si fos inferior i no crec que ningú tingui dret a fer sentir així a algú.
    Finalment dir que res hem farà canviar d’opinió i segueixo creient ningú pot jutjar a aquest alumnes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

      Elimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. L’avortament ha estat un tema on s’ha escoltat a la radio, a la televisió i fins i tot a la gent propera a nosaltres i per això estaria bé fer un debat sobre l’avortament per saber que opinen els adolescents.

    Jo estic a favor del avortament perquè les dones tenen dret a decidir si volen tenir el nado o no.

    Per començar, el avortament hauria de ser legal perquè les dones tenen que tindre dret a fer i pensar el que vulguin amb el seu cos i ningú pot dir lis el que tenen que fer.

    Hauria de ser legal perquè els embarassos en algunes ocasions son per culpa de violacions, o sigui que aquest embaràs no seria provocat per tenir un fill i el millor seria el avortament perquè el nen tindria gens del seu pare i a la llarga de la seva vida podria desenvolupar els mateixos problemes que ell si no es educat adequadament, apart la mare podria sentir impotència cap al seu fill. Per exemple, vaig llegir en un diari que una noia de Girona va ser violada i per culpa de la nova llei no ha pogut fer l’avortament i tindrà que tenir el fill amb 17 anys i això ho trobo injust ja que té una vida per davant i estudis i moments que amb un nado no es pot. Tu series capaç de tenir un nado sent tant jove quan tens tantes coses que fer i aprendre?
    Tampoc es dir que et rentes les mans perquè no es fàcil avortar ja que tens una vida a dintre teu però si aquest fetus no es desitjable el millor es avortar.

    Hi ha adolescents que no volen donar en adopció el seu fill o sigui que tenen que estudiar i treballar a la vegada per mantenir-lo i al final deixen els estudis en una edat massa jove perquè no tenen recursos econòmics i en alguns casos tenen suport de la família ni parella i això es un greu problema. I també hi han adolescents que no volen tenir el nado perquè tenen projectes de futur i si els hi treuen la possibilitat doncs no podran seguir o els hi costarà perquè hi haurà un nado al mig. Una parell d’adolescents de meu poble, la noia va quedar embarassada i van tenir que marxar d’Espanya a un altre lloc on el avortament sigues legal i lliure i penso que les dones d’aquest país no haurien de creure la frontera per tenir dret a decidir sobre el seu cos.

    Molta gent, com tu, pensa que les dones embarassades per culpa de les violacions podrien donar en adopció el fill però no es tan fàcil ja que aquest ha sortit de dintre teu i es crea un vincle que quan es dona en adopció les mares poden tenir remordiments de consciencia i problemes psicològics. I això vulguis o no sempre estarà a les seves ments. I també dir que no fa falta que passin aquestes coses perquè altre gent que no pot tenir fills tingui, existeixen mares de lloguer que les coneixes personalment i la pots escollir tu.

    Per acabar, espero que es tregui aquesta llei perquè per mi no té cap ni peus, sigui per violació o per un preservatiu trencat, tota dona té que tenir dret a decidir que fer.

    ResponElimina
  5. L’existència de la vida extraterrestre

    El tema de l’existència de vida més enllà de la Terra és un tema molt parlat entre la gran majoria de la gent que alguna vegada ha pensat en l’espai. Hi ha molta gent, cada vegada menys, que pensa que no existeix la vida en altres planetes. Jo en canvi, estic en contra d’aquesta opinió tancada sobre aquest tema.

    No creieu que l'univers és molt i molt gran? L’univers té milers de galàxies i planetes. Podria assegurar que en algun d’aquests planetes hi ha vida o en podria existir en un futur pròxim. Per exemple, en el 2014 es van descobrir més de 4000 planetes nous, 50 d’ells habitables. Encara que no podem assegurar l’existència de vida en aquests planetes podem suposar que dintre de poc es podria descobrir maneres de comprovar-ho.

    Tampoc fa falta anar-se gaire lluny en l'univers, per parlar sobre el tema, existeix un planeta, no gaire lluny del nostre, que també és habitable per una altra espècie, clarament la nostra no perquè no podríem respirar, estic parlant de Mart. Mart, té aigua, aigua congelada i això vol dir que existeix la possibilitat que dintre d’uns 100 milions anys podria haver-hi una civilització. Partim que totes les espècies de la terra van començar sent un bacteri de l’aigua i a poc a poc han anat evolucionant i han arribat a aquest punt . I qui sap, a lo millor, com la Terra, dintre d’uns milions d’anys tinguem uns veïns que ens puguin ajudar en algun àmbit.

    Encara que hi hagi molts planetes inhabitables s’han descobert unes quantes rèpliques a la terra, amb la seva pròpia atmosfera i tot. Per tant allà podria existir una civilització perfectament, l’únic, és que encara no l’hem descobert la manera per comprovar-ho a curt termini. Dintre de poc, l’ésser humà podrà localitzar nous planetes i descobrir-ne molt més sobre la vida en ells.

    Per acabar, m’agradaria esmentar una frase de Stephen Hawking que m’ha fet reflexionar sobre la capacitat que té l’ ésser humà per fer descobriments a la Terra i que segur, que la vida extraterrestre també podrà ser d’aquests pròxims descobriments importants, Hawking va dir el següent, “limitar nuestra atención a cuestiones terrestres sería limitar el espíritu humano”.

    ResponElimina
  6. Els ventres de lloguer sempre han estat un tema polèmic ja que és un sistema que consisteix en que una dona accedeix a gestar un nadó i a renunciar a tots els seus drets després de la gestació, a favor d'una altra persona o parella, aquest tema genera moltes critiques en contra d'aquesta pràctica però jo personalment estic a favor dels ventres de lloguer perquè opino que suposa un gran avantatge per totes aquelles persones que no poden tindre fills per algun motiu.

    Jo trobo que aquest sistema pot ajudar a moltes persones o parelles que tenen problemes de salut a tindre un fill, per exemple jo conec a una parella en que la dona per una malaltia que havia patit anteriorment va quedar estèril i gràcies aquest sistema van poder fer realitat el somni de les seves vides que era arribar a formar una família en bones condicions i mai van tindre cap problema en que el nen necessites a la seva mare biològica durant els seus primers anys de vida.

    També existeixen llocs del món on les mares es veuen obligades a acudir a aquest sistema per guanyar diners, però això són cassos aïllats normalment les mares gesten el fill sense ser obligades, és a dir, per voluntat pròpia, i simplement es presenten a gestar al fill per ajudar a parelles o persones que ho necessiten realment. A qui li agradaria no poder tenir fills i no tindre cap recurs al qual acudir?

    A més opino que normalment quan s'acudeix a aquest sistema la mare que gesta el nen es informada de tota la situació en la qual viurà el seu fill després d'haver estar gestat per ella i així respectivament. També penso que aquest sistema és molt útil per persones homosexuals, com per exemple el cantant Miguel Bosé que com ha afirmat més d'un cop a moltes entrevistes: "El vientre de alquiler me ha cambiado la vida." actualment viu feliçment sol amb els seus quatre fills, tots quatre gracies al sistema del ventre de lloguer

    En conclusió jo continuo a favor dels ventres de lloguer ja que trobo que és un sistema que serveix de gran ajuda a parelles o persones que volen formar una família i que es veuen impossibilitades per algun problema o alguna malaltia.

    Nerea Martín
    4t A

    ResponElimina
  7. Els ventres de lloguer és un tema molt polèmic actualment arreu del món. Consisteix en que dona accedeix a gestar un nadó i a renunciar a tots els seus drets a favor d'una altra persona o parella. Jo personalment estic en contra perquè penso que no és una pràctica beneficiosa pel bebè i per la mare, ja que com afirma la neurociència el bebè un cop nascut necessita el pit de la mare biològica perquè les condicions neuronals del seu cervell s'ajustin de manera correcta, ja que la mare és la única persona que reconeix el bebè.

    Són molts els cassos en el qual el ventre de lloguer ha servit de molt, però per exemple, a països com a la Índia la desesperació, la pobresa i la misèria, fan que les dones es vegin obligades a gestar fills per parelles simplement per seguir endavant, és a dir, forçades.

    A més a més, jo per exemple no seria capaç de quedar-me embarassada i després donar el meu fill a una parella o una persona sense saber realment en quines condicions viurà o perquè realment volen el bebè, i així a la inversa, és a dir, no podria dur a terme aquest sistema sense saber com ha viscut la mare durant la gestació.

    També, aquest sistema s’acostuma ha utilitzar per a les persones homosexuals, però jo trobo que per totes aquestes persones també existeix l'opció d'adopció, en la que es fa feliç un nen sense pares i s’ha li dona la possibilitat de tenir un bon futur i viure amb bones condicions.

    En conclusió, continuo estant en contra dels ventres de lloguer, ja que per raons varies trobo que és una cosa poc coherent i inhumana, i que hi ha moltes més opcions abans que aquest sistema.


    Marta Aznar
    4t A

    ResponElimina
  8. Utilitzar el mòvil a classe pot ser molt possitiu pels estudiants ja que pot ajudar-los a l'hora de buscar al diccionari, calcular resultats, traduir paraules, fer excercicis online ,etc...

    A més a més, hi ha moltes persones que aproven les assignatures gràcies a una app que ajuda als estudiants amb els seus dubtes i que també els recorda cada tarda que han de fer els deures.

    Per una banda hi ha gent que pensa que utilitzar el mòvil a classe és una pràctica dolenta perque pot distreure a l'alumnat. Aquest pensament és totalment fals ja que les persones que es distreuen són aquelles que, de tota manera, no estan atentes a classe sinó que estan distretes ja sigui amb el mòvil, amb l'ordinador o xerrant amb el del costat. En canvi, les persones disposades a utilitzar-lo correctament sempre surten beneficiades.

    Però per altra banda, hi ha gent que creiem que les persones tenim dos dits de front i que som suficientment responsables per saber que hem de fer i que no amb aquest aparell.

    Per acabar m'agradaria dir que hauríem de posar tots una mica de la nostra part i acceptar a les noves tecnologíes en la nostra vida acadèmica.

    Cristina Ruiz

    ResponElimina
  9. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  10. LA LEGALITZACIÓ DE LA MARIHUANA

    La legalització de la marihuana és un tema molt polèmic actualment per arreu del món. Des del meu punt de vista, jo personalment estic a favor de la legalització ja que la legalització d’aquest producte no porta tants problemes com pensem, sinó al contrari.

    Per començar, la legalització del cànnabis porta moltes coses positives a la nostre societat. Com per exemple, els delictes de delinqüència i els assalts violents pràcticament s’eliminarien, ja que tothom podria disposar de la seva plantació a casa i no hi hauria cap problema ni cap delicte.

    Una de les coses més importants a destacar és que el cànnabis té aplicacions medicinals, com ara, la reducció dels tumors cerebrals, i fins i tot, els científics han descobert un tractament per l’epilèpsia, i per aquest motiu, hi ha fins a 24 estats que han legalitzat la marihuana.

    Respecte a els problemes de respiració penso que cadascú es lliure de poder consumir el que vulgui i si ho fa, ja n’és present de tots els problemes que comporta. A més a més, hi ha anàlisis fets de que l’alcohol és 114 vegades més tòxic que la marihuana, llavors, penso que si l’alcohol és una substància legal per a adults, no hi hauria cap problema en que el cànnabis també ho fos. I be, apart del alcohol, també tenim el tabac, que és igual de dolent i és legal.

    Cal afegor que la prohibició d’aquesta substància té un cost econòmic i social per als ciutadans, i com em va dir un dia el meu tiet, la llei està més pendent de detenir a la gent que consumeix aquesta droga que no de preocupar-se per coses molt més importants i urgents com ara l’educació.

    En conclusió, només dir que la legalització del cannabis podria eliminar el seu mercat negre, ja que el seu mercat legal seria molt més atractiu, estaria molt més controlat i no hi haurien tants problemes i tantes detencions com recentment podem veure per la televisió. A més a més jo personalment penso que cadascú és lliure de fer el que vulgui, i que si algú vol consumir aquesta droga ja es fa responsable dels efectes que comporta.


    Ainoa Herrera
    4t B

    ResponElimina
  11. Nosaltres què paguem? La qualitat, la marca o les mentides?

    Avui en dia, penso que molts cops paguem més diners del compte. Diners de més injustificats.

    Per exemple, quan un producte és promocionat per un famós o per algú important, se li incrementa el preu perquè la empresa guanyi el doble de benefici. Pugen el preu, ja que saben que l’anunci provocarà reaccions i moviment on hi guanyaran molts diners.

    També, hi ha algunes empreses que contracten a menors per la fabricació de les bambes i aquestes, són posades en venda per noranta euros quan el nen se li ha pagat onze cèntims la hora. Trobo que el preu és excessiu respecte els poquíssim diners que se li ha pagat a l’ infant per ella.

    A la vegada, actualment, hi ha marques que tenen molt prestigi i els seus productes són molt desitjats per la població. Amb això vull dir que, aprofiten aquesta situació per augmentar el seu preu i posar un logotip visible per la gent. Per així, les altres persones, puguin identificar fàcilment la peça de roba i saber d’ on és.

    Un altre exemple clar és quan quelcom està de moda i les botigues augmenten el preu de venta del producte; vint, trenta, quaranta euros...increment del preu per pur benefici i nosaltres tot i quedar-nos bocabadats al veure el preu, el comprem igualment per sentir que encaixem en aquesta societat.

    La meva conclusió és que paguem molts cops la marca i les mentides que no pas la qualitat.

    Judith Buixó

    ResponElimina
  12. És necessari fer una carrera universitària per tenir èxit en el món laboral? Actualment, aquest tema és bastant conflictiu ja que des de petits ens han educat d’una manera la qual l’estereotip ideal d’una persona era tenir estudis universitaris.

    Estic en contra d’aquesta idea ja que tots els alumnes que fan un FP passen una època de formació en centres de treball relacionats amb els seus estudis. Això vol dir, que van molt més preparats pel que fa a la pràctica de treball que els universitaris.

    Pel que fa al totes les empreses internacionals, m’agradaria que la gent sigui conscient que a la Unió Europea la Formació Professional té molt més pes que a Espanya. De fet, el 50% de la població activa d’Europa son titulats en diferents graus de FP. Per tant, les ofertes laborals destinades a aquest tipus de professionals també són majors.

    La formació professional ofereix una amplia selecció de titulacions en tots els sectors i àmbits. Possibilita a l’alumne entrar directament en els estudis específics que l’interessin, enfocats sempre el món laboral que vagi a cobrir. Això és un contrapunt als estudis genèrics de universitats que moltes vegades ens ensenyen “una mica de tots però molt de res”. Per exemple, la meva cosina va fer una carrera de magisteri i en el moment d’entrar al món laboral va haver de fer un cicle superior per reforçar-lo ja que encara no es veia capaç.

    Seguiré estant en contra de la idea de que si no tens un títol universitari no tindràs èxit a la vida i que si dos del homes més rics del món com poden ser Steve Jobs i Bill Gates no tenen una carrera universitària, ja em diràs que és l’èxit a la vida.

    Gerard Piqué

    ResponElimina
  13. L’aplicació de la pena de mort és un tema molt polèmic als Estats Units, a Guatemala i al Carib ja que es posa en risc la vida d’una persona. Jo estic a favor perquè crec que la manera més adient de castigar a un assassí és fent el que ell ha fet, és a dir, matar.

    Hi ha molts pocs casos únics, com és el de Corea del Nord, on la pena de mort s’aplica molt estrictament perquè hi ha una dictadura i els delictes es porten a un extrem. Però en la majoria de països, la pena de mort no es du a terme per a qualsevol delicte nomes en els casos més greus com per exemple, el d’assassinat o violació. A més a més, aquest sistema s’assegura de que el delinqüent no es pugui escapar de la presó on està ni cometi un altre catàstrofe.

    Si una persona està condemnada a cadena perpetua pot ser possible que en un futur puguin canviar les lleis i que aquesta s’elimini. Llavors, aquest delinqüent en algun moment quedarà lliure i podrà tornar a realitzar el que va fer en un passat. A qui li agradaria que matessin a algun familiar seu i condemnessin a l’assassí a cadena perpetua podent aplicar-li la pena de mort i així evitar una altre tragèdia?

    Des del meu punt de vista, crec que la satisfacció augmenta un cop el delinqüent està mort. Per exemple, en la pel•lícula de “Pena de muerte” els familiars es queden més tranquils i satisfets quan maten a l’assassí dels seus fills. Per una altra banda, d’aquesta manera adverteixes a les altres persones que estan lliures i que volen cometre un assassinat de que si ho fan elles també acabaran mortes.

    En conclusió, continuo estant a favor de la pena de mort i m’agradaria acabar amb una frase de l’actriu i presentadora argentina Susana Giménez: “el que mata tiene que morir”.

    Iris Cerro
    4tA

    ResponElimina
  14. Legalitzar la marihuana es un tema que encara esta present en els partits polítics d’avui en dia i en boca de moltíssima gent. Hi ha opinions de tot tipus i la meva es que tot i que si que hi ha parts bones, també hi ha moltes de dolentes.
    Per començar, s'ha dit falsament que fumar marihuana no afecta la salut, però segons estudis publicats per l'Institut Nacional d'Abús de Drogues d'EUA, entre els efectes de consumir marihuana estan: Pèrdua de la memòria, atacs d'ansietat, paranoia, pànic i al·lucinacions entre d’altres. Un amic del meu pare va sofrir un atac d’ansietat per culpa de consumir cànnabis en excés.

    Però apart dels problemes de salut que pot comportar, legalitzar-la afectaria greument l'Economia dedicar al cultiu de droga a arruïnar la salut i la vida de la població en terres que podrien dedicar-se a cultius alimentaris i / o medicinals.

    D’acord que si que s’ha comprovat que pot tenir efectes medicinals, però mata mes que cura, ja que per consumir-la s’augmentaria el numero de persones amb càncer o problemes respiratoris. Apart que és la porta d'entrada a addiccions més fortes. Més del noranta-nou per cent d'addictes a la cocaïna i heroïna han desenvolupat l’addicció quant un dia van cedir a la temptació de provar la marihuana. I si ja en tenim prou en preocupar-nos de la gent que va beguda al volant ara a mes a mes també ens hauríem de preocupar de la gent que consumit aquesta droga, ja que un dels seus efectes es el cansament i qualsevol es podria dormir al volant o alguna cosa així.

    Però a totes aquestes raons el fet de que els interessats en legalitzar la marihuana plantegen com a molt progressista i un gran avenç, legalitzar un comportament en el que s’incita a la gent a que es drogui, es torni addicte, perdi la salut i el sentit de la seva existència no crec que contribueixi molt a millorar la societat. Per exemple jo tinc una amiga que va començar consumint per curiositat i s’ha arribat a gastar mes de 300 euros en 3 mesos, en coses que no li han portat res de bo.

    En conclusió jo segueixo tenint la opinió de que Legalitzar la marihuana no detindria la violència; Només serviria per enriquir a uns quants terratinents que ja es freguen les mans pensant en els guanys que obtindran, però be, com cadascú es lliure de fer el que vulgui també son lliures de pensar el que creguin.

    ResponElimina
  15. Avui en dia, la immigració és un tema bastant polèmic, sobretot aquí a Espanya que és una país que es veu afectat. Jo en aquest tema estic contra perquè crec que els immigrants s’aprofiten del sistema d’Espanya per venir a viure ja que viuen millor aquí sense treball que en el seu propi país.
    Una dada molt important és que en el 2011 hi havia un 1.830.046 ocupats. A España hi ha uns altres 5 milions d’immigrants que no es sap ben bé a què es dediquen, encara que tot apunta que són delinqüents i es dediquen a ajudes socials. Aquell any van treure de España més de 7.000 milions de euros.
    La majoria d’immigrants que venen a Espanya no tenen treball, Es diu que la majoria es dediquen a ajudes socials. I treuen d’Espanya diners que aconsegueixen els que sí treballen cada any.
    A més a més saturen la Sanitat, abusen dels serveis d’atenció primària i de les urgències i com que la sanitat és gratuïta, s’aprofiten del sistema.
    A sobre, per si no n’hi havia prou, Espanya està en crisi i no es necessita gent de fora que vinguin a treure’ns la feina, es necessita que la gent del país que no en té, en tingui.
    Hi ha immigrants que es pensen que Espanya és com la seva casa, i els europeus la família que viu dins. ¿Deixaríeu entrar a la vostra casa a qualsevol immigrant que us truques a la porta?
    En conclusió, sabent que hi ha un gran tan per cent d’immigrants que viu d’una part dels diners que cobrem i s’aprofiten de la sanitat gratuïta, jo m’ho pensava mil vegades abans de deixar-hi entrar algú.

    ResponElimina
  16. És necessari fer una carrera universitària per tenir èxit en el món laboral? Actualment aquest tema es bastant conflictiu ja que des de petits ens han educat d’una manera on l’ estereotip ideal d’una persona és tenir estudis universitaris.

    Jo estic a favor de fer una carrera universitària abans que un cicle, perquè els graduats universitaris tendeixen a tenir una major estabilitat a la feina i millors beneficis que els que tenen menys educació.

    Pel que fa a totes les universitats, et donen la possibilitat de fer un Erasmus per aprendre un nou idioma i/o fer pràctiques en empreses importants, on desprès pot ser que si els seus directors et veuen prou qualificat i amb el perfil adequat, et contractin directament.

    Però, quan tenim l'oportunitat de treballar en el que t'agrada, primer hem de pensar en això; per exemple, diguem que treballem des dels 25 fins als 65 anys d'edat; és molt dur treballar 40 anys en llocs de treballs avorrits o fer tasques que no t'agraden, potser mal pagat i amb caps insensibles i rondinaires, com va ser en el cas del meu avi matern. I penso, que el que hauríem de fer es decidir, ara que som a temps de fer una carrera ja que es valoren molt més que els GS. A més a més, hi ha moltes empreses (sobretot les grans) que només volen diplomats.

    En conclusió, continuo estant a favor de fer una carrera universitària, ja que pot proveir un avantatge a l'hora d'aconseguir feina o fins a un millor salari i a part, crec que mai podrem aprendre el mateix en 2000 hores d'un grau superior, que en 4 anys d'una carrera, per la qual cosa l'universitari té més futur i preparació.

    I per acabar, m’agradaria dir una frase de Nelson Mandela, que es: “La educación es la arma más poderosa para cambiar el mundo”.

    Judith Ferré
    4tA

    ResponElimina
  17. “Platja o muntanya” és difícil de saber que és millor o que t’agrada més. Més concretament la gent és passa hores triant si anar de vacances a la platja o a la muntanya. Jo crec que és molt millor la platja perquè suposa un contacte directa amb la natura i podem trobar llocs que semblen extrets del mateix paradís.

    A la muntanya també podem trobar-hi molts beneficis per la nostre salut, podem fer molt esport que ens poden a ajudar a tonificar els nostres músculs, , eliminar grasses, fortalir les nostres funcions cardíaques i a més a més també millorar el nostre metabolisme. I alguns dels esports d’aventura que es practiquen més amb la família són: córrer, escalar, anar amb bicicleta i fer senderisme.

    Caminant una mica per les muntanyes podem trobar llocs preciosos com cascades de les quals cau un aigua refrescant i cristal•lina com el mateix diamant o messies grandioses on podem passar un cap de setmana amb família. Hi ha llocs molt allunyats en mig de la muntanya que la gent va a desconnectar i intentar solucionar els seus problemes.

    Pel que fa a les vacances a la muntanya es pot anar tan a l'estiu com a l’hivern. En canvi a la platja la gent nomes va a l’estiu per prendre el sol i refrescar-se una mica. A l'estiu pots banyar-te com a la platja a algun llac o riu, prendre el sol com a la platja i hi ha ombra que a la platja no hi ha i pot portar problemes de insolació.

    Per acabar segueixo pensant que és millor la muntanya perquè podem fer moltes més coses i treure-li molt més profit a la muntanya que no pas a la platja .

    Mar Oliver
    4t A

    ResponElimina
  18. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  19. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  20. NOTA MÀXIMA ALS GRUPS DE REFORÇ

    La nota màxima dels alumnes a grups de reforç és un tema bastant polèmic que els estudiants viuen de molt a prop i del que poden haver-hi molts punts de vista. Les persones que hi són a grups amb ajudes han de tenir clar que les notes reflecteixen el treball fet durant el curs i que la seva nota mentre estiguin en un grup reforçat sempre tindrà un límit.

    Tots els alumnes de Catalunya en un determinat curs de l’ESO han de fer el mateix, tant si val l’ordre i la manera, els continguts han de ser iguals. Per tant, si a un grup de persones a qui els costa una mica més se’ls hi donen una sèrie de facilitats per poder aprovar els cursos i perquè no se’ls faci tant difícil, té lògica que obtin a una nota inferior a la que obtarien si estiguessin a un grup no reforçat, els alumnes han d’estar en igualtat de condicions i si un factor varia, han de variar tots els relacionats.

    Quan s’acaba l’ESO, hi ha tres opcions; treballar, fer batxillerat o fer un cicle formatiu. No sempre, però moltes vegades per endinsar-se en algun dels tres camins s’ha de tenir una nota mitja de tota l’ESO digna, ja que hi ha molta demanda i molt poques places a tots llocs. "¿Tindria sentit que un alumne amb un 6 a l’ESO (havent-la fet en un curs no reforçat) es quedés sense poder estudiar el que li agrada perquè un alumne amb un 7 de mitja a l’ESO (havent-la fet en un grup de reforç) passés per davant d’ell i ocupés l’última plaça al curs al que volien entrar tots dos?" No, no tindria ni cap ni peus, és per això que qui fa l’ESO d’una manera més fàcil te una nota màxima. En el moment que tots hi són a tercer o a quart d’ESO tot es correcte, i d’un 6 a un 8 tampoc hi ha tanta variabilitat, però un cop la nota és l’únic factor que compta per seguir endavant, hem de ser realistes.

    Parem-nos a pensar, pot ser, la persona que treu un 8 als grups no reforçats pugui treure un 9 si té més atenció personalitzada, menys pressió, menys teoria que estudiar, etc. Però com que no ho té, és conforma amb el 8. Ara, la gent que treu el 8 en grups amb ajuda, no pot reclamar que se’l mereix, perquè les condicions, no són les mateixes, i els 8 canvien d’un grup a un altre.

    Això és com al Treball de recerca que fan a batxillerat, es pot fer en català, en castellà o en anglès, si l’estudiant que escull fer-ho en anglès pot treure més nota que qui ho fa en català o en castellà. La possibilitat de nota augmenta segons el grau de dificultat, sempre.
    S’ha de dir que, els estudiants dels centres també poden escollir si estar en classes de reforç o no, i normalment als qui se’ls ha donat l’opció, que són quasi tots i que realment poden tirar endavant i seguir el ritme d’altres grups, han preferit estar en el grup de reforç.

    Pel que fa les assignatures optatives a l’últim curs de l’ESO, que en son 3, els alumnes que estan situats a classes de reforç aquestes tres matèries no les fan amb cap ajuda, tenen les mateixes condicions que qualsevol estudiant. Per tant, se suposa que també haurien de poder tenir les mateixes notes (sense límits), però, la normativa diu que els alumnes de les classes amb ajuda únicament poden treure un 6 a totes les assignatures, i això té una fàcil explicació: si que és veritat que a les optatives fan el mateix que tothom però, la pressió i el que han d’estudiar fora d’aquestes assignatures segurament és molt menys, a lo millor el dia que hi ha un examen de biologia (matèria optativa), els qui van a un grup que no és de reforç pel mateix dia han de fer un examen d’història, dues pàgines del quadern d’anglès i un treball de literatura, i els qui van a la classe de reforç només han de fer aquell dia l’examen de biologia i el treball de literatura. És per això que la normativa és amplia.

    Juguem amb la nota de l’ESO, la nota que ens obra les portes a un món d’estudis immens i la nota que ha de reflectir el treball que és fa, no parlem de la nota d’un examen que un dia van fer igual els qui feien l’ESO en una classe de reforç i els que no, parlem de molt més.

    ResponElimina
  21. Anar a treballar a l’estranger

    El tema de anar a treballar a l’estranger és un tema que tothom es planteja al llarg de la seva vida. Jo estic en contra d’anar a treballar a l’estranger perquè el treballs a l’estranger si no tens molta preparació són molt deplorables, amb salaris baixos i amb contractes temporals.

    Per començar, dir que els treballadors que emigren a altres països fa que els salaris dels treballadors locals baixin ja que hagin de competir amb els salaris dels treballadors immigrants que són menors. Això pot fer que els països de origen es quedin sense mà de obra qualificada i hi hagi una “fuga de cerebros”.

    També, segons el ministeri d’educació l’estat inverteix aproximadament 141.000 euros a cada estudiant durant la seva formació acadèmica pública i si després aquest estudiant quant està en edat de pagar els seus impostos se’n va a un altre país i els paga a allà l’estat no recupera la seva inversió i així costa mantenir una economia. Un altre problema és que està demostrat que 4 de cada 10 joves que van a buscar treball a l’estranger tornen en el primer any perquè no troben el treball que pensaven i això comporta que s’hagin gastat diners en el viatge i l’allotjament que després no recuperen.

    És veritat que a Espanya costa molt trobar treball però sempre hi ha sectors on si estàs preparat hi ha treball tant aquí com a l’estranger i també hi ha alguns països on els títol tècnics que s’obtenen a altres països no són homologats i no tenen validesa.
    Per acabar dir que haver de anar a treballar a l’estranger comporta haver de gastar diners en viatges per tornar al país d’origen per veure a la família i als amics constantment i que si has d’anar a treballar a l’estranger i no tens allotjament sol ser molt car el lloguer i al final el teu salari no és tant alt.

    Oriol Estapé

    ResponElimina
  22. És molt difícil triar entre platja o muntanya, perquè com tot, té els seus avantatges i els seus inconvenients. Jo personalment, crec que és millor la platja sense pensar-m’ho dues vegades perquè és un dels llocs on pots descansar i relaxar-te en les platges o cales sense gent, poder gaudir d’un bon moment escoltant les ones del mar estirat a la sorra i trobar aquella meravellosa brisa amb aquells banys al mar tan increïbles.

    La platja ens ofereix unes propietats terapèutiques increïbles, com per exemple per la pell: per curar osteoporosi, artritis, ajudar al nostre sistema cardiovascular i beneficis per a altres tantes patologies. Jo conec una dona d’uns 63 anys que patia problemes de circulació. El metge li va dir que no hi havia cap tractament ni operació per solucionar-ho, que el millor que podia fer era anar a la piscina o qualsevol altre lloc on hi hagi aigua freda. Aquesta dona es va informar i va decidir que el millor que podia fer era caminar per la sorra amb l’aigua freda del mar cada dia, ella al cap de caminar cada matí per la platja durant tot l’estiu, va poder millor moltíssim aquesta mala circulació de la sang que tenia i avui en dia, aquesta dona té 80 anys i no ha deixat aquest bon costum.

    Des del meu punt de vista, és per això mateix que, com has d’esperar per gaudir dels millors banys i has d’esperar perquè només pots gaudir en els mesos d’estiu, fa que l’agafis amb més ganes. I respecte les activitats esportives, en aquests mesos d’estiu pots practicar moltíssims més esports, com per exemple: surf, submarinisme, vela, pàdel surf, esquí aquàtic, surf de vela, piragüisme, salts, busseig lliure…

    Per això mateix a la platja, més concretament el mar és un dels medis on hi ha més espècies d’animals i plantes diferents, no creus? A més a més, també hi ha llocs paradisíacs com el Carib, Les Maldives o Hondures on el turisme és el factor principal d’on treuen un gran valor econòmic.

    Per concloure, segueixo pensant que és molt millor la platja perquè pots sentir la brisa del mar mentre passeges per la vora de la platja, enfangar-se de sorra sense que ens importi gens ni mica per després donar-nos un refrescant bany a la mar, jugar amb les seves ones, passejar per la riba a la llum de la lluna i totes aquestes coses són les que ens fan sentir lliures i plens de vida alhora que ens aporten aquest punt de tranquil•litat que necessitem i voldria acabar amb la frase que va dir Isak Denisen: “La cura per tot sempre és l’aigua salda: Ja sigui la suor, les llàgrimes o el propi mar”.

    ResponElimina
  23. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  24. Te mes avantatges o inconvenients internet?. L’internet l’utilitzem diàriament per buscar imatges, informació, etc. Però aquesta informació no sabem si es fiable, per tant jo penso que te molts mes inconvenients que avantatges.

    Torno a esmentar, que la informació que nosaltres busquem no sabem si es certa i si es una informació valida, senzillament, perquè ningú l’ha revisada ni ha fet cap control. Els diccionaris, enciclopèdies, etc; estan passades per un examen no només d’una persona, sinó que de varies.

    També, hi ha milers de virus que et poden entrar en l’ordinador i hackejar totes les dades personals i informació privada. Poden agafar la teva contrasenya del correu, entrar en el correu i acte seguit, enviar correus no desitjats i vulnerables a gent del teu entorn amb la qual tens una bona relació, com li va passar a una amiga meva. Després, l’has de portar a arreglar i això te un cost que no tota la gent es pot permetre. A qui li agradaria pagar una reparació sense tenir cap culpa?

    Però per mi un dels pitjors inconvenients, es que vulguis o no, genera un vici i provoca un descuit a les coses personals o laborals . La família es lo principal en la vida, però cada cop hi ha menys comunicació entre familiars a causa de: l’internet, noves tecnologies, xarxes de comunicació, etc. Jo puc tenir una parella que l’estimo moltíssim, però sinó li dono cap tipus de atenció a causa de estar per exemple, viciada a un joc, la meva parella es cansarà i m’acabarà deixant.

    Per concloure, jo penso que per molt útil que sigui el internet i per molt mes ràpid que sigui, sempre tindrà molts mes inconvenients ja sigui: per els virus, el vici que provoca, per la informació no fiable i molts més.

    Maria Brau
    4tA

    ResponElimina
  25. La legalització de la tauromaquia
    La legalització de la tauromaquia es un tema molt polemic a Espanya, hi ha una gran diversitat de opinions sobre aquest tema i la meva opinio es que la tauromaquia ha de seguir legalitzada perque es un art i una cultura del nostre país.
    En primer lloc el toro de lidia, que es l’especie que s’utilitza per aquest art nomes son criats exclusivament per la tauromaquia i aixo vol dir que si es prohibeix aquest art, significarà la perdua d’aquesta espècie única. A mes a mes el toros formen una part important de la industria turistica espanyola i generen uns ingressos molt elevats que en la situacio actual de l’economia espanyola son de gran ajuda. He de afegir que sempre hi ha hagut persones molt importants en la historia que han estat a favor de la tauromaquia i alguns d’ells son Hemingway, Federico Garcia Lorca, Serrat, Picasso i molts més. Tambe he de destacar que com va dir el torero Jose Maria Montilla: “defensar la tauromaquia es defensar la nostra cultura i la nostra historia”
    En conclusio jo segueixo estan a favor de la tauromaquia perque es la festa nacional i es el simbol de l’escencia del païs.
    Pol Estapé
    4tC

    ResponElimina
  26. El tema de ser estimat o temut és d'aquells en el qual la gent mai pensa però que sense voler en algun moment del dia ho fan. Ja que sempre es pensa en aquelles persones que ens estimen, encara que també, es pensa en aquelles a les quals tenim por o un cert respecte. Jo defensaré què és millor ser estimat perquè ens aporta una seguretat imprescindible pel dia a dia.

    Ser estimat en certa manera ajuda a l'estatus social, ja que quan s'ha de prendre una decisió forta o complicada en la vida a les primeres persones que es demana opinió és en aquelles que sabem que ens estimen i que per sobre de tot sempre ens ajudaran i ens aconsellaran de la millor manera per donar-nos aquell copet a l'esquena per seguir endavant.

    Ser estimat també confirma que se sap estimar. Quan s'estima a una persona es demostra que es té sentiments i que realment s'és humà, perquè un tret característic d'aquest és que tenen sentiments i això és una de les coses que els diferencia de màquines o qualsevol altra cosa.

    Una persona que és temuda viu únicament per sobreviure i no per gaudir i crec que això és molt trist perquè per viure així millor no néixer. Això també ens demostra que una persona que li agrada ser temuda és una persona freda, roín, etc.

    En conclusió, ser estimat és molt important en aquesta vida, ja que aporta una gran satisfacció pròpia que fa que cada dia se sigui una mica més feliç.

    ResponElimina
  27. EL MÒBIL A CLASSE

    Fer servir el mòbil a classe és positiu pels estudis? Aquest tema està bastant present actualment entre alumnes i professors, ja que hi ha diverses opinions.
    Personalment, crec que utilitzar el mòbil a hores de classe seria una distracció pels alumnes que no ajuda en cap aspecte als estudis, més aviat el contrari, perquè crec que a l’hora de fer-lo servir perdríem atenció a la classe i això afectaria a les notes.
    A més a més, si estiguéssim mirant el mòbil a classe els professors no veurien si fem un bon ús, estaria menys controlat. Per exemple, una amiga meva va treure el mòbil per mirar l’hora a meitat de classe i la seva professora li va prendre perquè no sabia si realment mirava l’hora o estava distreta amb altres aplicacions.
    També podria ser perjudicial el fet de ser petits i fàcils de controlar, perquè si es fa servir el mòbil a classe i de sobte t’arriba una notificació, qui no miraria el missatge per inèrcia? Crec que per molt bon estudiant que es sigui, si arriba un missatge, es mira perquè pot ser important.
    A part dels estudis, crec que ja tenim tantes hores del dia per fer servir el mòbil com perquè a sobre s’hagi de fer servir a classe, és veritat que entre classes si que es podria deixar mirar i a les hores del pati, però no a classe, ja que al final acabaríem avorrits.
    Sobre el tema de les hores de pati, a mi em van treure el mòbil quan estava a punt de treure el peu per la porta i crec que si ara es treu el mòbil, què farien per tenir controlat aquest aspecte? Ara sembla que tot podria ser perfecte amb el mòbil a classe, però jo crec que al final hi hauria molts problemes.
    Personalment crec que és un tema on hi ha diferents opinions, i la meva és que estic en contra ja que crec que no fan falta tantes hores al dia de mòbil com per estar a classe amb l’aparell i perquè crec que es podria veure reflectit als estudis.

    Clàudia Maestro 4tB

    ResponElimina
  28. L'EXISTÈNCIA DE DÉU

    La religió es un tema molt polèmic en la nostra societat perquè hi han persones que qüestionen la existència de Deu. Jo en canvi, crec en la seva existència.

    No creieu que tot te un inici? Per exemple, al mon s’han anat trobant coses sobre Deu, des de les seves paraules plasmades en papers fins a la seva tomba.

    Un altre aspecte a tenir en compte es que en el nostre mon hi han festes que commemoren el seu naixement, com per exemple el Nadal o la setmana santa. si no existís no hauria perquè haver-hi una festa que celebrés el dia en què ell va néixer, ni explicacions en la bíblia sobre el recorregut que passa la seva família per tenir-lo. M'agradaria destacar que un clar exemple sobre l'existència Deu, es que, el que ell crea es reprodueix, com per exemple els animals, les persones,etc...però el que la ciència crea no es reprodueix....

    Per una banda la existència de Deu, influeix a l’hora de morir i els que creuen en ell, tenen el benefici d’anar al cel i per l’altre els que no creuen, tindran un càstig..

    Continuo pensant el mateix, ja que, jo he tingut família creient que pregant han pogut salvar la vida de un familiar que els metges no li donaven esperanza de vida, ja que, estava apunt de morir.

    Per concloure cal dir que una persona es lliure de triar la religió que volguí, tots som iguals.

    Tania Alexandra Ayala Perez 4tC

    ResponElimina
  29. ANAR A TREBALLAR AL ESTRANGER

    Aquest tema és força interessant ja que segur que més d’un cop algú s’ho ha plantejat. Ja que actualment les condicions per trobar feina a Espanya van a pitjor.

    Jo personalment estic a favor d’anar a treballar fora del país ja que fas un canvi d’aires i mai esta malament, també hi guanyes més experiències en la teva vida i coneixes nova gent amb diferents cultures i altres gustos i vulguis o no això et fa canviar.

    Pel que fa anar a un altre país a treballar ho pot fer tothom que tingui un domini de la llengua local del lloc on vagi bàsic o més aviat el angles, ja que sinó no s’hi podria fer res, aquest es l’únic inconvenient que hi ha tot lo altre son avantatges.

    Tinc un amic que se'n va anar per un tema esportiu amb una beca a la universitat de Suïssa i hem va dir que es notava molt el canvi d’ambient i d’organització com estan fetes les coses de bé i que quan sorties de la universitat tenies moltes més possibilitats de trobar feina que a Espanya.

    A més a més a la hora de trobar feina segur que li trobes amb més facilitat que a Espanya ja que com he dit abans aquest sector acostuma a estar més ben organitzat i tot això acompanyat de probablement un salari millor i millors condicions.

    Per triomfar al estranger bàsicament es posar-li ganes, per exemple jo conec a un amic del meu pare que és empresari i que quan treballava aquí ha Espanya no trobava ninguna feina i va decidir anar a EEUU, primer va començar treballant en un bar i a base de treballar amb ganes ara actualment esta a “Cisco Systems” la cinquena empresa que més cotitza de “Wall Street” mai s’ho hagués imaginat diu que es com s’hi estigues somiant permanentment.

    En conclusió només dir que si tens un domini del angles adequat no t’ho pensis dos vegades a l’hora d’anar a treballar al estranger ja que només hi trobaràs avantatges.

    Pau Ferré

    ResponElimina
  30. La legalització de la prostitució és un tema que se’n parla sovint, però hores d’ara encara esta en el mateix punt. Les meves raons per estar en contra de la legalització de la prostitució són les següents:
    Quan els nens veuen una dona prostituta poden creure que això és un comportament normal i quan tinguin la seva edat també ho podran fer.
    Si la prostitució es legal pot augmentar, igual com l’alcohol. El fet de posar multes a la gent beguda ha disminuït al consum d’alcohol amb els conductor. Jo crec que les multes a la prostitució ajuden que no augmenti.
    És denigrant per una dona vendre el seu cos, per aconseguir diners, només perquè l’home estigui satisfet.
    Si és fàcil trobar dones prostitutes pot augmentar l’estímul per sexe i per tant pot haver més persones edictes al sexe.
    Crec que això, es una mala imatge per la societat i la ciutat que pot veure’s perjudicada pels turistes. I que els turistes quan vinguin que ho facin només per tenir sexe fàcilment, com a Cuba.
    Hi ha algunes màfies que enganyen a les dones, per exemple, truquen per si volen treballar de model o qualsevol feina, es transformen en prostitutes.
    Al fet de treballar de prostituta, pot transmetre malalties de transmissió sexual.

    Estic en contra de la legalització de la prostitució, perquè veig que es una feina no agradable per la dona.



    Natàlia Tura
    4t C

    ResponElimina
  31. El fet de tenir internet o no és un tema bastant polèmic normalment, ja que té els seus avantatges i inconvenients. Jo estic a favor d’internet ja que crec que internet dona molts més beneficis que inconvenients com per exemple poder buscar informació més ràpidament i fàcilment.

    Actualment, hi ha gent que es queixa perquè els hi entren virus, però per això hi ha moltes empreses antivirus, algunes d’aquestes gratuïtes, que s’encarreguen d’eliminar aquets.

    Per una altre banda, internet t’obra les portes a un món on et pots comunicar amb gent d’arreu del món sense complicacions. Per exemple, conec a una família que va venir a Espanya de la Índia i es comuniquen amb els seus amics i familiars d’allà a través de les xarxes socials.

    Per un tall d’energia es pot estar com a molt un mes sense comunicació, però no seria molt millor poder comunicar-se de tant en tant que no poder fer-ho mai i perdre el contacte?

    Pot ser que algunes parelles tallin per culpa de que un d’ells es vicií a internet, però moltes altres tallen per raons diferents.

    A més a més, a internet es pot trobar tota classe de documents, diaris, revistes, etc. Per exemple, un home d’aquí la Roca sempre anava a comprar el diari pel mati, i li costava diners, en canvi, ara entra al diari des de internet gratuïtament.

    En conclusió, segueixo i seguiré pensant que internet et dona molts més beneficis en el dia a dia que inconvenients.

    Sandra Méliz
    4tA

    ResponElimina
  32. PENA DE MORT

    Parlaré de la pena de mort que és un dels temes més polèmics als Estats Units, a Guatemala i a casi tots els estats del Carib.

    Jo estic en contra de la pena de mort ja que es parla de la vida d’una persona i crec que totes les persones encara que siguin més dolentes que el verí no es mereixen morir.

    En molts països la pena de mort s’utilitza en casos d’espionatge, traïció o altres coses que no impliquen la mort de ningú, crec que és massa fort que matin a una persona per haver espiat ja que no ha fet mal a ningú. Per exemple, en el 2007 a Corea del Nord un director d’una empresa va ser executat públicament en un estadi esportiu davant de 150.000 persones per haver realitzat trucades a l'estranger, ningú amb dos dits de front ho veu això normal.

    Per altre banda, no veig justificable el fet de que una persona que ha matat a una altre, aquesta hagi de morir. Crec que l’assassí haurà guanyat la partida ja que ell haurà obtingut el que vol i trobo que és millor que l’assassí sigui condemnat a estar en una presó de per vida sense llibertat que patirà més que si l'injecten algun verí al cos o el disparen.

    Pensant en el dolor dels familiars crec que la satisfacció de que l’assassí sigui mort és mínima i crec que el que causaria és més dolor ja que no només una família seria la que estigués trista sinó que n’hi hauria dos.

    Per concloure vull dir que segueixo estan en contra de la pena de mort ja que penso que hi ha maneres i maneres de castigar a una persona sense condemnar-la a mort.

    Espero que no s’ hagi fet pesat i s’hagi pogut gaudir una vegada més d’un text argumentatiu.

    Judith Matamala
    4t A

    ResponElimina
  33. L'AVORTAMENT
    L'avortament és tema molt polemic que hu parla tothom i les persones que més hu tenen a la mà és a les adolescents. Jo estic en contra perquè crec que portes una vida a dintre teu i si avortes es com matar-la.

    Tenen una persona dintre i tenen tot el dret a viure com tots nosaltres. Es com si la meva mare no m’hagués volgut tenir i tots els moments, amics i coses que he viscut no ho podria haver fet i això passa a molts fetus que les seves mares avortant.

    Crec no hauria de ser legal perquè aquest viola els drets humans ,i seria el dret a vida que té cada ser humà, si el embrió és un fill no desitjat la solució no es l’avortament. Una de les possibilitats seria donar en adopció el nen perquè aquest puguí creixer en un millor ambient. I les dones quan avortant per dir-ho d'alguna manera es com si es rentessin les mans i es desfessin del problema.


    Moltes adolescents que tenen relacions sexuals amb la seva parella s’arrisquen a que sigui sense preservatiu o que es poguí trencar i la noia quedar-se embarassada. Si una persona no es pot encarregar del nen pot donar-lo en adopció a pares que no poden tenir fills o altres mètodes, com per exemple a la pel·lícula de Juno que la protagonista es queda embarassada per trencament de preservatiu i al final es donà conta que no el pot matar perquè es una vida i el donà en adopció a una parella que la dona es estèril.

    Hi ha vegades que a la parella que es dona en adopció arriben amb un acord i quan el nen es més gran el poden anar a veure, enviar-se fotos, etc. Perquè sàpiguer que creix bé. Sobre els problemes psicològics que es puguin tenir existeixen metges en que et poden ajudar a que visquis amb ell o intentar-ho superar.

    En conclusió només dir que un fetus per molt petit que sigui és un esser viu que té vida i al cap dels anys tindrà sentiments i si avortes després et pot quedar en càrrec de conciencia perquè no el vaig tenir.

    ResponElimina
  34. TRANSGÈNICS
    Els transgènics és quelcom que ens envolta en la nostra vida diària i encara no són del tot certs els seus efectes sobre la nostra alimentació.

    S’hauria de tenir molta cura amb aquest tema ja que amb el que estem tractant se’ns escapa de les mans, les poques proves que s’han fet amb modificacions genètiques en la cadena de l’ADN han sigut, majoritàriament, un fracàs. Per tant, per el moment, és una gran incògnita els efectes bé positius o bé negatius, que poden tenir aquestes modificacions genètiques dels aliments que ingerim sobre el nostre organisme.

    Si realment el que es vol aconseguir amb els transgènics és acabar amb la fam mundial, que ho demostrin, perquè encara no s’ha demostrat ningun canvi. Si es vol ajudar als països en desenvolupament, que s’hi plantin allà plantes autòctones del propi país, ja que estan preparades per a les seves condicions, no fa falta modificar les demés.

    A part de tot això, el tema dels transgènics és una gran estafa mundial, 5 grans empreses agroquímiques, són les que porten el 90% del mercat d’aquests. Els aliments modificats genèticament, van ser únicament modificats per resistir als agroquímics creats per aquests “Lobbys” i ens van vendre a nosaltres com que ho resistien tot.

    Aquest mateix grup d’empreses fa estar durant molts anys fen una gran pressió sobre alguns països perquè deroguessin algunes lleis en contra dels transgènics i així ampliar el seu comerç. Ho van aconseguir. I també, van aconseguir molts diners per crear campanyes en contra dels aliments naturals, enverinant a propòsit camps de cultius de productes frescos per tal de convèncer encara a més gent.

    En conclusió, crec que deixar la nostra alimentació a mans de unes empreses que només els hi importen els diners no pot ser res bo.


    David Pont
    4tB

    ResponElimina
  35. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  36. “Legalització de la prostitució” és un tema actual bastant polèmic que molta gent es planteja. Alguns ja van amb la idea que legalitzar-la seria el millor però realment és necessari que es consideri un treball legítim, com no ho es el dels esclaus, no es una professió.
    Personalment, estic en contra de legalitzar la prostitució perquè penso que estaríem fent que els proxenetes i els traficants passessin a ser legítims empresaris i homes de negocis.

    Jo trobo que si es legalitzes es promouria el tràfic sexual, ja que un dels arguments que van servir per a la legalització de la prostitució a Holanda va ser que ajudaria a acabar amb el tràfic de dones, però no va ser així, sinó tot al contrari, va augmentar el 80 % el tràfic sexual.
    També hi ha molta gent que creu que si es legalitzes dignificaria i professionalitzaria a les prostitutes, però només dignificaria a la indústria, no a la dona. Una de les moltes creus que porten a sobre les prostitutes és l’estigma social que suposa i això no desapareix cotitzant a la Seguretat Social.

    A més a més, legalitzar la prostitució augmentaria la prostitució clandestina i il•legal i de carrer, ja que les faria mes vulnerables davant l’abús, ja que , en haver de registrar-se, perden l'anonimat. Així que moltes d'elles trien procedir de manera il•legal i clandestina.

    També s’ha de dir que la legalització de la prostitució no augmenta les possibilitats d'elecció de les dones . Cap dona tria lliure i racionalment ser prostituta; es tracta més aviat d’una estratègia de supervivència, en un context d'extrema vulnerabilitat i absència de veritables alternatives. La distinció entre prostitució forçada i voluntària és absolutament falsa i ve promoguda per la indústria del sexe per aconseguir més estabilitat i seguretat legal .

    En conclusió, jo continuo estan en contra de legalitzar la prostitució perquè no seria just per la dona, ja que perdre l’anonimat és important per elles perquè no volen que se sàpiga qui són.

    ResponElimina
  37. GATS VS GOSSOS
    Els gossos i els gats son els millors animals de companyia, però hi ha gent que prefereix tenir un gos a un gat.
    Jo crec que és millor un gat que un gos per diferents motius que ara us comento. En primer lloc són animals molt afectuosos i no són perillosos a diferència d’algunes races de gossos que han de portar posat el collar de càstig i un morrió perquè no mosseguin. També són animals molt nets perquè es renten ells mateixos i no cal banyar-los a diferència del gossos que no es saben rentar i fan pudor. Els gats no s’han de passejar com els gossos, que necessiten que els passegem tres vegades mínim al dia. Això es perquè els gats fan les seves necessitats a una safata de sorra i els gossos que no tenen gaire memòria no aprenen a fer-lo i s’han de treure a passejar perquè puguin fer les seves necessitats. Independentment de l’ habitatge que tinguis pots tenir un gat de qualsevol raça mentre que algunes races de gossos necessiten molt d’espai per moure’s. Això també es important en la despesa alimentaria perquè al ser tan petits mengen menys. Els gats estan dissenyats per caçar, ja que poden saltar, escalar, atacar i aquestes habilitats permeten utilitzar-los per eliminar ratolins i caçar coloms.
    I per acabar, si algun dia et deixes la porta oberta i s’escapa, tranquil que tornarà !

    Aaron Diaz Cobo

    ResponElimina
  38. LEGALITZACIÓ DE LA PROSTITUCIÓ

    La prostitució és un món que mou anualment grans quantitats de diners. Generalment és una pràctica tolerada, tot i que no està legalitzada; i és precisament la seva no legalització el que fa que generi tants diners no estan controlats per l'estat, per aquest motiu és un tema tant polèmic avui en dia. Aquesta és la raó per la qual molta gent considera que s’hauria de legalitzar, indemnitzar, cotitzar i tot el que engloba a un treball com qualsevol altre.

    Per una banda, el fet de ser prostituta no es quelcom que es tri, sinó que situacions de la vida et porten a prendre aquestes decisions. Les prostitutes haurien d’estar en igualtat de condicions que qualsevol altre treballador. Per què ser forner o electricista està millor vist que no pas ser prostituta? Considero que cada un es guanya la vida a la seva manera i cap és menys digne.
    D’altre banda, si la prostitució es legalitzes, el tràfic de dones de les màfies s’acabaria ja que seria un treball que estaria totalment controlat per l’estat. S’han donat un cas per la televisió que explica que una màfia que traficava amb aquestes dones, elles no podien denunciar perquè estaven amenaçades per mort, va ser una veïna de la zona la que ho va denunciar, si no fos per aquesta dona encara estarien sotmeses a unes condicions indignes.

    A més a més el dret a la lliure elecció de treball i el dret de treballar són drets humans i algunes dones que practiquen la prostitució són maltractades físicament per els seus clients, quina classe de dret humà és aquest? Legalitzar aquest ofici seria la solució adequada.

    Així que la prostitució hauria de ser un treball amb les mateixes condicions que qualsevol altre, per a que aquests diners vagin destinats a un bé comú. Aquestes dones també mereixen ser vistes com unes treballadores amb totes les seves bones condicions.

    Marta Silva
    4tB

    ResponElimina

  39. La Immigració

    Les persones que van a immigrar a llocs es perquè on viuen no tenen treball i no tenen on viure. Tothom te dret a vindrà a espanya o altres lloc per poder treballar i tenir diner per comprar-se una casa i per menjar.
    En el meu cas a mi no em importa que vingui gent a viure a joc a si son mes persones i tenen molt beneficis.
    Aquestes persones que poden vindre a immigrar a qualsevol lloc no tenen una vida bona que es buscant la vida buscant en els contenidors i per això volen vindre a espanya etc...

    Daniel Menjibar
    4tc

    ResponElimina
  40. El moviment migratori
    Estic a favor del moviment migratori ja que per una banda aporta noves maneres de treball si ve d’un país més desenvolupat, i per una altre banda perquè dona la oportunitat a immigrants de països menys desenvolupats a fer tasques i treballs que no podrien fer en el seu país.
    Aporta nous menjars, maneres de treballar, introdueix noves paraules, historia i cultura, per exemple la meva àvia es immigrant i aporta una metodologia musical que es desconeixia a Espanya abans, una manera diferent d’ensenyar .
    Històricament sempre hi hagut moviment migratori, qui no ha tingut mai un familiar immigrant en la seva família? Els immigrants acostumen a fer les feines més pesades, feines poc renomerades, que menys gent vol fer com per exemple: fer carreteres, treballar en un escorxador, a Osona hi ha molta immigració perquè la Indústria de la xarcuteria és molt elevada.
    Pel que fa a la globalització, és normal que hi hagi gent a tot arreu on sigui perquè els transports i les comunicacions són millors que antigament on no s’acceptava la immigració tant com ara.
    Els immigrants marxen del seu país perquè no si poden quedar ja sigui per dictadures o per no poder menjar i immigren a països amb lleis obertes.
    Finalment, trobo que el moviment migratori aporta més coses positives i beneficioses per la societat que no pas dolentes.

    Gerard Sabatés
    4tB

    ResponElimina
  41. Treure bones notes vol dir ser intel·ligent?

    Ser intel·ligent vol dir treure bones notes? En la societat actual, tota persona que treu bones notes és considerada intel·ligent i superior intel·lectualment que una que treu males notes.

    En realitat, existeixen molts tipus d’intel·ligències: la lingüística, musical, naturalista, lògic-matemàtica...etc. Però actualment la gent associa intel·ligència a obtenir bones qualificacions en les proves i treballs acadèmics.

    Howard Gardner va publicar un llibre al 1983 on la matèria grisa és vista com a diferents capacitats especifiques i la defineix com: “La capacitat mental de resoldre problemes i/o elaborar productes que siguin valuosos en una o més cultures”.

    Jo crec que treure bones notes no vol dir que siguis més llest que una persona que treu males notes ja que una prova en la que et puntuen, pot dependre de molts agents aliens com la concentració que tens en aquell moment o el teu estat sentimental.

    Treure males notes no vol dir que siguis un fava. Potser només és degut a una manca d’interés. Per exemple, Albert Einstein s’aburria a classe, anava a la seva, treia males notes i malgrat això és considerat el científic més important del segle XX. Altres persones en aquesta situació serien Stanley Kubrick, Winston Churchill i Pablo Picasso.

    En conclusió, continuo defensant que el fet de obtenir bones qualificacions no és sinònim de ser intel·ligent i crec que no hi ha una relació directa entre aquests.

    Aina Merino Olmo
    4tA

    ResponElimina
  42. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  43. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  44. ELS VIDEOJOCS SÓN DOLENTS PER LA SALUT

    Els videojocs són un “entreteniment” visual fet per patrons gràfics que tenen un gran impacte en la nostre societat ja que, són molt addictius, i aquesta addicció comporta problemes.

    La Amnistia Internacional, la qual és una organització internacional formada per més de 7 milions de persones que actuen en defensa dels drets humans, va presentar una denuncia contra els videojocs violents. Els quals són; la gran majoria. En el informe de la denuncia constava de que: més del 50% dels centenars de jocs analitzats escollits aleatòriament fomenten la violència i actuen en contra de la dignitat de les persones especialment la de les noies. Em sembla increïble que algú defensi els videojocs.

    El psiquiatre xilè Jorge Barudi va afirmar que els videojocs violents, és a dir: la gran majoria, poden destruir la capacitat empàtica dels nens. De manera que no sentin sentiments ni empatia per a altres persones com per exemple un noi que es diu Dan el van castigar sense videojocs i per la nit va matar als seus pares. La indústria dels videojocs sens escapa de les mans, cada vegada provocar més desastres. Són molt escasses les morts causades per videojocs però poc a poc va incrementant aquest descontrol.

    L’epilèpsia foto-sensitiva és una epilèpsia provocada per estímuls visuals normalment detectada en videojocs. Perquè mantenir aquesta indústria si està demostrat que no és necessària? No són suficients les desgràcies que comporten?

    Finalment, crec que els videojocs són innecessaris i perjudicials per a la nostre salut i s’haurien d’eliminar per al bé de la nostre societat


    Sergi Tamaral 4tB

    ResponElimina
  45. OBLIGAR ALS NENS A PRACTICAR UN ESPORT DES DE PETITS

    Obligar als nens a practicar un esport és un tema molt polèmic entre els pares d'avui en dia.
    Si a una persona l'obliguen a practicar un esport, es veu afectada una part del cervell que lluita contra la teva opinió, i això òbviament no és gens bo. Està clar que a la llarga la persona s'acaba acostumant, però a la força.
    Els pares que obliguen als fills a fer un esport, normalment és perquè han fracassat en aquell sector i volen veure reflectits els seus gustos en el/la seu/seva fill/filla. Això crea un parell de sentiments negatius en el nen;
    El fet d'intentar satisfer el somni del pare i intentar no fracassar en l'esport. Un dels elements a tenir en compte sobre aquest aspecte és que el rendiment escolar es veu altament afectat per la pèrdua de temps en una cosa que no atrau.

    Una altra dada a tenir en compte és el fet de no voler saber res de l'opinió del nen/nena, molts casos de pares tenen por pel fet que els seus fills els hi diguin que volen formar part del grup de Vallet, o a la inversa, les nenes al grup de futbol, cosa que actualment no seria tan estrany com el primer exemple.

    El científic Leeroy Jenkins assegura que 53 de cada 110 nens que practica esport es obligat a practicar-lo i no sel'ha tingut en compte a l'hora d'escollir l' esport que està a punt de realitzar.

    En conclusió segueixo pensant, tot i que alguns arguments externs sobre aquest tema són verídics, que haurien de tenir en compte l'opinió del nen abans d'apuntar-lo a qualsevol esport.




    Marc Ibáñez Saladrigas

    ResponElimina
  46. COM POT INFLUENCIAR LA MÚSICA EN LA NOSTRA VIDA
    La influencia en la musica és un tema polèmic ja que la música apareix en les nostres vides dia a dia, des de que ens llevem fins anar a dormir.

    La música ha format un dels elements principals en la formació de la cultura i influeix en els costums dels individus. A més a més, la música forma part de les nostres vides des de gairebé els mateixos orígens de la nostra espècie i ens acompanyarà per sempre.
    Els adolescents són els més propensos a ser influenciats pels nous estils musicals ja que els jovs construeixen una identitat amb el vestuari, pentinat, llenguatge i música. Per exemple, conec a una noia que la música li ha influenciat molt en el seu estil de vida i de vestir i avui en dia es cantant.

    Segons els científics la música facilita el procés d’aprenentatge perquè activa un enorme número de neurones. A més a més, ajuda a desenvolupar la memòria, el sentit de l’ordre, capacitat i atenció. Per exemple, el meu germà esta fent la carrera de medicina i sempre estudia amb música i li ajuda a concentrar-se. La música és com l’aigua, la necessitem per viure.

    La música afavoreix a la neurogènesi, es a dir, en la generació de noves neurones. Ens podem creure que la música és un ajut per malalties associades a la mort neuronal com l’Alzaimer? Doncs sí, ajuda a estar en menor risc de patir aquesta malaltia.

    Molts estudis han dedicat a abordar la influència que exerceix al ventre de matern partint de que el fetus és capaç d’escoltar sons des d’una determinada fase del seu desenvolupament. S’estima que entre les setmanes 8 i 12 és quan el fetus reacciona a sons i vibracions. Cal dir que porta beneficis a la dona embarassada: Estimula la freqüència cardíaca i activitat cerebral, afavoreix els vincles entre la mare i el nadó i afavoreix el benestar.

    En conclusió, segueixo pensant que la música es una gran influència en la nostra vida ja que sempre la escoltem i es un gran ajut per aquelles persones que en un moment determinat estan deprimides.



    Laila Mañas
    4t C

    ResponElimina
  47. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  48. Un neix o es fa homosexual?


    Aquest tema no es molt popular però dona molt que debatre. Jo crec que un homosexual neix, ja que, no existeix un gen que demostri que es neix gay.

    Per una part, una persona des que es petit mai es sap si serà homosexual o heterosexual, ja que, no dona senyals de decantar-se cap un costat o cap a l’altre. Però a la que va creixent, es va familiaritzant amb diferents persones que va coneixent al llarg de la seva infància, es pot saber ja ben bé quin es la seva elecció.

    Per exemple, la Investigació de Pares i Mares de Gays i Exgays van fer un anunci on sortien dos bessons, un era homosexual i l’altre no. I així demostrant que no existeix un gen que ens fa néixer gays.

    Per altre part, si es considera que una persona neix gay vol dir que es diferent això equivaldria a una malaltia. Però no n’és cap sinó una orientació sexual. Crec que tot això depèn del entorn en el qual un ha estat creixent tant de temps.

    Finalment m’agradaria destacar que si no hi ha una demostració que existeix un gen que demostri que naixem homosexuals no canviarà la meva opinió.

    ResponElimina
  49. Avui en dia els ordinadors estan a tot arreu i tothom els utilitza a tothora per fer qualsevol cosa, tant per treballar com per jugar a videojocs. Però a l'hora de triar un sistema operatiu, la gent té dubtes i no saben si inclinar-se per OSX, Windows, Linux o altres. Windows i OSX han estat sempre els dos rivals més populars en el món de la informàtica i a continuació exposaré perquè penso que l'OSX és una millor eina de treball que el Windows.

    El principal inconvenient que tots els partidari de PC hi troben en un ordinador Mac és el seu preu, per a molts desorbitat. Un Mac té el preu que té perquè en general dura més que no pas un PC i el seu rendiment és millor. Això és degut a una millor connexió entre el hardware (maquinària) i el software (programari), és a dir, que el sistema OSX i l'ordinador Mac estan fets l'un per l'altre, els programes i els complements es complementen. El fet que tot ho fabriqui Apple fa que el producte final sigui més fiable, que rendirà el promès, de manera que un comprador paga el que compra: un preu elevat per un producte de qualitat. En canvi, en un sol PC pot haver-hi una targeta gràfica fabricada a la Xina i un disc dur dels Estats Units, de manera que no tot està tan ben connectat i coordinat com a Apple.

    Un altre aspecte important és la seguretat. A ningú se li escapa que Windows té molts més virus que Mac, i això és perquè el sistema operatiu és més vulnerable, té forats. Els virus són universals però els és més fàcil atacar el Windows que no pas l'OSX. Sempre hi ha la possibilitat de descarregar-se un antivirus, però aquests ocupen espai, alenteixen l'ordinador i a vegades s'han de desbloquejar per poder fer segons quina cosa. Un Mac, a part de ser més segur, ofereix programes gratuïts molt útils i senzills d'utilitzar com l'iMovie, l'iPhoto i molts altres. Potser el Windows té més programes de tercers, però molts són de pagament i cal buscar-los, trobar-los i descarregar-los, mentre que en un Mac ja venen instal·lats.

    A més a més, l'OSX és molt més usable, molt més clar i més fàcil d'entendre i fer funcionar. Per exemple, algú poc entès en ordinadors trobarà molt més fàcil iniciar-se en un Mac que no pas en un PC amb Windows (això fa que la corba d'aprenentatge de l'OSX sigui millor), i un expert en informàtica podrà fer més ràpida i senzillament la seva feina. Mentre que Windows requereix més atenció al propi ordinador (manteniment, virus, actualitzacions...), l'OSX permet concentrar-se en la feina, en la raó per la qual s'ha encès l'ordinador.

    En conclusió, jo penso que un Mac amb OSX és millor que no pas un PC amb Windows perquè, encara que és més car, també és de més qualitat, més segur, i és més senzill i ràpid d'utilitzar.

    Oriol Perera Cruz
    4t A

    ResponElimina
  50. La homosexualitat, es neix o es fa?
    L'homosexualitat és un tema molt polèmic avui dia sobretot després de la legalització del matrimoni gai a Europa, a França. Increïblement molta gent pensa que al néixer ja tens una predisposició que et farà moure la balança per ser gai, o no. Jo n'estic en contra. Sincerament crec que l'ambient, l'educació rebuda i molts altres factors ho decidiran realment.

    Principalment afirmo que un no "neix homosexual", ja que no hi ha cap estudi científic que demostri el contrari. A més a més, el prestigiós psicòleg d'Estats Units Alex Owen, autor del llibre "homosexuality and heals" exposa en la seva tesi doctoral diferents casos on demostra poder canviar d'opinió i orientació sexual a més de 3 candidats de diferents edats i sexes.

    La percepció majoritària dels especialistes, és senzillament que, per formar l'orientació sexual hi influeixen factors biològics- on els religiosos i d'altres ignorants insinuen que un neix sodomita- però la realitat és que a part d'un ambient on es creix, d'una educació tolerant (o no) poden fer canviar d'opinions sobretot en l'adolescència.

    També està clar que les lleis de Mendel- les lleis de la genètica més bàsiques- ho arravaten. Néixer homosexual significaria un "gen gai". Qualsevol canvi en una cadena d'ADN significaria una malaltia o malformació. Destrossaríem la imatge eticomoral de la gent on néixer gai equivaldria a "tenir l'ADN mal format". No té mínim sentit.

    En conclusió, algú amb orientacions i gustos sexuals diferents de la majoria no significa res més que un succés de successos al llarg de la seva vida que l'han format com a persona, i lògicament, també s'hi ha descrit els gustos d'una persona. Com Karl Popper: "Per tant, hem de reclamar, en nom de la tolerància, el dret a no tolerar als intolerants".

    ResponElimina
  51. Encara que no ho sembli, que les pel•lícules, contes i altres semblants, afectin positiva o negativament a la infantesa, es un tema bastant important i a tenir en compte actualment, ja que pot tindre repercussions negatives a la infantesa, y, per tant, al mateix nen.
    Normalment, quan un nen veu una pel•lícula de por, no pot dormir per la nit, i si ho aconsegueix, hi ha la probabilitat de que tingui un mal son. Però si un nen petit no pot dormir, la resta de la casa tampoc podrà, ja que el nen estarà molt espantat pel fet de que “hi ha un monstre al armari” o “ha vist alguna cosa a la foscor”. Les nits en vela també afecta molt a la vida escolar del nen: manca d’atenció, ansietat, problemes de memòria, i un gran etcètera. Es veritat, veure pel•lícules augmenta la capacitat d’imaginació del infant, però això es una arma de doble tall, ja que la imaginació pot jugar molt males passades. Un exemple d’això soc jo mateix: quan era petit, vaig estar tot el dia llegint histories de terror, les quals estant de dia no em preocupaven en absolut, però el problema va arribar de nit, quan vaig posar el cap sobre el coixí, el cinquanta per cent dels meus pensaments eren sobre les histories de terror.
    En conclusió, pot ser que les pel•lícules de terror tinguin uns pocs efectes positius a la infància, com incrementar la valentia o la imaginació, però es te que tindre en compte els factors que he mencionat anteriorment, ja que la por es un sentiment que no es te que prendre a broma.

    Arnau Lorente Puig
    4tC

    ResponElimina
  52. Des de un temps enrere s’han creat molt estereotips sobre l’alumne exemplar. Actualment la societat creu que aquell alumne exemplar treu millors qualificacions es mes intel•ligent però una altra part de la societat creu que no es mes intel•ligent qui destaca amb bones notes, sinó que destaca en altres àmbits a part de les seves notes.
    Els alumnes que tenen millors qualificacions són més llestos perquè això influeix que tinguin una millor concentració i més facilitat a l’hora d’estudiar i d’aprendre les coses i més facilitat per poder superar els exàmens amb molta bona nota. Els alumnes que són llestos triguen menys en fer els deures i els fan millor, no tenen tants errors.
    A l’hora d’explicar la teoria a classe, l’alumne més intel•ligent capta les coses més ràpid i sap fer els exercicis més bé que no pas els que no són tan intel•ligents o els que no treuen tan bones notes als exàmens no entenen tan ràpid les coses i els hi costa més concentrar-se i estar atents.
    Per concloure cal dir que l’alumne més intel•ligent es el que treu millors notes als exàmens i als treballs.
    Carla Valverde
    4tA

    ResponElimina
  53. "A FAVOR DELS UNIFORMES ESCOLARS"

    El tema dels uniformes a les escoles està molt debatut ja que hi ha diverses raons per estar en contra o favor. En les escoles s'hauria de portar uniformes perquè fomenten la igualtat entre els alumnes.

    Els alumnes van a l'escola per estudiar i aprendre, no a presumir de la roba que porten com si fossin top models. El portar uniformes incideix en la igualtat social entre els alumnes del centres perquè, amb ell posat tots són iguals i ningú destaca per sobre dels demès. A més, a la llarga surt més econòmic ja que s'ha de gastar menys diners en roba.
    Al anar tots iguals, la violència entre alumnes queda reduïda. Molts nens i nenes tenen discussions o mals rotllos, molt sovint, per la roba que porten alguns d'ells ja que no és la que està de moda. A més a més que no es poden permetre la roba de marca, aquests nois acostumen a ser sensibles sobre la roba que porten perquè es senten inferiors, s'ha de sentir un nen inferior als altres per no vestir igual? Amb l'ús d'uniforme s'eviten aquests conflictes ja que tots vesteixen iguals.
    Els uniformes ajuden a mantenir la disciplina escolar. Els nens d'avui en dia manquen d'auto-disciplina, i això fa que als professors els hi resulti més difícil fer la seva feina i que hagin de fer com si fossin policies. Segons el meu oncle, mestre en una escola on es porta uniforme, els nens es prenen més en serio l'escola quan porten uniforme ja que el no portar la «roba de jugar» i posar-se la «roba de treballar» els ajuda a mantenir la concentració i disciplina, a més els fa respectar més les normes escolars.

    Finalment, està clar portar uniforme aporta més coses positives que no pas negatives i millora l'ambient escolar.

    ResponElimina
  54. Star Wars vs Harry Potter:

    Sar Wars i Harry Potter, són temes que no són gaire polèmics ara mateix, però tot i així són dues grans sagues que s'han fet molt famoses per moltes coses.

    Crec que Harry Potter és millor que Star Wars perquè és una història fantàstica. Aquest gènere ha fet que tingui molt d’èxit, ja que hi ha molta gent que li agrada aquest tipus de novel·les. Per exemple, tan a les pel·lícules com als llibres, apareixen moltes criatures fantàstiques i llocs fantàstics i a mi per exemple m’agrada molt. Hi ha animals que són barreja de dos éssers.
    Una altra cosa que crec que és millor Harry, és el fet que la història transcorri en un ambient escolar, de joves i adolescents, fa que ens hi identifiquem i ens ho sentim proper. També es representen llocs reals i fantàstics.
    Crec que els caràcters dels personatges es complementen i tots tres fan un gran equip. Em refereixo als personatges principals: en Harry, en Ron i l’Hermione, crec que sense un d’ells, el grup no estaria equilibrat; En Harry és molt honest i valent, l’Hermione és molt intel·ligent i bona persona , en Ron és proper i divertit. La suma de les seves qualitats i defectes fan la història molt amena.
    Star wars no té llibres i Harry Potter sí, i són betsellers. Crec que la manera en què estan escrits els llibres de la J.K.Rowling, estan escrits de manera que no són gens avorrits, sinó que t’enganxen.
    Per mi és millor Harry Potter ja que des d’un principi es veu que tindrà un final i pots imaginar-te com acabarà. En canvi Star Wars no se sap com acabarà tot. Pot acabar de moltes maneres i a Harry Potter ja es veu qui morirà. A mi, per exemple, ja m’agrada que tingui principi i final perquè m’intriga i fa que continuï llegint fins al final.
    Jo,estic d’acord amb Charlie Griffiths, director de l’associació literària anglesa. Abans a la meva germana no li agradava llegir i quan es va acabar la saga de Harry Potter li va començar a agradar la lectura. I tot això gràcies a aquestes novel·les. Ell va dir que: “qualsevol infant que hagi llegit aquest llibre ha fet que li agradés la lectura”.

    I per acabar, m'agradaria dir que prefereixo Harry Potter perquè comparat amb Star Wars, he vist que Harry és una saga molt potent i ple de fantasia.

    ResponElimina
  55. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  56. La policia, seguretat o perill?

    La policia és un tema molt conegut per tothom i de ben segur que els més menuts de la casa també el coneixen. Sobre aquestes persones hi ha molts debats sobretot per el tema de corrupció policial però avui em centraré sobre si aquest cos de l'estat és senyal de perill o de seguretat.
    Per començar, vull dir que un policia és senyal de seguretat ja que, segons el diccionari DIEC2, aquest és "un cos o força que vetlla pel compliment dels reglaments relatius a l’ordre i la SEGURETAT pública".
    Retornant sobre l'esmentat anteriorment, sobre la corrupció policial, m'agradaria recalcar una frase d'una de les seves novel·les de John le Carré, que fa dir a un dels seus personatges: “La delinqüència és massa important per deixar-la en mans dels delinqüents”. Això vol dir que en els països on hi ha corrupció, hi ha presidents corruptes i una societat corrupta. Si els policies cobren poc necessitaran diners per sobreviure i la manera que tenen més fàcil és a través de deixar-se subornar per una societat corrupta, ja que un sòl mai pot ser subornat. I si se sap i es segueix fent es perquè ningú els fa fora. Si els penalitzessin s’acabaria la corrupció però el problema és que la major part de la població estaria penalitzada.
    A més a més, Canadà té l’índex de violència i robatoris més baix ja que els policies (juntament amb els bombers i els metges) són de les persones que més cobren del país. Al no tenir problemes econòmics no es deixen subornar i això fa que Canadà sigui dels països amb més seguretat del món. També cal dir que només són casos fora de lo normal, en la majoria de llocs i la major parts dels policies vetllen per la seguretat i si es cau en corrupció o no es compleix el reglament et fan fora.
    A més a més, un altre tema sobre els policies que també està sonant amb força, sobretot als Estats Units són els casos de racisme. Cal dir que tots són casos a part. Alguns amb explicació com per exemple un nen negre anava per un parc amb una rèplica d'una pistola a la mà. Aquest nen apuntava a dos policies que pensaven que la pistola era de veritat, ja que allà són legals, i el van disparar. Però alguns altres que no i aquests policies haurien de ser expulsats del seu treball i haurien de ser castigats seguint les lleis.
    Per acabar m'agradaria deixar varies preguntes a reflexionar. La primera és: "si els policies fossin un perill (cosa falsa) qui vetlla per la seguretat dels ciutadans"? Algú ha de vetllar ja que sinó això seria un guirigall i tornaríem a la època de guerres per tot.La segona és: "que preferiries tenir un policia corrupta i/o racista i molts policies ni corruptes ni racistes, que vetllen per la seguretat de la gent com és el seu treball o prefereixes viure en un món sense policies"?. I la tercera i última, un cas molt exagerat: "Si entres a la classe algú amb armes i comences a disparar, a qui trucaries, a la policia o al pare/mare/germà...”?

    ResponElimina
  57. Vam arribar realment a la Lluna?
    El fet de que l’any 1969 un ésser humà arribés a la Lluna és extraordinari i, de fet, ho és tant que fins i tot desperta dubtes tant a científics com a ciutadans. L’aterratge a la Lluna ha estat un dels temes més debatuts i, de fet, estem davant una de les teories de la conspiració més importants i famoses i és per aquesta raó que avui en parlarem.
    Per començar m’agradaria esmentar un dels fets més obvis i importants i es que hem de tenir en compte de que, en aquella època, la tecnologia encara era primitiva i no gaire precisa i, si a més a més tenim en compte de que tots els intents dels americans per fer funcionar una nau espacial van fracassar, hom comença a dubtar de si va ser veritat i, sabent que actualment el 59% dels americans creuen que no vam arribar a la Lluna això comença a generar sospites.
    També caldria remarcar que no seria la primera vegada que el govern dels Estats Units d’Amèrica menteix a la seva població o, en aquest cas, a tota la humanitat ja que anteriorment ja hem vist que aquests han intentat tapar la veritat. Per exemple tenim els casos dels experiments anomenats MK Ultra en els quals persones sense famílies i sense casa eren “raptades” per la CIA i aquesta els sotmetia a teràpies de xoc, com ja podrien ser drogues, abusos sexuals o verbals o, fins i tot, fer que els subjectes en qüestió no dormissin en dies.
    A més a més caldria dir que, segons diferents demostracions científiques, seria impossible que un esser humà pogués sortir a l’espai a causa (d’entre altres coses) pel cinturó de radiació Van Allen, cinturó format per electrons, els quals haguessin fregit als astronautes juntament amb la nau.
    En definitiva, m’agradaria citar una de les frases que va dir Neil Armstrong: “Hi ha bones idees, fets sense descobrir a l’abast d’aquella gent que pugi desemmascarar les capes protectores de la veritat”.

    ResponElimina
  58. “Obligar als nens a practicar esport des de petits” es una cosa que actualment es bastant habitual a tots llocs, els pares apunten als seus fills a qualsevol esport com pot ser el futbol , l’hanball, la natació... i tot sempre mirant que els nens siguin bon.
    Jo, estic a favor de que els petits comencin d’hora ja que fa que agafin aptituds, i que es desperti en ells una afició cap a l’esport, a part de que es busca que el nen arribi a ser algú
    Qualsevol persona diria que l’activitat esportiva pot fer baixar els seus resultats i rendiment acadèmic. En això molta gent s’equivoca, els nens tenen molta energia, i dubto que un nen de entre 3 i 5 anys pugui treure males notes, quan lo únic que fan es dibuixar a classe, no es fins a 5º de primària quan es necessita una mica mes temps per estudiar.
    Pot ser que a partir d’una edat si que sigui difícil compaginar-ho, però per això existeixen classes de reforç, o centres com el CAR de Sant Cugat, que ofereix als esportistes horaris per entrenar i estudiar sense anar constantment amb pressió.
    Pot ser que els nens no estiguin motivats, però si un es bo, té un nivell d’autoestima que l’ajudo en tots els àmbits. Per exemple, tinc un amic que es campió d’Espanya, i dels millors d’Europa a varies probes, com creus que es senteix quan el tracten com una persona tant bona, tot i això, la gent no sap tot l’esforç que hi ha darrera.
    A part, moltes vegades als nens no els hi agrada anar a fer esport perquè no tenen amistats, o es riuen d’ells, per exemple, jo de petit feia natació des dels 3 anys, als 6 vaig canviar a atletisme i m’agradava molt, però degut a una experiència traumàtica, vaig deixar-ho i vaig començar a fer natació de competició. Anava a Mataró, i ni tenia amics, ni la gent em tractava bé, l’únic bon record que tinc es que l’últim entrenador que vaig tindre va ser el millor que he tingut i podré tindre. Finalment vaig canviar de club, i ara, 5 anys després, soc 3º de Catalunya de Triatló, i possiblement primer de la meva edat, sempre que ho penso recordo tot l’esforç i les males passades, i va merèixer la pena.
    En conclusió, crec que mai es dolent fer que els nens comencin joves, ja que els pot aportar coses molt positives en el futur.

    ResponElimina
  59. El tema dels mòbils és un tema molt polèmic perquè pot tenir moltes avantatges però en pot tenir un munt d’inconvenients.
    Jo estic a favor del mòbil ja que és una eina de treball que utilitzem dia a dia i que ens beneficia molt , a més a més aquest és un medi de comunicació efectiu perquè ens permet mantenir-nos informat del que passa en tot el món o en el nostre entorn.

    Per altre banda vull dir que el mòbil és un parell que és inalambric i amb aquest estàs connectat directament a l’internet, i amb aquesta avantatge pots fer una gran varietat de coses com per exemple connectar-te amb una persona que visqui bastant lluny, informar-te de les noticies mes recents, fer compres i vendes, etc.

    També caldria remarcar que el mòbil et pot salvar la vida com per exemple a un amic meu el van poder localitzar després d’un accident que va tenir en moto i es va poder salvar i anar a l’hospital, si no arriba a ser pel mòbil el noi podria haver mort.

    Una gran altre avantatge del mòbil com ja sabem tots es que es poden fer fotos i vídeos i amb aquestes gravacions o imatges podem comprovar si una persona ha pogut ser abusada o ha pogut ser víctima d’un atrac.

    Bé ,per acabar vull dir que el telèfon mòbil es una gran eina de treball per la nostre societat.
    Finalment vull citar una frase de Esteve Jobs que va dir en una de les seves conferencies “El mòbil ens ha canviat les nostres vides, però positivament”

    ResponElimina
  60. La policia, és la màxima autoritat al carrer, però fins a quin punt és segur aquesta autoritat, molta gent, opina, que la policia té massa poder, i que això, pot suposar un problema per a la seguretat.

    Per començar, als Estats Units, hi ha hagut bastants casos de violència policial racista, en els que els policies han sortit impunes, simplement pel fet de tenir l’autoritat de ser policia, com per exemple, el cas de Michael Brown, un noi negre de 18 anys, que anava desarmat, però un policia el va tirotejar fins la mort. En el judici, el policia, va fer una testificació, falsa, que per el simple fet de ser policia, va estar agafada com a vàlida, i aquest policia, no va anar a presó.

    Un altre tema, que en el nostre país és més freqüent, són les pilotes de goma en les manifestacions pacífiques, que el policies utilitzen moltes vegades incorrectament, és veritat, que últimament no hi ha hagut tants cassos, com els que n’hi havia abans, però segueixen essent un exemple de policies, que no han complit la llei, i han pogut continuar amb la seva vida amb normalitat.

    Un altre punt del que es sol parlar, en aquest tema, són els policies corruptes, aquesta utilització d’autoritat, és juntament amb la primera la pitjor, potser aquesta una mica més, ja que és més freqüent del que ens pensem. Un policia corrupte, pot fer gairebé qualsevol cosa per ell, o per una altre persona, i com que és un policia, no se’l sol veure, com a possible criminal.

    En conclusió, els policies, normalment, són la millor opció com a protectors, però, a vegades, fa faria falta jutjar-los, com si no ho fossin.

    ResponElimina
  61. Windows o Macintosh?


    El ordinadors són una gran eina en la societat d'avui en dia i la gent que vulgui comprar-ne un té dues opcions bastant polèmiques en el mercat de la tecnologia: Windows o Macintosh. Cada un té avantatges i desavantatges diferents, però jo defenso que Windows és una millor opció ja que crec que tens un programari més extens i saps que tens en el teu ordinador.


    Per començar, crec que Windows és millor pel preu de venda. Aquests ordinadors tenen un preu més baix que Macintosh i crec que la relació qualitat preu és molt bona. Windows aconsegueix que més consumidors triïn els seus ordinadors gràcies a que el preu d'aquests ordinadors és més assequible.

    Un altre punt fort en Windows és el saber la potència del teu ordinador i el tenir a disposició un gran mercat de peces per millorar-lo. Empreses que creen jocs o que utilitzen programes de disseny necessiten més potència i per això tenen a disposició una gran varietat de peces. A més a més, si se t'espatlla una peça pots canviar-la, però en canvi, amb Macintosh, hauries de comprar un nou ordinador sencer. A part d'això, trobo que els accessoris de Mac són caríssims i a vegades no ofereixen una qualitat òptima, per exemple, el meu pare, que es va comprar un teclat de Mac però que al cap d'un any algunes tecles ja no anaven bé.

    El programes dins de l'ordinador és el que constitueixen l'ús d'aquest i en aquest cas, Windows surt guanyant ja que, com es va donar a conèixer abans, els programadors i les empreses es van interessar per aquest sistema operatiu per fer el seu software. Avui en dia trobes més programes en Windows que en Macintosh, cosa que és bastant favorable.

    Molts usuaris de Macintosh diuen que Windows té molts virus i que això molesta en el funcionament, però avui en dia hi ha molts antivirus que et protegeixen l'ordinador i que et fan anàlisis dels programes que entren. A més a més, l'empresa de Macintosh (Apple) diu i té la fama de que els seus ordinadors no poden tenir virus, però realment no està exempt de malware, i això és com mentir al consumidor.


    Per acabar, crec que els productes de Macintosh pensen massa en l'estètica i que a vegades el funcionament dels seus ordinadors no és perfecte; per aquesta raó segueixo defensant Windows com a una opció més viable per al consumidor.

    ResponElimina
  62. Ha realment l’ésser humà arribat a la Lluna?
    Aquesta és una pregunta que tothom s’ha fet al menys un cop en la teva vida, és un tema tan polèmic que fins-hi tot els científics tenen debats de si és una veritat o una gran mentida. Aquesta és una de les teories conspiratòries amb més controvèrsia de l’historia de la humanitat i per això en parlaré sobre aquesta.
    Per començar, m’agradaria deixar clar un fet que si la teoria fos falsa no tindria sentit. El fet és que els 140.000 milions d’euros utilitzats en tots els projectes “Apollo” en cas que no haguéssim anat a la lluna on s’han anat? També s’ha de dir que es sospitós queles més de 400.000 suposades persones que han col·laboren han callat i mai han filtrat informació.
    També un altre punt que vull tocar és la famosa acusació a la “NASA” de que en les gravacions que van fer és veu la bandera d’Estats Units onejar i que això en un ambient de gravetat 0 és impossible. Primer de tot vull deixar clar que a la lluna no s’hi és a gravetat 0 tot hi ser una gravetat molt més petita que la de la terra no és 0. Per la part de que la bandera onegi és fàcilment explicable, al no haver-hi atmosfera a la lluna impedeix la fricció contra l’aire que normalment passaria a la terra i llavors la bandera és pot moure molt amb molt pocs impulsos. També has d’imaginar que al treure la bandera de la nau i haver-la de clavar al terra sense un martell a una terra molt dura és fa un moviment que al final fa que la bandera onegi molt. Clar és que la “NASA” no hauria portat una bandera a la lluna si no onés i es veiés bé, això seria un sense sentit.
    Seguidament m’agradaria aclarir un tema potser no tan famós com el de la bandera però si molt important. El fet de que la nau espacial no hagi deixat un crater va causar molt rebombori i mai ha sigut ben aclarida. Les pel·lícules de Hollywood sobre viatges a la lluna o a l’espai sempre han ensenyat grans explosions i molt foc. Realment per sortir de la terra és necessària tanta potència però per sortir de la lluna on la gravetat es 8 cops més petita no cal fer tanta força i per això no es creen craters.
    Per finalitzar m’agradaria citar a potser l’astronauta més famós de l’historia, Neil Armstrong: “Un petit pas per un home però un gran pas per la humanitat”

    ResponElimina
  63. Els mòbils són realment bons
    L’aparició dels “smartphones” al mercat va provocar que la gent comences a preguntar-se si aquests aparells són bons per nosaltres.

    Jo, personalment, estic en contra d’aquests aparells, ja que trobo que trenquen la màgia de parlar cara a cara perquè quan es diuen les coses per WhatsApp o per missatges et perds totes les expressions que pugui fer aquesta persona.

    Molta gent diuen que són molt bons, ja que ens mantenen informats però, podem trobar altres mitjans que no es afectin la salut com és el cas dels mòbils, ja que provoquen insomni i l’insomni esdevé al cansament, malestar, mal humor i una baixada del rendiment professional i personal.

    Per exemple, una veïna meva, va començar a dormir molt malament i això li provocava molta ansietat i li van començar a donar atacs d’ansietat i estirant el fil van descobrir que eren causats pel mòbil i ara 2 hores abans d’anar a dormir l’ha de deixar de fer servir.

    Actualment, 7 de cada 10 adolescents tenen addicció al mòbil com ho demostra un estudi de la UAB fet l’any 2015. Aquesta xifra és molt elevada i molt preocupant, ja que això vol dir que la gran majoria dels adolescents necessiten una pantalla per viure.

    Pel que fa al volant, el servei català de trànsit va anunciar aquest darrer mes de gener que la principal causa d’accidents mortals a les carreteres catalanes ha estat les distraccions al volant causades pels telèfons mòbil.

    Per anar acabant, vull dir una gran evidència del mòbil. Els telèfons mòbils divideixen a les persones per classes. Depèn del mòbil que tinguis tindràs més importància o no i la persona que no en tingui quedarà exclosa de la societat, ja que estim vivint en una societat on el fet de no tenir mòbil ens aïlla de tothom.

    En conclusió, vull remarcar l’altra cara d’aquests aparells diabòlics perquè ens afecten a la salut i creen molta addicció per part dels adolescents.

    ResponElimina
  64. Càmping o hotel, què és millor?

    Que és millor a l’hora de passa unes bones vacances, anar de càmping i poder gaudir de la llibertat que et proporciona la naturalesa o, en canvi, anar d’hotel, i tenir tota la comoditat al teu abast? Aquesta es una de les preguntes que moltíssima gent es planteja quan arriba l’estiu i mai es troba la resposta correcte.

    Jo, personalment crec que és molt millor anar de càmping, ja que trobo que és més divertit i dinàmic per a totes les edats. Disposes de multitud de serveis a l’aire lliure i, d’aquesta manera, gaudeixes d’unes vacances úniques.

    Per començar, dir que és una opció per fer turisme de manera diferent. Al estar envoltat de natura pots fer moltes rutes i excursions programades, i d’aquesta manera, estar en contacte amb la natura, i així, poder sortir de la monotonia de les grans ciutats.

    Per altre banda, el preu d’un càmping amb un bon equipament és molt més assequible que el d’un hotel, i d’aquesta manera pots gaudir d’unes vacances “low coste”. Per exemple, els meus tiets l’estiu passat van anar dues setmanes de vacances a un hotel a la costa brava, i es van gastar la mateixa quantitat de diners que els meus pares que van decidir passar un mes sencer a un càmping al mateix poble.

    En conclusió, sempre recomanaré anar de càmping a l’hora de passar unes bones vacances perquè, com diuen els seus usuaris, “En un hotel pots dormir sota 5 estrelles com a màxim, en un càmping, en canvi, dormiràs sota milions d’estrelles.”

    ResponElimina

  65. Que es millor Jornada partida o Jornada Continua? Es millor la jornada continua per aquests casos:

    Els estudiants queden lliberats al mg dia per aprofitar a fer:
    • Activitats Extraescolars
    • Buscar treball…


    El menjar de casa és més saludable que la dels menjadors escolars.


    També per exemple: si tens uns pares que treballen mati i tarda doncs tu pots aprofitar i anar a buscar a germans, cosins… per recollir-los del col•legi, i després portar-los a la biblioteca o a casa o activitats extraescolars…

    Major rendiment escolar, un menor cansament, més possibilitats de realitzar activitats extraescolars...

    La jornada partida disminueix el rendiment dels estudiants mentre que augmenta el seu cansament a classe.

    Per exemple si portes a la teva filla a les 15:00 al col•legi quant arribes a casa de seguida tens que anar a buscar-la al col•legi un altre cop si vius lluny.

    En conclusió crec que la Jornada continua és millor perquè així tens mes temps per la tarda, o fas tot molt mes seguit...

    ResponElimina
  66. GATS VS GOSSOS

    Els gossos i els gats son els millors animals de companyia, però hi ha gent que prefereix tenir un gos a un gat.
    Jo crec que és millor un gat que un gos per diferents motius que ara us comento. En primer lloc són animals molt afectuosos i no són perillosos a diferència d’algunes races de gossos que han de portar posat el collar de càstig i un morrió perquè no mosseguin. També són animals molt nets perquè es renten ells mateixos i no cal banyar-los a diferència del gossos que no es saben rentar i fan pudor. Els gats no s’han de passejar com els gossos, que necessiten que els passegem tres vegades mínim al dia. Això es perquè els gats fan les seves necessitats a una safata de sorra i els gossos que no tenen gaire memòria no aprenen a fer-lo i s’han de treure a passejar perquè puguin fer les seves necessitats. Independentment de l’ habitatge que tinguis pots tenir un gat de qualsevol raça mentre que algunes races de gossos necessiten molt d’espai per moure’s. Això també es important en la despesa alimentaria perquè al ser tan petits mengen menys. Els gats estan dissenyats per caçar, ja que poden saltar, escalar, atacar i aquestes habilitats permeten utilitzar-los per eliminar ratolins i caçar coloms.
    I per acabar, si algun dia et deixes la porta oberta i s’escapa, tranquil que tornarà !


    aaron diaz cobo

    ResponElimina
  67. GATS VS GOSSOS

    Els gossos i els gats son els millors animals de companyia, però hi ha gent que prefereix tenir un gos a un gat.
    Jo crec que és millor un gat que un gos per diferents motius que ara us comento. En primer lloc són animals molt afectuosos i no són perillosos a diferència d’algunes races de gossos que han de portar posat el collar de càstig i un morrió perquè no mosseguin. També són animals molt nets perquè es renten ells mateixos i no cal banyar-los a diferència del gossos que no es saben rentar i fan pudor. Els gats no s’han de passejar com els gossos, que necessiten que els passegem tres vegades mínim al dia. Això es perquè els gats fan les seves necessitats a una safata de sorra i els gossos que no tenen gaire memòria no aprenen a fer-lo i s’han de treure a passejar perquè puguin fer les seves necessitats. Independentment de l’ habitatge que tinguis pots tenir un gat de qualsevol raça mentre que algunes races de gossos necessiten molt d’espai per moure’s. Això també es important en la despesa alimentaria perquè al ser tan petits mengen menys. Els gats estan dissenyats per caçar, ja que poden saltar, escalar, atacar i aquestes habilitats permeten utilitzar-los per eliminar ratolins i caçar coloms.
    I per acabar, si algun dia et deixes la porta oberta i s’escapa, tranquil que tornarà !


    aaron diaz cobo

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.