dimarts, 1 de març del 2016

Què és millor: una educació laxa o autoritària?

L'alumnat de la Roca opina sobre la millor educació que es pot rebre. Com a protagonistes actuals en el paper de receptors i com a futurs educadors, ells són els qui millor poden definir el camí que seguirà la nostra societat.

40 comentaris:

  1. És millor una educació laxa o autoritària?
    Per començar, cal deixar clar que els nois de la nostra edat tenen drets i deures, però si un d’aquests deures no han estat complits, no cal castigar amb severitat. És veritat, als nos de la nostra edat se’ls te que posar rectes, però no cal castigar per qualsevol cosa.

    També cal dir que hi ha nois que es passen de la ratlla, que son més salvatges que un os pard, però si a un noi o noia com aquests se’ls tracta com a delinqüents, es comportaran com tal. Per exemple, un amic meu, que es més bo que el pa, rebia últimament molts càstigs, i dues setmanes després mai va tornar a ser com abans.

    En conclusió, esta bé posar a ratlla a els nois joves de la nostra edat, però tampoc cal passar-se de autoritaris.

    Arnau Lorente Puig 4C

    ResponElimina
  2. ÉS MILLOR UNA EDUCACIÓ LAXA O AUTORITÀRIA

    L’educació és un tema polèmic ja que hi ha famílies que no saben educar els seus fills perquè tenen falta d’experiència o de caràcter i en molts casos els fills, com que veuen que tenen molta llibertat i prenen el control dels pares i de les seves vides.

    Jo crec que és millor una educació autoritària ja que cada vegada els joves al començar l’ESO canvien completament. A més a més, la mala influència provoca a la persona influenciada canviar de caràcter, hàbits, costums i el pitjor de tot, el comportament i manera de comunicar-se amb els pares.

    També, cal dir que els pares són els responsables d’educar als fills. Si el fill viu amb els pares i veu que els pares fumen, beuen i el comportament es passiu, el més normal és que el fil faci el mateix al llarg del temps. Si un fill s’educa adequadament amb una autoritat i una sèrie de normes, el fill des d’un principio farà cas als seus pares. Per exemple, tinc una amiga que fa el que vol perquè els seus pares no li fan cas i ella ara mateix no estudia, fuma com una carretera i està prima com un fil.

    En conclusió, seguiré pensant que és millor una educació autoritària perquè a base de càstigs, consells i fent cas als pares, és quan una persona es dona compte de com es la vida i escollir el millor camí possible per un mateix. És bo equivocar-se, però també és bo que algú estigui allà per aconsellar de totes les malícies que hi ha al carrer.

    Laila Mañas
    4tC

    ResponElimina
  3. És millor una educació laxa o autoritària

    Jo estic a favor de les dues coes tions en veritat, perquè mai fa mal a un noi una mica de disciplina i d’educació però tot té els seus límits.

    Si ens posant una educació autoritària es con si els nois i les noies fossin soldats.
    Però tampoc tenim que ser lliures con aus, perquè la disciplina mai és dolenta però amb límits.
    Per exemple posaré el meu cas, ami en deixen sortit sempre que vull, però tim que tornar a casa amb el temps per fer els deures i les meves feines de casa.

    Per això crec que es te que trobar un mig entre les dues disciplines sense abusar de cap d’aquestes.

    ResponElimina
  4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. És millor una educació laxa o autoritària?
    Estic a favor de l’autoritària, perquè la societat tenen obligacions sinó serà un desastre.
    Per mi, la laxa és quan no tinc obligacions com els caps de setmanes, vaig amb els amics, amb la família, també és acceptable per desconnectar tot.
    L’autoritària és quan anem a treballar a l’escola o qualsevol feina, si estic en contra serà tot horrible.
    Hi ha molta gent que no pensen en res. Aquestes persones fan el que volen, quan trobin una feina no estaran acostumats de l’autoritària, costarà molt més.
    Perquè, un amic meu que és molt gandul, que ha tingut dos anys fen el vago a carrer, estar a casa i un dia tenia que anar a fer la teòrica, va arribar tard i no va fer-lo i això és que està acostumat l’educació laxa.
    L’autoritària sempre tenim que ser, menys quan no tenim obligacions com els caps de setmanes.
    Natàlia Tura
    4tC

    ResponElimina
  6. És millor una educació laxa o autoritària ?

    Jo penso que és millor una educació intermèdia, depèn de quina situació i de la confiança pots fer servir una altra o les dues.

    Avui en dia veiem nois, joves,adolescents que tenen una educació laxa.Hi ha vegades que seblen ocellets. Poden fer de tot: arribar a les tantes de la nit, insultar ...
    Hi ha d’altres joves que tenen una educació autoritària.
    Jo penso que quan tenen aquesta educació autoritària és perque els pares no confien en els seus fills o perque son així...

    Jo crec que és dolenta tant l’ educació laxa com l’autoritària però a vegades creus que es millor una que una altra, perquè estàs al límit i no saps què fer.

    ResponElimina
  7. És millor una educació laxa o autoritària?

    Primerament vull aclarir que jo estic a favor de les dues educacions, tot depèn de la persona i del seu cas.
    A l’educació no tot és blanc o negre, també hi ha grisos.

    Hi ha persona a les que els costa més aprendre o comportar-se correctament, per tant, crec que aquestes persones necessiten una educació escolar laxa, amb paciència, per tal que vagin millorant a poc a poc.
    També crec que si una persona sempre estudia i treu bones notes s’ha de ser autoritari per tal que no baixi el seu rendiment acadèmic.

    Jo, per exemple, a primària treia molt bones notes perquè el meu pare era molt autoritari amb mi i fins que no m’ho sabia tot, no podia deixar d’estudiar.

    En conclusió, no crec que s’hagi de treballar de sol a sol per aconseguir un objectiu(aprovar un examen, ser bon estudiant, tenir una bona relació familiar, etcètera) però tampoc s’ha de tenir mandra. Així que penso que les dues educacions són bones, tot i que, sempre, tenint en compte el cas de la persona amb la qual es tracta.

    ResponElimina
  8. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  9. ÉS MILLOR UNA EDUCACIÓ LAXA O AUTORITÀRIA?

    El tema de l’educació laxa o autoritària és un tema molt polèmic entre la gent actualment.

    Des de el meu punt de vista, avui en dia vivim en una societat en la qual una educació autoritària és pràcticament necessària, ja que si no féssim servir aquesta forma d’educar a la gent, els alumnes es prendrien l’educació com si fos un joc.

    A part, si fem servir l’educació autoritària podem comprovar perfectament que els alumnes obtenen millors resultats en l’aspecte acadèmic i aprenen molt més.

    Per aquests motius, l’educació autoritària és millor que l’educació laxa, o no us agradaria que el dia de demà els vostres fills, nebots i familiars tinguessin una bona educació i poguessin arribar a tenir un bon futur i uns bons estudis?

    ResponElimina
  10. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  11. És millor una educació laxa o autoritària:
    Actualment vivim en una societat on l’educació és molt important, per això cal tractar bé els nens del futur. Per rebre una educació bona s’han de tractar els nens com a màquines sense sentiments?
    No s’haurien de fer classes tan autoritàries perquè està demostrat que els nens es poden arribar a cansar dels estudis, en canvi si es deixa que els nens es diverteixin alhora que estudiant els acabarà agradant els estudis.
    Tinc un exemple ben clar. Vaig tenir un company de classe de excel•lents que venia d’una escola molt estricta i que a l’escola més suau treia les mateixes notes.
    Per acabar trobo que per rebre una bona educació no cal tanta disciplina.

    ResponElimina
  12. EDUCACIÓ LAXA O AUTORITÀRIA

    L’educació laxa o autoritària és un tema bastant polèmic perquè és difícil saber com un professor ha d’educar els alumnes. ÉS millor una educació autoritària perquè els estudiants sense càstigs no aprenen i amb l’educació laxa els alumnes fan el que volen.

    Els estudiants tenen la mania de no aprendre res si no se’ls hi posa una mica d’autoritat. Aquesta mania comportaria a part de no aprendre res, que fessin el que volguessin, els professors es desesperarien i no sabrien què fer.

    En l’educació laxa seria bastant anormal un bon comportament per part dels alumnes ja que inconscientment gràcies a aquesta educació el comportament per l’estudiant anomenat anteriorment, seria desastrós. Actualment l’escola es comporta d’una manera autoritària. Què passaria si no es castigués el alumne que s’ha portat malament? Un alumne algun dia s’ha portat malament a la vida i se’l ha d’educar.

    En conclusió, és millor una educació autoritària, sense que sembli un camp de concentració, però que almenys es rebi un càstig per mal comportament per millorar l’educació de l’estudiant.

    ResponElimina
  13. “És millor una educació laxa o autoritària?”

    Decidir si l’educació és millor de forma laxa o autoritària és bastant complicat i depèn de les creences de la família.

    Jo crec que és millor l’educació autoritària, perquè s’ha de tenir disciplina a l’hora de treballar a classe i una educació laxa no et donarà aquesta disciplina. A més a més, una educació laxa no sempre és útil per tothom ja que s’ha de ser molt conscient i tenir les idees molt clares, i els adolescents d’avui en dia les tenen tan clares...En canvi, l’autoritària pot funcionar per tothom.
    Per exemple, el meu cosí el van canviar d’escola per una més laxa per veure si s’adaptava millor, ja que li costa molt posar-se a estudiar. El canvi va provocar que és despistés i no tingués cap horari, va baixar el seu rendiment en un obrir i tancar d’ulls.

    En conclusió, l’educació autoritària és millor, ja que dóna una disciplina i uns costums que et serviran a l’hora de treballar quan siguis més gran.

    ResponElimina
  14. ES MILLOR UNA EDUCACIÓ LAXA O AUTORITÀRIA?

    Una educació autoritària seria millor que una educació laxa, ja que al ser més estricta, s’aprendria i es valoraria tot més.

    En una educació laxa, tot està més permès que en una educació autoritària, per exemple, amb l’educació laxa podries sortir al passadís entre classe i classe, es permetrien fer coses als alumnes que, en l’educació, ja sigui la que sigui, no haurien d’estar permeses, perquè perjudicaria a l’alumne en un futur, és a dir, com que no haurien obligat ni estat estrictes amb tu, en el futur els alumnes es prendrien molt en calma la feina que haurien de fer, i no estarien acostumats a que un superior sigui estrictes amb ells. En una educació autoritària, t’ensenyarien valors de la vida, com si no t’esforces no ho aconseguiràs. Al ser autoritària, “els alumnes aprendrien a treballar amb ganes, aprendrien a ser durs amb ells mateixos, aprendrien a respectar (ja sigui gent gran o jove), aprendrien a fer les coses amb seny, aprendrien companyerisme, i aprendrien un gran valor, aprendrien que sense esforç, no ho aconsegueixes.”

    Els alumnes aprendrien tot això perquè els professors estarien a sobre seu tota l’estona i serien estrictes amb ells.

    ResponElimina
  15. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  16. És millor una educació laxa o autoritària?
    És millor una educació laxa o autoritària? És una pregunta que se la fa tothom a dia d’avui i que tots els adolescents la pateixen per una o altra part.
    És millor una educació autoritària perquè vulguis o no allò que et diguin ho hauràs de fer encara que no vulguis, i si no ho fas tindràs unes conseqüències i al final ho aprendràs.
    Perquè ensenyar a un adolescent de forma autoritària és com ensenyar a un gos, ja que si els ensenyes que si fan alguna cosa que esta malament tindran conseqüències, tindran una bona conducta al final.
    Per exemple un noi que va tenir una educació massa laxa, ara sempre fa el que vol i ningú té un control sobre ell, ni els seus propis pares.
    A més a més creieu que es pot implementar una educació a un adolescent sense ser autoritari? Ja que a un adolescent si se li dona carta blanca sempre acabarà fent el que vulguis.
    En conclusió és millor una educació autoritària ja que els adolescents tindran millor conducta i més control de si mateixos.

    ResponElimina
  17. És millor una educació laxa o autoritària?

    El tipus d'educació d'avui en dia és un tema molt polèmic perquè per una banda afecta a les futures generacions a ser d'una manera o d'una altra i per una altra banda perquè fa pensar als adults com educar els joves.

    Jo estic a favor d'una educació autoritària a l'escola ja que és l'únic lloc on no es pot jugar. A les escoles amb educació laxa hi ha més alumnes amb problemes perquè els professors són més permissius i això crea una relaxació que no m'agrada.

    Tot i això defenso que a casa, als esports, casals i altres hi hagi una educació laxa perquè seria un maltracte psicològic pels joves que mai s'ho podrian passar bé ja que semblarien robots a la disposició dels superiors.

    Per concloure aquest tema tan polèmic vull dir que l'educació autoritària no es pot perdre i que el tipus d'educació laxa fora de l'escola és el més adient.

    Gerard Sabatés
    4tB

    ResponElimina
  18. «ÉS MILLOR L'EDUCACIÓ LAXA O AUTORITÀRIA»

    No hi ha un tipus d'educació que s'hagi demostrat ser la millor ja que a l'autoritària forma persones de la mateixa manera que ho fa la laxa.

    Amb l'educació laxa els nens tenen més llibertat i més temps per ser nens. També quan no estan més controlats que un presoner és on tenen marge per cometre errors i viure experiències que els fan aprendre.

    Pel que fa a l'educació autoritària, per molt dura que soni, és una manera de controlar els nens i de tallar-los una mica les ales. A l'estar més atesos i vigilats es centralitzen més a fer les coses bé i no cometre errors ni desacatar «l'autoritat».

    En conclusió, a l'hora d'educar, no hem de ser ni molt flexibles ni molt autoritaris ja que els nens necessiten normes i límits, però també certes llibertats i temps per ser ells mateixos.

    ResponElimina
  19. És millor una educació laxa o autoritaria?

    Si és milor una educació laxa o autoritària és un tema que a tots ens influeix d’alguna manera al larg de la nostra vida. Jo personalment no estic a favor de cap de les dues posicions ja que penso que s’hauria de trobar un punt mig.

    A mi com a estudiant m’agradaria una educació més laxa però jo crec que actualment és imposible ja que crec que com que hi ha hagut una educació autoritària els últims anys els alumnes han convertit una font d’ensenyament, com és l’escola, en una obligació i per exemple el fracàs escolar era molt menor i hi a havía una educació més autoritària que ara.
    És veritat que si hi hagués una educació més laxa la gent aniria més relaxada a l’escola i crec que hi hauria més rendiment però ara si s’imposés una educació més laxa hi hauria més descontrol i la gent passaria una mica de l’escola. Tot i això qui prefereix una educació que et marca què i com ho has de fer tot o una educació que et deixa més llibertat?

    Per concloure penso que l’educació és semblant a un zoo i que els animals son semblants al alumnes ja que sel’s pot deixar llibertat però sense passar-hi.

    Oriol Estapé Pernal

    ResponElimina
  20. ÉS MILLOR UNA EDUCACIÓ LAXA O AUTORTÀRIA?

    Si és millor una educació laxa o autoritària és molt polèmica a les radios, a les noticies, a les escoles, ja que cadascú té la seva forma de veure l'educació.

    Jo per una part crec que l'educació laxa és bona perquè hi ha nens que no els agrada que els estiguin manant tot el dia. Però per altra banda, hi ha persones que són molt dolentes i han de tenir una persona darrere manant perquè sino es descontrolen.

    Crec que hi ha vegades que alguns pares es passen de controladors, si una persona no la deixen equivocar-se per ella sola mai aprendra. Ens agradarias que ens estiguessin dient tot el dia això no ho fagis això tampoc?

    Penso que no és més educat el que els seus pares han estat tot el dia controlant-lo, no dir-li això no que fa mal, això tampoc, no perquè així no aprendra. Per exemple el meu tiet a la seva filla sempre l'educat amb una educació laxa i amb suavitat i mai l'ha cridat, i ara ella és molt bona estudiant i molt educada. Ens agradaria que ens estiguessin vigilant com uns policies.

    Per finalitzar crec que les dues educacions són bones però depent de la persona.


    ResponElimina
  21. És millor una educació laxa o autoritària?

    Per començar, l’educació és molt important perquè és el futur dels nens i joves del nostre país.

    És millor una educació laxa i que doni llibertat als alumnes.

    Hi ha gent que pensa que no li donarien importància a l’educació. Però per això estan els professors i els pares per educar-los, no de manera autoritària.

    També penso que si fos autoritària els nens veurien que l’educació es avorrida amb tantes ordres i no desenvoluparien la seva creativitat.

    Per exemple, el meu cosí petit va a una escola de Barcelona que té una educació laxa i m’explica que a la seva classe tots s’ho passant molt bé junts i li agrada molt anar-hi. Un nen amb una educació autoritària veuria l’escola avorrida i desconnectaria quan el professor digues alguna cosa.

    L’escola ja és monòtona perquè està a la nostre rutina, imaginant anar-hi i tot sempre fos el mateix, ordres i més ordres, podrien estar allà?

    Finalment, segueixo amb la meva idea de tenir una educació laxa, el més important d’un nen és la seva creativitat i si des de petit no li deixen desenvolupar-la quan sigui gran i la necessiti no la tindrà.

    ResponElimina
  22. ÉS MILLOR UNA EDUCACIÓ LAXA O AUTORITÀRIA?
    Trobo que és millor un educació laxa perquè el futur dependria únicament del nostre esforç per fer el que es necessita.

    Per una part, la gent mostraria més interès i l’estrés d’una persona baixaria molt, ja que no es sentiria obligada a fer res. Crec que al no haver-hi pressió l’educació seria més còmode.

    Per altra part, no va malament rebre un cop a les natges per espavilar. Seria possible una educació sense una mà dura? Sempre va bé un “em d’espavilar-nos!” per part nostra i de qualsevol altra persona.

    Per finalitzar, m’agradaria destacar que una educació laxa és molt millor que l’autoritària perquè seria molt més còmode.

    ResponElimina
  23. Es millor una educació laxa o autoritària
    Aquest tema tan actual en la societat jove pot distingir, en un alumne, la forma de vida que tindrà en un futur. Quan en una institució el mètode que es fa servir per estudiar i per ensenyar l’ educació i el respecte són més agressius, la persona tendeix a evitar això. Si la persona ja és madura i aquests coneixements ja els té assolits, no caldria ser agressiu i estar tan a sobre, però si la persona descobreix per si mateixa una manera de respectar i ser respectat tindr0à moltíssim més mèrit. Per una altre banda , quan es fa servir el mètode autoritari el subjecte triga menys a aprendre aquests valors (educació i respecte), per tant, serà més responsable i organitzat més d’ hora. Una cosa a destacar i bastant important, és que si una persona és educada d’ una manera laxa tindrà més participació a classe per l’ afició a ser voluntaris i no obligats en una activitat determinada i rellevant. Una escola haurà de seleccionar el professorat depenent del tipus d’ escola que hagi sigut elegida.
    Aquest tema que tantes persones interessa, hauria de ser una de les primeres coses a decidir a l’ hora de crear una societat educativa

    SUBRATLLAT I NEGRETA = Recurs retòric

    Marc Ibáñez Saladrigas
    4B

    ResponElimina
  24. ÉS MILLOR UNA EDUCACIÓ LAXA O AUTORITÀRIA:
    L’educació no ha de ser ni molt laxa ni molt autoritària, jo crec que han de ser una mica dels dos tipus d’educació.
    Per començar, l’educació autoritària potser és molt estricta pels alumnes i potser es senten com si fossin presoners, la qual els impedeixen fer o dir alguna cosa per les normes que hi ha.
    Encara que l’educació laxa potser és massa suau i caldria posar més “normes” als alumnes, perquè no es relaxin ni pensin que han de fer el que ells voles, com si fossin ocells, cadascun per un camí fent les coses lliurement.
    Això que pensi que l’educació haurà de ser una barreja de l’educació laxa amb l’educació autoritària, així serien estrictes, però de manera més suau.

    ResponElimina
  25. ES MILLOR UNA EDUCACIÓ LAXA O AUTORITÀRIA?

    En el meu cas per una part posiciono la meva opinió defensant una educació laxa, però per una altra banda també reconec que estic d’acord en molts sentits d’una educació autoritària.
    Primerament diré que la gent tendeix a gaudir i a esforçar-se més a l’hora de fer alguna cosa quan els professors no es mostren tan severs. Perquè de què serviria obligar ha una persona a fer una cosa que realment no vol o no li interessa fer?
    D’altra banda cal destacar també que la majoria d’adolescents necessiteu una mà ferma per funcionar perquè del contrari, a què aspirarien la majoria d’ells sense una bona i estricta ensenyant-se?
    Per aquest motiu crec i defenso que l’educació que “vulguis o necessitis” depèn de la persona que l’ha de rebre ja que hi ha persones que se’ls pot deixar un marge i d’altres no.


    Ione Masclans

    ResponElimina
  26. ÉS MILLOR UNA EDUCCACIÓ LAXA O AUTORITÀRIA?
    Actualment, vivim en una societat on l’educació és més aviat autoritària i crec que si ens plantegem utilitzar una educació laxa podríem tenir moltes avantatges , ja que no és tan estricta.
    Per començar, diré que amb una educació laxa es disminuiria l’estrès, a causa del meu ambient a classe, i així, s’obtindrien millors resultats.
    A més a més de ser una educació més permissiva, tothom sortiria guanyant, ja que els professors no haurien de fer de policies.
    Per exemple, hi ha alumnes que a causa d’una educació autoritària se senten aclaparats i amb molta pressió a sobre. A ningú li agradaria sentir-se així, oi?
    En conclusió, vull dir que una educació laxa portaria moltes conseqüències positives a la nostra societat.

    ResponElimina
  27. ÉS MILLOR UNA EDUCACIÓ LAXA O AUTORITÀRIA?
    El tema de l’educació és tractat per molta gent i sol interessar a tothom. Encara que no totes les persones tenen el mateix punt de vista en relació a aquests important factor.
    S’hauria d’imposar una educació laxa arreu del món ja que els nens i els adolescents són el futur d’aquest i amb pressions no arribarem gaire lluny. Tot i que en aquests moments és més fàcil tractar els educats amb autoritats i normes estrictes, quan passi el temps i aquests hagin de prendre pròpies decisions i enfrontar-se a la vida els serà molt difícil ja que mai hauran pogut ser ells mateixos ni experimentar l’autocontrol i la confiança pròpia.
    Si als nens d’avui en dia se’ls deixa “llibertat”, fan escàndol i es rebel•len, però això perquè ho fan? Per què són rebels o perquè en aquests moments se senten lliures ja que sempre estan controlats i l’únic que volen es fer-se notar de la manera que sigui? No es valoren les seves opinions i en aquests moments es senten estranys i actuen com mai ho farien.
    Si a tots aquests nens se’ls deixés una mica de llibertat aprendrien valors que amb normes mai aprendran i madurarien fent-se responsables molt millor i més ràpid de com ho fan ara. No s’ha de pensar que tothom és “dolent” i que sí o sí ha d’estar controlat, sinó que amb confiances, les persones que menys esperem poden arribar a ser realment “bona gent”.
    Si en un futur tot canvia i l’educació és laxa fent que l’opinió dels menors compti, s’agrairia molt.

    ResponElimina
  28. És millor una educació laxa o autoritària

    Personalment jo estic entre les dues educacions perquè tampoc cal ser tan dur, però tampoc cal ser tan laxa.
    Per començar parlaré de l’educació autoritària tot i que hi ha gent que es pren l’educació molt estricta i tampoc s’ha de ser així perquè podem amargar a la gent.
    Seguidament us parlaré de l’altra educació, la laxa, no és dolenta, però tampoc els pares poden ser d’aquesta manera tan relaxada perquè sinó els fills farien lo que volguessin i això no pot ser.
    En conclusió, la meva opinió es que les dues educacions són bones perquè no hi ha que ser molt estrictes però tampoc hi ha que ser relaxat, per això a mi no m’agrada de les dues educacions .

    ResponElimina
  29. QUE ÉS MILLOR L’EDUCACIÓ LAXA O AUTORITARIA


    Per començar, l’educació laxa o autoritària és un tema bastant important per als pares i fills o qualsevol tipus de persones.

    L’educació laxa és un tema una mica especial perquè crec que l’educació laxa és una mica, complicat perquè deixar la vida a les teves mans... Si els teus pares o tutors... no et donen una mica d’atenció, ni es preocupen per a tu... no està massa bé.

    Per ex: jo tinc un amic que té 19 anys i quan feia 1rESO no podia mes perquè deia que no es trauria l’ESO, perquè l’insultaven, treia males notes.... a més a més els seus pares no estaven per ell. O va deixar tot, i l’ho dolent és que es va ficar al món de la droga, va estar 3 anys. Fins que aquests any esta començant a estudiar de nou.


    L’educació autoritària no la veig molt bé tampoc amenaçant al jove dient que si no està a una hora a casa doncs tindrà un càstig... no és molt agradable.

    Per ex: tinc una amiga de 16 anys i cada vegada que arribava 1 o 2 min tard a casa doncs ja es quedava castigada, i fins que la nena es va farta i es va intentar tallar les venes.

    Per acabar cap d’aquestes educacions no és molt bona, perquè una no és massa bona deixant els teus estudis a les teves mans... i l’altre tampoc es massa bona amenaçant o cridant a un fill dient que sinó està a una hora concreta a casa és queda castigat.

    Judit Garcia
    4tC

    ResponElimina
  30. Es millor una educació laxa o autoritària?

    “És millor una educació autoritària o una educació més laxa?” Aquest tema genera molta polèmica, ja que hi ha alumnes que volen tenir una educació més suau, però a l’hora de la veritat és millor posar un nivell d’exigència més alt per aprendre més.
    Per començar, opino que una educació autoritària és millor, ja que a l’hora d’estudiar ens ho prenem més seriosament, tot i que a vegades pot estressar massa a l’alumne .Però és millor tenir una certa pressió a sobre i agafar el bon camí, ja que ens apliquem més i estarem més ben preparats de cara al futur, perquè, què és millor, tenir normes que tard o d’hora haurem de seguir, o trobar-nos una sorpresa quan tinguem més exàmens del que pensàvem?
    Per exemple ,un amic meu de primària es passava totes les classes xerrant i jugant, però al arribar a secundària es va trobar amb més deures i exàmens dels que havia tingut fins aleshores.

    En conclusió, és millor una educació autoritària, on ens marquin uns límits i unes normes a seguir.

    ResponElimina
  31. ÉS MILLOR UNA EDUCACIÓ LAXA O AUTORITÀRIA?

    L’educació laxa és la millor opció ja que la vida no és un càstig i els alumnes no han d’anar a l’escola a ser cridats sinó a ser ensenyats de bona manera.

    Primerament, s’ha de dir que quan les persones es senten obligades a fer una cosa, automàticament la rebutgen i no la fan. S’ha demostrat que no fa falta que els professors es comportin com policies per que els alumnes es portin bé. És més, quan el professorat intenta convèncer els alumnes per mitjà de les paraules, aquests accepten les obligacions amb millor cara.

    I ara pregunto, una persona pot permetre’s el luxe de cridar i parlar malament als seus alumnes pel simple fet de ser professor? La resposta és no. Ningú no és millor que ningú i per tant, no té dret a fer-ho.

    Per finalitzar, s’ha de dir que l’ensenyament és molt millor emprant una educació laxa ja que els alumnes rendeixen millor i això és molt important perquè ells són el futur del nostre país.

    ResponElimina
  32. És millor una educació laxa o autoritària?

    Una educació laxa o autoritària és un tema que genera molta polèmica, jo penso que una educació laxa és una millor opció per a l’educació.

    En primer lloc posar molta pressió a un nen pot portar conseqüències ja que hi ha pares que exigeixen a un nen de 2n de secundaria entregar els treballs, dossiers o fer les redaccions tan ben presentat com un nen de 3r, això a vegades fa que aquells nens ja no vulguin esforçar-se amb els treballs diaris, també, quan un nen té problemes personals i un pare no ho compren i li exigeix treballar com els altres alumnes de la seva classe, això porta una gran conseqüència al nen.

    Per exemple quan els pares de la meva cosina li van posar molta pressió per aprovar 2n, però ella tenia problemes personals i això li va fer repetir de curs.

    Per acabar penso que està bé un educació laxa però amb això no vull dir que li deixin fer el que vulgui al nen o nena.

    ResponElimina
  33. És millor una educació laxa o autoritària?
    -L’educació laxa seria lo ideal, perquè el alumnes tenen que preocupar-se de les seves obligacions. Però en canvi l’educació autoritària pot ser que sigui millor, perquè a vegades alguns alumnes amb l’educació laxa no fan els deures i passen de tot.
    -En primer lloc l’educació laxa és l’educació que quasi tots els alumnes volen, ja que hi ha llibertat com un ocell, però et tens que ocupar de les obligacions.
    -En segon lloc l’educació autoritària 1 de cada 10 alumnes la volen, perquè és una educació amb molta pressió, cástigs i a vegades desagradable com el mal olor.
    -Per acabar, per mi, és millor l’educació laxa, ja que és més tranquil•la i no tens tanta pressió dels professors. A més a més l’educació autoritària, els professors, posen cástigs i això no li agrada a ningún alumne.

    ResponElimina

  34. Una educació completament autoritària es la millor opció? Docs jo penso que no, ja que en la meva opinió massa autoritat pot provocar un malestar en la persona.
    Per començar, penso que na educació laxa és una cosa que tothom hauria de tenir, perquè al treballar o fer una cosa que ens demanen, sempre un ho fa amb més entusiasme o amb més responsabilitat si li pot posar una mica de personalitat. Jo per exemple tinc una amiga que sortir entre setmana és un tema sobre el que els seus pares imposaven molta autoritat, i al veure que això feia que s’escapés i no sigues puntual, van tenir més flexibilitat i ara ella s’organitza el seu horari i ho compagina amb els deures. Tot i que sí que és veritat que sempre hi ha d’haver un mínim d’autoritat si no les coses s'extralimiten massa.
    En conclusió, oi que a ningú li agradaria viure en un món on sempre t’estan dient el que has de fer i com fer-ho? Doncs potser hauríem de tenir més flexibilitat en segons quins temes.

    ResponElimina
  35. Quina es la millor educació?
    Jo crec que es millor una educació normal, ni molt laxa ni molt dura. L’ educació dels nens depèn de l’educació que han tingut els pares
    Hi ha famílies molt estrictes i que marquen molt el nen i jo crec que si el marques molt el que passarà que si es rebotarà i serà pitjo. En canvi hi ha famílies molt laxes i tampoc és bo. Perquè si deixen fer de tot el dia que diguin que no a qualsevol cosa el nen es rebotarà. L’educació a de ser un punt mig amb unes normes, uns horaris, etc.
    En conclusió vull expressa que tothom tindria que deixar-se educar, da igual la edat com si tens 40 anys. Perquè l’edat no importa per que t’eduquin. Que es queixant dels joves però hi ha gent gran que deixa-la corre...

    ResponElimina
  36. EDUCACIÓ LAXA O AUTORITÀRIA?
    Jo opino que en aquesta societat es millor una educació autoritària, perquè quan siguis adult i treballis hauràs d’estar sota una persona amb més autoritat.
    En primer lloc, crec que és millor una educació autoritària perquè si eduques algú amb autoritat ell aprendrà que a la vida hi ha límits que no es poden traspassar.
    També cal destacar que es millor l’educació autoritària però que sigui millor no vol dir que es pugui abusar de l’autoritat.
    A més a més els adolescents han de saber que sempre hi haurà gent amb més poder i autoritat que tu, com per exemple, els pares, els professors, el teu cap i evidentment les forces de seguretat de l’estat.
    En conclusió és millor una educació autoritària perquè sempre s’ha de tenir una mica de control sobre els fills.
    Pol Estapé Pernal
    4t C

    ResponElimina
  37. UNA EDUCACIÓ LAXA ÉS MILLOR CALITAT DE VIDA

    “És millor una educació laxa o autoritària?” Avui en dia, tenim moltes opinions diferents sobre aquest tema pel fet que hi ha persones que pensen que és millor una educació laxa i d’altres opinen que és millor autoritària.
    Jo m’uneixo als que pensen que és millor una educació laxa, ja que vivim en un món on la comunicació entre les persones és quelcom molt important i en la qual la llibertat d’expressió és un dret humà.

    Si a una persona se l’imposen una sèrie de normes sense possibilitat de flexibilitzar aquestes, la persona s’acabarà cansant i és possible que a llarg termini acabi sense complicar-les.

    Ja no vivim en on lloc on existeix la dictadura de Franco, o és que preferim tornar a aquella desastrosa època?
    Quan li dónes llibertat a una persona, estàs deposant-hi confiança en ella, i viure sabent que tens la confiança dels teus pares, dels teus professors o de qualsevol altra persona, és millor.

    Així que opino que donar una educació laxa no necessàriament significa deixar que l’educat voli al seu aire com un ocell, sinó que li estàs dipositant un grau de confiança molt important.

    ResponElimina
  38. ÉS MILLOR UNA EDUCACIÓ LAXA O AUTORITÀRIA?

    L’educació és un tema molt important i de qual s’està molt pendent a causa dels diferents tipus d’ensenyament que hi ha actualment.

    Jo crec que l’educació laxa permet més comoditat entre alumnes i professors, però també s’ha de tenir un cert punt d’autoritat; perquè, qui no ha necessitat mai una mica de duresa per a treballar?

    L’ensenyament permissiu és millor per a treballar més de gust, però qui treballa malament amb un escarment? No fa falta ser durs, sinó saber com utilitzar duresa en moment necessaris.

    Personalment, no crec que ningú que tingui una educació molt autoritària i crec que és degut que es treballa millor en un ambient suau i permissiu que no pas en un ambient autoritari.

    Per concloure, encara que l’educació sigui important portar-la controlada, es treballa molt millor fent servir la calma que no pas l’autoritat.

    Clàudia Maestro 4tB

    ResponElimina
  39. Educació laxa o autoritària? Què seria millor per a la societat d’avui en dia?

    Una educació laxa ens afavoriria més ja que l’alumnat estaria més confiat i s’ho podria prendre amb més temps i calma, això ajudaria exponencialment sobretot a estar atents i estudia més.

    Tot allò que sigui obligat tendeix a crear un efecte de rebuig als alumnes , i per tant ho fan amb menys ganes i s’ho prenen menys seriosament. Dit vulgarment “un rotllo”.

    És obvi que, tot i així , s’haurien d’aplicar els corresponents càstigs si quelcom es fa malament o l’actitud no és adient. Sempre és important mantenir aquell punt d’autoritat que traça una ratlla d’on no s’hauria de passar.

    Sí que és cert que unes pinzellades de duresa no vindrien pas malament, però tampoc vindria pas malament una educació més relaxada i amb més temps per als estudiants.


    David Pont 4tB

    ResponElimina
  40. Omplir la tarda d'extraescolars o no? Què és millor?

    Omplir la tarda d'extraescolars és perfecte per mantenir la nostra ment activa. També serveix per no mal-acostumar el cos i que faci un exercici físic.

    Una tarda totalment lliure fa que el cervell no treballi suficient i que el nostre cos es relaxi més del compte. Evidentment no està malament tenir una hora de descans. Però, una tarda lliure és un hàbit molt dolent per a la nostra salut. Tot i que algunes persones diuen que fer molts extraescolars és estressant, opino que és el més adient per un jove sempre i quan dormi unes certes hores.

    Els extraescolars són un bon hàbit per mantenir-se actiu, tant físicament com mentalment. Un hàbit que pot millorar aspectes de la nostra salut.



    Sergi Tamaral 4tB

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.