dimarts, 3 de febrer del 2015

Receptes

Durant el segon trimestre de 3r d'ESO recuperem el text instructiu amb la recepta. Ens adeqüem al nivell de segon cicle i volem unes receptes un xic elaborades a diferents nivells:
1. A més de les dues parts típiques de qualsevol recepta (ingredients i procés d'elaboració), els demanem també una introducció i una conclusió.
2. Com que no hi ha, en l'ús habitual del llenguatge, tipus de text purs, preguem que el text instructiu inclogui una minidescripció (textures, sabors, colors...), una petita narració (anècdota, acudit...) i informació nutricional d'algun ingredient.
3. Naturalment, recordem que cal que siguin uns textos correctes, clars, concisos i amb algun recurs retòric que doni relleu a la funció estètica del llenguatge.

44 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. RECEPTA: PA DE PESSIC

    Ara us explicaré una recepta d’un pa de pessic. He triat aquest plat ja que és un plat que he fet molts cops amb la meva avia i m’agrada molt.

    Per començar, necessitarem un iogurt de llimona, una llimona, tres ous, sucre, un sobre de llevat, mantega, oli d’oliva, farina i per decorar i donar-li una mica més d’alegria, un pot de Nutella i lacasitos de colors. Un cop tenim tots els ingredients, separem les clares dels tres ous amb l’ajuda d’un bol. Després, remenem a punt de neu i afegim els rovells d’ou i el iogurt de llimona. Llavors, afegim el sucre al mateix envàs del iogurt amb ajuda d’una cullera i l’aboquem dos cops al vol. A continuació, fem el mateix tres cops amb la farina i un cop amb l’oli d’oliva. Quan acabem afegim el sobre de llevat i un raig d’anís, que com diu la meva avida, és per donar-li una mica de gracia i de gust. Aleshores, ratllem la llimona i aboquem la pell al vol. Llavors amb ajuda d’una batedora ho remenem tot. A més a més, necessitarem un recipient o safata on posar-li mantega perquè a l’hora de posar-lo al forn no se’ns enganxi ni se’ns cremi. Prèviament, escalfarem el forn a sent seixanta graus durant 10 minuts i posarem la barreja de tots els ingredients a la safata. Passats els 10 minuts, posem la safata al forn, i la deixem durant uns tres quarts d’hora per assegurar-nos de que no ens queda cru.
    Després dels eterns tres quarts d’hora, i dic eterns perquè a mi sempre se’m passen tan a poc a poc com un dia sense pa, i sense exagerar-ho, clar. Aleshores, podem deixar-lo refredar i decorar-lo al nostre gust. Tot i que en el meu cas com m’agrada moltíssim la xocolata, he decidit decorar-lo amb Nutella i lacasitos de colors.

    Per concloure, voldria afegir que aquest plat és un plat deliciós, amb molt bon gust, dolç i que sobretot penso que tant a mi com a molta gent se li fa la boca aigua en només veure’l. Animeu-vos a fer-lo.

    Ainoa Herrera
    3rB

    ResponElimina
  3. RECEPTA: PASTÍS DE XOCOLATA

    Explicaré una recepta bastant fàcil de fer i molt típica que segurament tots coneixereu, és el pastís de xocolata. He triat aquestes postres perquè des de ben petita que les cuino i és una recepta que pot agradar a tothom.

    Per començar us diré els ingredients que són: 200 grams de farina, 250 grams de sucre morè, 6 ous, 250 grams de mantega, 50 grams de cacau en pols, un sobre de llevat i una mica de canella, tot i que això es depèn dels gustos. I per fer la cobertura: Sucre de llustre conegut com sucre glass.

    Els utensilis que necessitarem són: Una collera gran, 3 bols, una batedora, una safata, un ganivet i una espàtula. I com electrodomèstics el forn, el microones i la nevera

    A continuació us explicaré l’elaboració d’aquestes postres:

    En primer lloc barregem el sucre morè amb la mantega fins que ens quedi una crema. Després batem els ous en un segon bol i els afegim a la barreja anterior. A continuació afegim el llevat, la farina, el cacau i la canyella i barregem tot fins que ens quedi una mescla sense grums fina com la sorra del mar. Mentre acabem de barrejar els ingredients precalentem els forn a uns 170º.

    Un cop tinguem la mescla acabada la afegim a una safata i la introduïm als forn durant mitja hora. Us recomano que abans de afegir la barreja a la safata escampeu una mica de mantega perquè no us passi com a mi una vegada que vaig acabar trencant la safata ja que el pastís se’m va quedar enganxat.

    Per saber si les postres estan fetes introduïm un ganivet i si ens surt net és que està fet si en canvi ens surt brut les deixarem al forn una estona més.

    En segon lloc fem la cobertura. Per fer-la fonem una mica de mantega al microones en un bol i un cop estigui llesta hi afegim el sucre de llustre i el cacau. El cacau conté magnesi, crom, ferro, vitamina C, omega 6i fibra, que protegeix l’organisme de l’envelliment.

    Amb l’ajuda de l’espàtula cobrim tota la part de dalt del pastís amb la barreja anterior i el deixem refredar a la nevera unes dues hores.

    Per acabar, un cop llesta la decorarem al nostre gust, jo en el meu cas i vaig posar “lacasitos” per sobre. L’aspecte final és molt bonic ja que amb els” lacasitos” li d’on un toc de color i la massa és esponjosa i et demana a crits que la tastis i a sobre la cobertura és d’un color marró bonic que queda molt bé.

    Per concloure, espero que us hagi agradat la meva recepta i que us animi a cuinar-la alguna vegada.

    Marta Aznar
    3r A

    ResponElimina
  4. CREPS DE XOCOLATA
    Ara ús explicaré com es fan creps de xocolata. He escollit els creps ja que estan per llepar-se els dits a més a més els pots fer tu mateix a casa amb uns 25 minuts.
    Els ingredients que utilitzarem són:
    - 250g de farina
    - 4 ous
    - ½ litre de llet
    - 50g de mantega
    - 10g de sucre
    - 1 pessic de sal
    - I un pot de xocolata
    Per començar avoquem la farina al recipient u anem afegint cada un dels ingredients i els barregem fins que ens quedi una massa no gaire espessa.
    A continuació deixem la massa uns 10 min a la nevera. Un cop passats agafem una paella i hi desfem mantega, seguidament agafem la massa amb un cullerot soper i la posem a la paella, la deixem 1 min i li fem la volta amb l’ajuda d’una espàtula per fer l’altre cara i repetim aquest procés amb cada crep.
    Tot seguit ús explicaré una anècdota, doncs resulta que quan vaig endollar la batedora van saltar els ploms i se’n va anar la electricitat.
    Aquest plat no és un plat gaire saludable però un cop de tant en quan pots menjar-ne, ja que és un petit plaer de la vida i amb aquests plaers la vida és més agradable.
    Per acabar m’agradaria dir que és un plat molt fàcil de fer ja que el ser fins i tot jo que no en tinc ni idea de cuinar.

    ResponElimina
  5. Ara us explicaré una recepta que vaig aprendre a fer quan era petita, ja que m’agradava ajudar a la meva avia a cuinar, la recepta es diu “mousse de xocolata negre”.
    Per començar us diré els ingredients, que són: 200g de xocolata, 4 rovells d’ou, 75 g de sucre, 1 cullerada sopera de cafè soluble, 200 ml de llet, 200 ml de nata liquida. Cal destacar que la xocolata té hidrats de carboni i proteïnes indispensables per la energia del nostre cos. Els utensilis que utilitzarem són: un bol, una batedora, cassola, cullera sopera.
    En primer lloc, agafem la xocolata, i la fondrem a bany maria o al microones, jo recomano a bany maria, és mes ràpid. De mentre agafem un cassó i escalfem la llet una mica. A continuació hem de batre els ous amb el sucre, així que fiquem els ingredients al bol i batem fins que es vegi una mescla homogènia.
    Desprès, la barreja dels ous i el sucre i li fiquem la llet calenta i ho posem a coure durant 5’ a foc mig. Un cop cou, aboquem aquesta massa a la xocolata i remen, a continuació l’hem de deixar refredar 20’. De mentre muntarem la nata, o la pots comprar muntada ja que per muntar la nata ens fa falta un utensili que no tothom té a casa, aixins que un cop tenim la nata muntada la fiquem a la preparació anterior i la posem a la nevera durant 2h.
    Cal dir que aquesta recepta es molt fàcil de fer, la preparació requereix poc temps, i la xocolata et demana a crits que te la mengis i té una olor boníssima.
    En conclusió, es un plat que recomano fer, perquè pot agradar a moltíssima gent.

    ResponElimina
  6. Ara us explicaré com es fa un brownie en una tassa en un minut. Es molt fàcil i rapida com un linx. A mes es una recepta que m’agrada molt perquè la faig cada diumenge.

    Els ingredients son: 3 cullerades de sucre, un ou, 2 cullerades de farina, 3 cullerades de cacao en pols, una cullerada de oli de gira-sol, 2 cullerades de llet i per decora li posarem Nutella.

    El material que utilitzarem serà: una cullera gran i una tassa, però, te que ser bastant gran, perquè sinó os passarà com a mi que la massa al escalfar es va sortir de la tassa i semblava un volcà.

    En primer lloc, posarem a la tassa l’ou batut. A continuació posarem les dues cullerades de llet i la cullerada d’oli de gira-sol. Després remenem tot fins que quedi tot ben lligat. En segon lloc, afegirem les tres cullerades de sucre, les dues cullerades de farina i les tres cullerades de cacao en pols; que es ric en minerals com: el potassi, el magnesi, ferro i el calci, també es nutritiu i energètic. Ho batrem be perquè quedi una textura espessa. En tercer lloc, col•locarem la tassa al microones i el deixarem uns 2 minuts. Es recomanable posar un plat per si la massa sobresurt. En quart lloc, deixarem reposar el brownie dos minuts.En cinquè lloc, després de deixar el brownie reposar li posarem Nutella per sobre per donar-li un toc de gust.

    Finalment dir-vos que de aspecte no es gaire elegant, es d’un color marró fosc i amb la Nutella queda amb mes brillantor. Si la tasteu queda una textura espumosa. Espero que la proveu i que la meva recepta no s’hagi fet mes llarga que un dia sense pa.

    ResponElimina
  7. Hola, a continuació us faré la presentació de la meva recepta, un pastís de xocolata, he triat aquesta recepta perquè és molt fàcil de fer i m'agrada molt.

    Primerament us diré els ingredients:
    200g de xocolata
    150g de mantega
    4 ous
    150g de sucre
    2 iogurts
    100g de farina
    1 cullerada de llevat

    Encenem el foc i en un recipient posem la mantega i la xocolata. Per cert la xocolata si la prenem amb moderació és saludable ja que aporta molta energia al cos. En un bol batem els ous, els iogurts el sucre i una cullerada de llevat i pres-calfem el forn a 220ºC. Agafem una mica més de mantega i amb les mans untem els costats i la base d'un motllo per pastissos. Un cop queda una crema fina i un pel espesa aboquem la xocolata al bol, batem tota aquesta barreja i l'aboquem al motllo.

    Després agafem el motllo i l'introduïm al forn, que el baixem a 180ºC. Que no us passi com ami el primer cop que vaig intentar fer un pastís que vaig deixar una cullera dins el forn i va quedar una capa d'alumini per sobre el pastís. Seguidament un cop han passat 35 minuts, posem un escuradents a l'interior del pastís, si surt brut l'escuradents significa que encara li falten uns minuts al forn, si surt net ja el podem treure i deixar refredar a la nevera perquè un cop estigui preparat per menjar, el decorem al nostre gust jo he triat maduixes i nata.

    En conclusió espero que us hagi agradat i que us animeu a fer-lo algun dia a casa.

    Gerard Sabatés
    3B

    ResponElimina
  8. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  9. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  10. NÚVOLS DE GOMINOLA

    Ara explicaré com fer núvols de gominola. He triat aquesta recepta perquè és un plat típic que fa la meva mare cada any quan celebrem el meu aniversari.

    Per començar diré els ingredients, necessitarem: 2 sobres de gelatina neutra, 200 grams d’aigua, 300 grams de sucre, 100 grams de gelatina de llimona i sucre glacé (per decorar).
    Cal dir que la gelatina és beneficiosa per les persones amb problemes digestius i ens aporta nutrients per la pell, les ungles i el cabell.
    Els utensilis que utilitzarem són: una safata, un drap de cuina, una collera, un bol i un ganivet, i d’electrodomèstics que farem servir són: una batedora, una balança i la nevera.

    En primer lloc, aboquem la gelatina neutra, l'aigua i el sucre dins la batedora i ho programem 5' a temperatura 100ºC i a velocitat de pas de llebre. A continuació, incorporem la gelatina de llimona i ho barregem durant 5' més a una temperatura de 100ºC i velocitat 3.
    En segon lloc, ho deixem refredar dins del recipient. Un cop la massa estigui freda, esponjosa, compacte i amb un color groguenc, ho batem durant 6' a velocitat 5.
    En tercer lloc, aboquem la massa en un motlle folrat de film transparent, la tapem amb un altre film transparent i ho deixem reposar a la nevera durant 12 hores.
    En últim lloc, retirem el film, tallem la massa en quadradets o en 1.001 formes que vulgueu i els arrebossem en sucre glacé.

    En conclusió, aquest plat pot servir com a entrant per obrir la gana als comensals. Espero que us hagi agradat i que algun dia us animeu a preparar aquesta recepta.

    Judith Ferré
    3rA

    ResponElimina
  11. COCA DE TOMÀQUET
    Us explicaré una recepta que es diu “Coca de tomàquet”. He triat aquesta coca perquè és un plat típic que fa la meva àvia quan som a Castelló ja que és una coca valenciana.

    Per començar us diré els ingredients: 200cl de cervesa, 2 cullerades d’oli d’oliva, sal, 15 tomàquets, 2 ous, 2 llaunes de tonyina i 500g de farina. Cal destacar que la farina és rica en hidrats de carboni que aporten un 55% d’energia al nostre cos. Els utensilis que utilitzarem són: una safata, un drap de cuina, una forquilla, un ratllador, una paella, un bol i un ganivet, i d’electrodomèstics només farem servir el forn.

    En primer lloc, agafem un bol on hi posem la farina i l’oli i ho barregem tot. Seguidament afegim la cervesa i ho tornem a barrejar fins que no quedi cap grumoll. A continuació, fem una bola més rodona que una pilota i la tapem amb un drap de cuina per deixar-la reposar durant dues hores. Mentrestant, ratllem els tomàquets, els posem a una paella amb oli i sal i els sofregim durant 10 min. En una olla petita posem aigua freda i introduïm dos ous. Quan bulli l’aigua els deixem 10 min. Un cop ja hagin passat els 10 min, els refredem amb aigua freda, els pelem i els tallem a trossos.

    Després de que hagin passat les dues hores, tirem farina a la safata i hi estirem la massa. És molt important que abans de que posem la massa a la safata hi tirem farina perquè un dia a la meva àvia i a mi sens va descuidar i després sens va quedar enganxada i la vam haver de tirar. Tot seguit, escampem el tomàquet sofregit, la tonyina i els ous durs tallats a trossos en tota la massa. Deixem la coca 20 min al forn a 150º. Cal dir que un cop feta és molt maca de veure ja que els voltants són daurats com l’or i té un color vermell intens amb la tonyina per sobre que desprèn una olor boníssima.

    En conclusió, aquest plat pot servir com a entrant per obrir la gana als comensals.

    Iris Cerro
    3rA

    ResponElimina
  12. PASTÍS DE COLORS
    Ara os explicaré com fer un pastís de colors. He triat aquesta recepta perquè em sembla un pastís fascinant i que dona molt de color a la taula.
    Els ingredients que necessitarem són:
    - 2 caixes per fer pastís, que això no es necessari perquè podeu fer la massa vosaltres mateixos.
    - Colorant
    - 6 ous
    - 80 grams de mantega
    - 200 mil•lilitres de llet
    Els estris que farem servir són:
    - Bols
    - Una batedora elèctrica
    - Un colador
    - Safates per separar les parts del pastís

    Primer de tot, fiquem el contingut de les dos caixes de pastís a un bol, seguidament li afegim tots els altres ingredients i quan ja esta tot a dins d’un bol, ho barregem tot.
    Quan ja ho hem barrejat, agafem les safates que necessitem, tot depèn de la quantitat de capes de colors que li vulguem posar al pastís. Més tard, posem mantega a les safates per que no s’enganxi el pastís al sortir del forn i quan ja està la mantega ben escampada li posem la massa.

    Seguidament, quan la massa ja està dividida en totes les safates, a cada safata li posem una mica de colorant, ho barregem i ho fiquem al forn durant 15 minuts cada safata.
    Mentre les safates estan al forn, anem fent el betum, i per fer-lo necessitarem:
    - 6 tasses de sucre glass colades
    - 2 barres de formatge crema o Philadelphia
    - 2 barres de mantega
    - 2 cullerades de vainilla

    Seguidament, hem de posar tots els ingredients en un altre bol i ho barregem. Més tard, quan ja hem tret les safates del forn, li afegim el betum a cada capa i desprès ho ajuntem tot. Finalment el decorem, però tampoc ens podem passar molt amb la decoració perquè et pot quedar el pastís més gran que una casa.

    Cal dir que aquest pastís no és recomanable menjar-lo molt sovint perquè conté molt de sucre.
    En conclusió, espero que aquesta recepta no se us fet més llarga que un dia sense pa i que algun cop us animeu a fer aquest pastís.

    Alba Nogales
    3rA

    ResponElimina
  13. PA DE PASSIC DE CACAU


    Ingredients:
    - 150 grams de sucre
    - 5 ous, dels frescos i mitjans
    - 80 grams de farina per cuinar
    - 35 grams de cacau en pols
    - Farina i mantega per el motlle
    - Aigua i sucre glas

    Preparació:
    Primer començarem amb la separació de l'ou, és a dir, separarem la clara d'una banda i el rovell de l'altra.
    En segon lloc procedim al muntatge de les mateixes, és a dir, batem els rovells amb ajuda d'una vareta batent durant quinze o vint minuts aproximadament, i després muntem la clara tirant-li potser una mica de suc de llimona perquè ajudi en la seva esponjositat i aixecament de la massa del pa de pessic.
    Tot seguit barregem tota aquesta rovell i clara juntament amb el sucre, la farina i el cacau tenint molta cura que no es desmote loq ja hem muntat.
    Tota la nostra barreja la posarem sobre un recipient que prèviament ho hem untat amb una mica de mantega de la qual apuntem anteriorment, el fiquem al forn i ho deixem uns vint minuts.
    En treure'l del forn el desmuntem (compte amb aquesta operació per no desfer el pa de pessic).
    Per concloure aquesta magnífica recepta, farem una barreja amb el sucre glas, diluint amb una mica d'aigua per fer una mena de crema que serà la decoració comestible del nostre pa de pessic. Ja tenim una rica i saborosa recepta de Pa de pessic de xocolata, Asni que Bon profit !.

    ResponElimina
  14. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  15. RECEPTA: FLAM CASOLÀ ÀVIA

    En primer lloc he triat la recepta de fer el flam casolà de l’àvia, ja que des de que jo era ben petita ha estat un dels meus postres preferits i crec que és molt simple de fer i molt bó.
    Segurament tots coneixereu com és i que porta un flam, no? Això és molt senzill d’explicar el flam porta: 8 ous de gallina, 8 cullerades de sucre, 1 litre de llet, aigua i els estris necessaris: bols, flameres, cullera, batedora i safata de forn.
    El flam com tots sabeu és un menjar dolç com la mel fet amb llet, sucre i ous que es cou i es torna sòlid en un motlle. També té un color groguenc i marronós i són unes postres que es pot trobar en molts restaurants. Però a què no sabeu que ens aporta al nostre cos? Doncs el flam pertany al grup dels làctics i derivats de la llet. Aquest menjar és bó per al nostre metabolisme, ja que, regula el nostre nivell d’energia i el funcionament correcte de les cèl·lules. També ajuda a cuidar el nostre colesterol.


    Respecta el procés d’elaboració, és molt senzill i pràctic i està al abast de tothom.
    En primer lloc, el que hem de fer és agafar un bol hi posar-hi els ous, el sucre i la llet.
    En segon lloc, cal posar el caramel líquid dins les flameres.
    En tercer lloc, cal batre els ingredients del bol amb la batedora fins que quedi homogeni, llavors incorporarem la mescla a cada flamera. Amb la batedora no tinc una molt bona experiència perquè quan era petita estava utilitzant la batedora per fer un menjar a la meva mare i sense voler baix posar la potència al màxim i quan la vaig engegar tots els ingredients van sortir volant del bol i tot el terra va quedar brut i ple de farina, sucre i oli per tot arreu.
    En quart lloc, posem les flameres en una safata de forn amb una mica d’aigua per coure al bany Maria.
    En cinquè lloc, ho posem al forn a 150 graus i esperem 1 hora fins que la mescla líquida passi a ser una massa gelatinosa.
    Per últim, deixem refredar els flams, ja que sinó faria mal al ventre i ja és pot menjar.


    En conclusió, només dir que el flam ajuda a enfortir els cabells i la pell i que espero que us hagi agradat i que si us agrada aquestes postres us animeu a cuinar aquestes postres ja que és molt senzill de fer i molt bo.


    Maria Argemí
    3rA

    ResponElimina
  16. MAGRET D'ÀNEC AMB SALSA DE FREUITS DEL BOSC

    Jo us explicaré com cuinar un magret d'ànec amb salsa de fruits del bosc. No és una recepta antiga de la meva família que portem cuinant des de fa moltes generacions ni res per l'estil com a moltes altres receptes anteriors però és un plat molt popular a casa meva ja que sempre que es prepara tothom corre cap a taula com llops famolencs.
    Els ingredients necessaris per cuinar aquest deliciós plat són:
    - Dos magrets d'ànec (el magret és el pit de l'ànec, una peça de carn triangular. És una carn vermella, molt dura i estellosa que cal preparar amb molt temps i molts líquids com veurem a continuació).
    - Brou
    - Oli
    - Sal
    - Pebre
    - Una mica de Brandy o Conyac
    - Una mica d'aigua
    - Confitura de fruits del bosc
    Cal destacar que els fruits vermells (molts dels fruits del bosc) són molt sans ja que contenen poques proteïnes i gens de greixos però una gran quantitat de fibra i vitamines. A més a més, també contenen molts antioxidants naturals que ajuden a reduir l'envelliment dels òrgans, en especial el cervell i el cor.
    El primer que cal fer és escalfar una mica d'oli a la paella i mentrestant marcar la pell del magret. La pell no es menja però se li fan unes marques amb el ganivet perquè així la carn absorbeixi el gust. Un cop tenim la pell marcada i l'oli calent, dipositem el magret a la paella suaument per no esquitxar. És un error poc freqüent però l'esmento perquè, pobre de mi, vaig tirar bruscament la peça de carn a la paella i es veu que l'oli calent esquitxa i en contacte amb la pell produeix dolor.
    El magret es deixa quatre minuts per cada cara a foc alt i seguidament es retira novament de la paella. D'aquest procés se'n diu daurar la carn, però no pas perquè aquesta quedi d'un color daurat, ja que de fet el color resultant és marró. En aquest punt es retira la pell i es talla la carn en rodanxes que són col·locades a la paella. Les rodanxes de carn es deixen fent-se entre set i vuit minuts a foc alt.
    Després s'afegeix la resta d'ingredients: un raig de brou, un pot de melmelada de fruites del bosc de 450g i un raig de brandy o conyac i es barreja tot. Si a algú li fa il·lusió pot acostar un llumí encès a la paella just després d'afegir el raig de brandy o conyac i veurà que aquesta s'encén a causa de l'alcohol. Tot i així, l'alcohol s'acaba evaporant igualment, el brandy o conyac és únicament per donar-li gust a la carn.
    Arribats a aquest punt, es deixa la mescla resultant durant una hora a foc baix. És important que es remeni regularment ja que sinó la carn s'enganxa com una lapa a la paella i és molt complicada de retirar.
    Passada la llarga hora d'espera, s'afegeix un raig d'aigua a la paella perquè la carn se la begui i així s'estovi més i es torna a pujar el foc durant deu minuts, durant els quals cal seguir remenant. Després de l'última espera el plat ja està preparat per ser servit.
    Finalment, m'agradaria recomanar als disposats a cuinar aquesta recepta que la facin d'un dia per l'altre millor que no pas per el mateix dia en que es cuina ja que amb el pas del temps els gustos es concentren més i el plat queda més bo.

    ResponElimina
  17. . La recepta que us explicaré és un plat típic de França. L’he escollit perquè va ser el meu primer plat que vaig tastar ens substitució de les farinetes. Encara no tenia un any quan vam anar a una casa rural a França. El primer sopar que ens van servir, fet amb productes de la serva granja, va ser una “Tartiflete”.
    Ens va agradar tant que a casa, sobretot al hivern, en fem per sopar. És bo, nutritiu, calòric i econòmic. Atipa tant que és millor servir-lo com a plat únic.
    Els ingredients per a quatre persones són:
    - 2kg de patates
    - 1L d’aigua
    - Mig L de llet
    - 1 ceba
    - 1 all
    - 2 tires de cansalada
    - 1 peça gran de formatge “Brie” o “Emmental”
    Mentre prescalfem el forn a 200 graus anem pelant i tallant les patates a trossos irregulars.
    Mentrestant posem a escalfar en una olla gran la llet, l’aigua i l’all, per fer-hi bullir les patates, que les afegirem a l’olla tant bon punt les tinguem tallades.
    Cal que bullin uns 20 min. Un cop bullides les posem a un colador.
    En una paella hi afegim la ceba i la cansalada tallada ben petita, a foc lent.
    Quan la ceba estigui ben melosa la retirarem del foc i la posarem a una safata de vidre ben barrejada amb les patates.
    Per últim tallarem el formatge en dues parts i el posem al damunt de les patates.
    Tot seguit posem la safata a gratinar entre 5 o 10 minuts just perquè es desfasi el formatge.
    Espero que us hagi fet venir ganes de cuinar una bona “Tartiflete”.

    ResponElimina
  18. Jo us explicaré com fer una recepta, que són les tortetes americanes o pancakes, que són com crepes però més petites i gruixudes, d’un color marronós i groguenc.
    Els ingredients per 6 pancakes són:
    • 160 g farina
    • 1 cullerada petita llevat químic
    • 1 ½ cullerada de sucre
    • ¼ cullerada petita sal
    • 1 ou gran
    • 200 ml llet
    • 1 cullerada mantega fosa
    En primer lloc, per preparar la massa, barrejarem la farina, el llevat, el sucre i la sal. En un bol apart, batrem l’ou juntament amb la llet, que conté greixos, proteïnes i glúcids. Hem de vigilar al batre l’ou amb la llet perquè un cop ho vaig batre massa ràpid i tot va sortir pels aires. Un cop ja hem barrejat l’ou amb la llet, ho afegirem a la primera barreja que hem fet i ho remenarem. Finalment, hi afegirem la mantega fosa. Si la massa és massa espessa, podem afegir-hi una mica més de llet.
    Seguidament, cuinarem en una paella calenta com el sol, que engreixarem amb una mica de mantega abans de fer cada pancake. Farem servir la quantitat d’una cullera de les de servir la sopa per a cada un. Quan la massa comença a bullir, ja es pot girar. Això ho fem fins que la massa s’acabi.
    Un cop ja tenim els pancakes fets ja ens els podem menjar o els podem decorar posant mantega per sobre, xocolata, milers de trossets de fruita, suc de llimona i sucre… Com us agradi més.
    Espero que tingueu ganes de fer aquesta recepta i que vulgueu fer-la a casa vostre.

    Sandra Méliz
    3rA

    ResponElimina
  19. Jo us explicaré la recepta de galetes de la meva tieta, primer de tot dir-vos que aquestes galetes són molt bones, originals, molt fàcils de fer i lentes.

    Aquesta recepta es per a 10 o 15 persones i vigileu molt amb las quantitats que poseu perquè a mi una vegada vaig posar aquestes quantitats per nomes 6 persones i em va sobrar molt massa.

    Els ingredients que necessitarem seran:
    - 100g de ametlla aixafada que apart de tenir calories té molta energia i aguda a la activitat cerebral.
    - 300gr de farina
    - 170gr de mantega a temperatura ambient
    - 1 ou
    - 130gr de sucre
    - Decoracions

    Quan tinguem tots els ingredients preparats, agafem un bol i aboquem tots els ingredients i ho batem fins que tot estigui ben barrejat,

    A continuació traiem la massa del bol i la fem una bola per tapar-la amb paper transparent i la deixem a la nevera a reposar més o menys 1 hora,

    Després, de passar la hora traiem la bola de massa de la nevera i la deixem a una superfície per moldre-la amb un rodet i quan ja estigui prou fineta tallem la massa amb els motlles de formes per tindre el toc divertit,

    Seguidament posem paper vegetal a la safata el forn i a sobre anem posant amb cura de que no es trenquin les galetes.

    Després, deixem les galetes al forn a 160º uns 15 0 20 minuts.

    Finalment, quan les galetes ja estiguin fetes les trèiem del forn i les deixem sobre de un plat i per decoració farem servir nocilla i fideus de colors, untem la nocilla a totes les galetes i després per sobre lis tirem una mica de fideus de colors.

    Espero que intenteu fer aquesta recepta a casa.

    ResponElimina

  20. OMELETTE
    Ara us explicaré com fer una truita francesa, originària de França on és coneguda com a "omelette" el qual és un plat molt i molt fàcil, tant, que fins i tot un bebè sense braços i amb problemes de vista en sabria els passos. Personalment no sóc cap gran xef en el món de la cuina, ni tan sols em considero un bon aficionat, per el que he triat aquest plat, ja que és l'únic plat comestible que en sabria cuinar sense provocar-m' he mals importants. (Encara que la clàssica esquitxada d'oli ja l'he rebut).

    Per fer aquesta recepta ràpida i econòmica necessitarem: (RECEPTE INDIVIDUAL)

    - 2 ous
    - 1 pessic de sal
    - 1 raig d'oli

    I els utensilis que necessitarem són:

    - 1 paella
    - 1 forquilla
    - 1 bol o plat on batre els ous
    - 1 plat on servir
    - Fogons o vitroceràmica

    En primer lloc posarem el raig d'oli a la paella amb la vitro encesa (o fogons) mentre agafarem els ous i els començarem a batre al bol (o plat) amb la forquilla. En aquest pas s'ha d'estar alerta i posar-hi tots els sentits per batre (i més si no n'ets cap expert), ja que, com a experiència pròpia, us puc dir que si hi imposes més força de la necessària els ous cauran a terra.

    M'agradaria esmentar que els ous són l'ingredient bàsic de qualsevol truita —o potser no?— i, contràriament a la idea que es va estendre a la dècada de 1970, el seu consum no és perjudicial per a la salut. És evident que, com tot, cal consumir-ne amb moderació, però estem parlant d’un producte carregat de proteïnes i vitamines, sempre que els conservem adequadament (guardar-los a la nevera, etc.).

    A continuació, un cop ja tenim l'oli ben calent i els ous completament batuts, tirarem els ous a la paella i esperarem aproximadament 30-40 segons. Un cop estigui ben cuita la part d'abaix, la girarem amb la forquilla anterior.

    Un cop la truita ja estigui cuita per la part inferior i la superior, la treurem de la paella i la servirem en un plat. A l'haver seguit tots els passos haurem comprovat que és un plat molt econòmic i senzill de fer, per el que és mundialment famós, que bàsicament m'agradaria que provéssiu fer-lo.

    ResponElimina
  21. RECEPTA: Magdalenes amb trossets de xocolata
    Ara ús explicaré com es fan les magdalenes amb trossets de xocolata, encara que aquí no li agradi molt la xocolata en aquesta recepta és pot prescindir d’ella .He agafat aquesta recepta perquè trobo que les magdalenes són un menjar bastant fàcil de fer , nutritives, boníssimes i dolces com les llaminadures.
    Els ingredients que hem utilitzem per fer aquesta recepta són: Un parell d’ous, 205g de farina,180g de sucre, 55ml de llet, la qual es un aliment molt ric amb calci, una mica de ratlladura de pell de taronja, trossets petits de xocolata amb barra i una cullerada de llevat
    Els passos que hem seguit per fer aquesta recepta són: Primerament agafarem la batedora i un bol. Batem el sucre i la llet, després en un altre recipient aboquem i barregem els ous, la llet, la ratlladura del a pell de taronja, la farina i llevat. Tot seguit hem d’ajuntar les dos masses que tenim i afegir els trossets de xocolata . A continuació tapem amb paper film el bol amb la massa i els fiquem a la nevera uns 20 minut. Durant aquest temps trèiem la safata del forn i el comencem a preescalfar a una temperatura de uns 210º. Es molt important que el forn estigui ven preescalfat perquè a mi en una ocasió les magdalenes no em van pujar.
    Quant ja han passat els 20 minuts agafem la massa, una cullera i comencem a omplir els motlles de les magdalenes fins la meitat .Seguidament introduïm la safata en el forn amb cura de no ens cremem i que no sens caiguin els motlles i esperem aproximadament un quart d’hora a que es facin les nostres magdalenes .Per acabar dir que es un plat que està molt bo i és fàcil de fer.
    Mar Oliver Carrilero
    3r B

    ResponElimina
  22. Avui toca una senyora recepta: pa de pessic de xocolata amb nata i meduixes! És una de les receptes més bàsiques i senzilles de fer amb aquest ingredient que tant ens agrada, i també, una de les més funcionals. Ens pot anar molt bé per celebrar aniversaris, per fer unes bones postres o fins i tot, per berenar o esmorzar. Per començar, els ingredients:
    4 ous
    180 g de sucre
    200 ml de nata
    100 ml d’oli d’oliva
    200 g de xocolata amb llet
    50 g de fècula de blat de moro
    200 g de farina
    1 sobre de llevat artificial

    Començarem batent els ous i el sucre en un bol força gran. Aquest pas s’ha de fer amb molta energia perquè sinó la barreja no guanyarà volum. A continuació, i sense parar de batre, hi afegirem l’oli d’oliva i la nata.
    Un cop fet això, desfarem els 200 g de xocolata amb llet, i els afegirem a la barreja sense parar de remenar.
    Seguidament i en un altre bol, mesclarem els ingredients que encara no hem fet servir: la farina, la fècula de blat de moro i el llevat. I molt a poc a poc, els anirem introduint a la barreja anterior.
    Ara tocarà preparar el motlle. L’untarem amb mantega per evitar que el pa de pessic quedi enganxat. Després, bolcarem tota la mescla i la posarem al forn durant 60 minuts.
    Quan estigui fet, posem la nata, i assegureuvos bé de que es nata, ja que jo hem vaig equivocar i vaig posar ali oli en comptes de la nata.
    Finalment ja tenim el pa de pessic enllestit!

    ResponElimina
  23. RECEPTA: BROWNIE AMB NOUS
    Hola, bon dia, com ja sabeu sóc la Cristina i ara us explicaré com elaborar un brownie amb nous. He escollit aquesta recepta ja que es un pastís molt bo, original, divertit, senzill i que acostuma agradar a tothom.
    Els ingredients que utilitzarem seran:
    • 4 ous.
    • 150 g de xocolata negra per a postres (jo utilitzo la marca Nestlé).
    • 250 g de mantega.
    • 300 g de sucre glass.
    • 200 g nous.
    • 1 sobre de llevat Royal .
    Per una banda posarem a escalfar una paella amb aigua a foc mitjà. I per l’altra banda abocarem la xocolata i la mantega en un bol. Un cop acabat fondrem la mescla al bany Maria i quedarà per llepar-se els dits.
    A continuació, trossejarem les nous amb un ganivet. Després agafarem 3 tasses i posarem en una el sucre glass, en la següent la farina i en l’última el llevat.
    Seguidament, en un bol apart ficarem els ous i els batrem amb una forquilla. Quan acabem afegirem el sucre glass, la farina, la mescla de xocolata i mantega, el llevat i per últim les nous trossejades que cal destacar que son molt energètiques i riques en fibra.
    Per continuar untarem una mica de mantega en el motlle per tal de que no s’enganxi la massa. Una vegada fet això, amb l’ajuda d’una espàtula, posarem la massa al motlle.
    Més tard posarem el forn a preescalfar a 180º durant 15 minuts a dalt i a baix. I quan ja estigui escalfat l’introduirem el motlle i el deixarem a dins aproximadament 30 minuts. En aquest pas se us caurà la baba de la bona oloreta que desprèn el pastis.
    Finalment, traiem el pastis del forn i sobretot aneu amb molta cura perquè sinó us passarà com a mi que vaig cremar a la mà retirant-ho , em vaig recolzar en el pastís i s’hem va espatllar, òbviament vaig haver de repetir-ho.
    En conclusió vull dir que us he portat un brownie perquè el proveu i si us agrada us animeu a fer-ho algun cop a casa vostra.

    ResponElimina
  24. El pastis d’estiu es un plat fàcil d’elaborar perquè no has d’utilitzar ningun electrodomèstic.
    Els ingredients que hem de utilitzar son:
    - 1 paquet de pa de motlle sense crosta
    - 3 llaunes de tonyina de 100 grams cada una
    - 1 pot petit de maionesa
    - Unes fulles d’enciam
    En primer lloc agafem un motlle rodo o quadrat que sigui una mica gran.
    En segon lloc posem una capa de pa de motlle, en cas de que el motlle sigui rodo s’haurà de tenir en compte de tallar una llesca de pa de motlle en triangles per folrar les cantonades.
    Tot seguit damunt del pa de motlle hem de posar una capa fina de tomàquet fregit.
    A continuació posem una capa de tonyina que quedi ben repartida per a la superfície.
    Després posem una capa de maionesa damunt de la tonyina.
    A continuació tornem a començar, es a dir una capa de pa de motlle, una de tomàquet fregit, una de tonyina i una de maionesa tot seguit posem una ultima capa de pa de motlle, recorda que cada vegada que posem una capa de pa de motlle, hem de tenir en compte premsar be el pastis perquè quedi ben compactat.
    Tot seguit el tapem amb un film i el posem a la nevera unes 4 hores, quan han passat les 4 hores el traiem de la nevera i li donem la volta, per tant la primera capa que hem posat serà la de dalt.
    A continuació fem una barreja entre la maionesa i el tomàquet fregit i ens dona una espècie de salsa rosa.
    Finalment posem una mica d’enciam que es un ingredient molt saludable i que porta moltes vitamines perquè cobreixi tota la superfície del pastis.
    En conclusió es un plat molt saludable i amb un procés d’elaboració molt simple.
    Pol Estapé
    3rD

    ResponElimina
  25. Recepta de creps.
    Hola, bon dia, ara ús explicaré com es fan els creps. He agafat aquesta recepta perquè trobo que els creps són un menjar bastant fàcil de fer, son boníssimes i dolces com les llaminadures.
    Els ingredients són:
    - 1 ou
    - ¼ litre de llet
    - 225 grams de farina
    - 1 cullerada de sucre
    - 50 grams de mantega
    I els estris que necessitarem són:
    - Un bol
    - Una batedora
    - Una paella
    - Una pala de fusta
    - Una cullereta
    - Un ganivet
    - Un plat
    En el primer lloc, agafeu un bol ample i gran, després afegiu la farina, l’ou, la llet i el sucre. De seguida ho bateu tot amb la batedora fins que la massa estigui ben lligada, sinó quedarien grumolls.
    Quan ja estigui feta la massa, engegueu el foc a mig gas, i poseu la paella damunt. Passats uns minuts podeu posar-hi una cullereta de mantega, espereu que es fongui perquè la massa no s’enganxi, us recomano ja que a mi m’ha passat algunes vegades.
    Aboqueu el líquid a la paella, vigileu la quantitat si en fiqueu molta, el crep quedarà molt gruixut i tindrà gust de farina.
    Amb una pala de fusta gireu el crep fins que estigui daurat, estigueu atents que no es cremi.
    Trèieu el crep de la paella i poseu-lo en un plat.
    Al final podeu farcir-lo amb el que vulgueu: xocolata, mel, sucre, melmelada, pernil dolç o salat, salmó, formatge, etc.
    Els podeu fer tant dolços com salats, tots són bons!
    Hi ha 112 calories en cada crep.
    Espero que us agradi i espero que intenteu fer aquesta recepta a casa.
    Natàlia Tura
    3rC

    ResponElimina
  26. Ara us explicaré com fer Orelletes. Les Orelletes són un dolç típic de Lleida més concret per Carnaval. Aquest plat ha anat passant de boca en boca per moltes generacions fins arribar al nostre temps.
    Els ingredients que necessitarem per a fer la nostra recepta són: 250 ml d’aigua, 28 claus d’espècie, canyella en rama, una cullerada de matafaluga, anís, un Decilitre d’oli, 150g de sucre, 1kg de farina, 4 ous, una mica de sal i 2 cullerades de llevat en pols.
    Per començar hem de bullir l’aigua amb la canyella, els claus i la matafaluga durant 15 minuts, deixar-ho reposar i colar. Ens ha de quedar una infusió que va molt bé pel cos ja que ens aporta molta fibra però en el nostre cas la deixarem reposar perquè ens quedi a temperatura ambient.
    Després agafem un plat on hi batrem els ous i, tot seguit agafarem la farina, li donarem forma de volcà i hi avocarem totes els ingredients incloent-hi l ’infusió i els ous. Hem d’amassar bé fins que ens quedi una massa de color marro.
    A continuació emboliquem la massa amb un drap i la deixem reposar. Es important deixar la massa en un lloc segur ja que si la vostra casa és com la meva, hi ha moltes mans que volen tastar-la.
    Quan ja ha reposat la dividim en porcions, l’estenem perquè quedi fina com un full de paper i cap a la paella que ha d’estar amb oli molt calent. Ens podem ajudar amb uns palets per acabar-hi de donar la forma d’orella.
    Per concloure, espero que us hagi agradat la meva recepta i que us animeu a preparar aquest dolç.
    Oriol Gonzalez Prats
    3rA

    ResponElimina
  27. Hola bon dia, a continuació us explicaré com fer un plat divertit, alegre, boníssim, i el més important, fàcil i ràpid de fer. Aquest plat son els famosos espaguetis a la carbonara de la meva mare. He escollit explicar aquesta recepta ja que a mi personalment m’agrada molt i crec que compartir aquesta meravellosa delícia amb vosaltres es una bona idea.
    Els ingredients que necessitarem son: un paquet d’espaguetis, nata liquida, bacó, ceba, sal al gust, i oli.
    Per començar a cuinar aquest plat el primer que farem serà omplir la cassola d’aigua, posar-la a bullir i esperar a que neixin les primeres bombolletes. En aquest temps, per no esperar amb les mans creuades el que haurem de fer serà tallar a trossets ben petitons el bacó i la ceba i posar-ho a una paella amb un rajolí d’oli per fregir-ho. Quan tot això ja estigui dauradet, baixarem el foc i abocarem la nata líquida.
    D’altra banda com que l’aigua que abans havíem posat a bullir ja estarà, afegirem els espaguetis a la cassola per que es vagin fent, i mentre esperem retirarem del foc la nata líquida amb la ceba i el bacó però no ho traure’m de la paella encara. Hem d’anar amb compte al retirar la nata líquida del foc, perquè si no ens passarà com em va passar a mi el primer dia que vaig cuinar aquest plat, la vaig treure molt abans del que tocava i llavors a l’hora de menjar-me els espaguetis el plat semblava una piscina de salsa amb espaguetis nedant i xapotejant per allà. Així que per assegurar-nos, abans de retirar del foc la paella, haurem de comprovar si la salsa s’ha espassat una mica, i si no es així, esperarem uns minutets més.
    Llavors, un cop tindrem els espaguetis al punt apagarem el foc i amb l’escorredor els hi traurem tota l’aigua. Tot seguit els posarem a la paella on ja tindrem el sofregit de la salsa amb la ceba i el bacó i esperarem uns 10 minuts a que agafin el gustet de la salsa. Un cop barrejat tot, quan se’ns estigui fent la boca aigües i no puguem esperar més, serà l’hora de servir-ho, i donar-nos el luxe de menjar aquests deliciosos espaguetis.
    Aquesta a sigut la meva recepta, espero que us hagi quedat clar com fer-la i que sigui el pròxim plat que cuineu. Molta sort i bon profit!
    Sara Martos 3rB

    ResponElimina
  28. Nil Masó Castro
    3A

    La recepta: Sushi

    Avui us explicaré com fer un plat japonès molt conegut, el sushi. Aquest és una recepta que faig cada dimarts per sopar (quan me’n recordo) i que trobo que, apart de deliciosa, és molt sana per la quantitat de nutrients que ajuden al metabolisme del cos.

    Els ingredients que farem servir són:
    • 1 tassa d’arròs blanc
    • 2 tasses d’aigua
    • 2 cullerades de vinagre d’arròs
    • 1 culleradeta de sal
    • 1 cullerada de sucre extra fi.
    • Làmines d’alga (el número varia al gust)
    • Ingredients per el sabor del sushi: salmó, gamba o tonyina, cogombre, advocat...
    • Salsa de soja

    I els estris que farem servir són:
    • Un recipient
    • Un ganivet
    • Una làmina de bambú
    • Una cullera

    Per començar, rentem l’arròs amb aigua i posem l’arròs i les dos tasses d’aigua a bullir durant 10 minuts a foc baix. Retirem el recipient del foc i el deixem refredar. Quan l’arròs estigui fred, el barregem amb una cullera juntament amb el vinagre, la sal i el sucre. Al final de tot això, l’arròs ha de quedar pastós com el ciment abans d’endurir-se. A continuació, agafem una làmina d’alga i la posem sobre la làmina de bambú. Com abans he dit, aquest és un plat molt sà gràcies a les algues, que són molt riques en minerals, fibres i vitamines que ajuden al metabolisme del cos; tenen un color negre com el carbó, són molt fines i fràgils i tenen una fantàstica olor a mar. Després, estenem l’arròs per sobre perquè quedi regular. S’ha de tenir compte amb la quantitat d’arròs que posem perquè si l’estenem massa, quan l’enrotllem, sortirà pels costats, així que es recomanable deixar uns marges per evitar aquest problema. A partir d’aquest moment la recepta es fa segons els gustos, es poden fer servir diferents tipus d’aliments perquè el sabor del sushi canviï però jo recomano fer la combinació de salmó, cogombre i advocat. Recomano que els ingredients pel sushi sobrin i que no faltin, perquè un dia tenia poc salmó i per això vaig haver de llençar a les escombraries l’arròs que em sobrava. Després de posar els ingredients que desitgem sobre l’arròs, enrotllem (amb l’ajuda de la làmina de bambú) la làmina amb tots els ingredients dins. Si vols que l’alga s’aguanti perquè no es desenganxi, fes servir aigua com un adhesiu. Finalment, tallem en petites rodanxes el rotllo que ens ha quedat per acabar aquest magnífic plat. És recomanable acompanyar aquest plat amb salsa de soja perquè tingui tot un sabor més bo.

    Per acabar, només vull dir que trobo que es un plat que queda molt bonic, el contrast de l’alga negra amb el blanc de l’arròs i l’interior de diferents colors segons els ingredients que hem triat, i que té un sabor dolç i salat del peix que caracteritza aquesta deliciosa recepta.

    ResponElimina
  29. FLAM D'OU

    He escollit aquesta recepta perquè es la que fa la meva mare cada vegada que be algun convidat a casa.

    Per fer aquesta recepta necessitarem:
    6 ous
    1l de llet
    Mig pot de llet condensada
    Sucre
    Aigua
    Un motlle
    Un bol
    Una cassola
    Una batedora
    Una cullera

    En primer lloc agafarem el bol i hi posarem els 6 ous i els batrem amb la batedora i després hi afegirem la llet seguida de la llet condensada i mesclarem tot fins a arribar a obtenir una massa sense cap gromoll i la deixarem reposar. S’ha de dir que aquest plat ens aporta molt calci que va bé pels nostres ossos ja que conté molta llet.

    Mentre que la massa esta reposant farem el caramel líquid, per fer-lo necessitarem la cassola, el sucre i una mica d’aigua. Agafarem la cassola i posarem dintre el sucre i amb l’ajuda de la cullera l’anirem desfent i a mesura que es vagi desfent anirem afegint petites quantitats d’aigua. Quant ja tinguem el caramel necessari per cobrir el motlle retirem la cassola del foc i aboquem el caramel al motlle, vigileu que no us passi com a mi que sense voler hem vaig tirar tot el caramel que estava cremant a més no poder per sobre.

    A continuació deixarem que el caramel es refredi i una vegada ja estigi fred hi abocarem la massa i ho cuinarem al bany Maria durant aproximadament una hora. Tot seguit retirarem el motlle i el deixarem reposar durant tota una nit a la nevera.

    Al dia següent agafarem el flam, el traurem del motlle i el col•locarem en una petita safata. Si hem seguit tots les passos el resultat serà un flam enorme, amb forma de volcà ,de color groguenc per la base i marronós per dalt que demanarà a crits ser tastat.

    Per acabar dir que no es una recepta molt difícil de fer però encara així sempre triomfa a la taula i no deixarà que cap dels convidats es quedi amb gana.

    Nerea Martín
    3r A

    ResponElimina
  30. Un coulant de xocolata es bastant fàcil de fer. Els coulants es van inventar a França per un home que presentant aquesta recepta va aconseguir 3 estrelles Michelin. Els ingredients que farem servir per fer aquesta recepta que farà que els comensals es vulguin menjar fins tot el plat on servim les nostres postres seran:
    • 250 gr. de xocolata 70% de cacau
    • 150 gr. de sucre
    • La pell de ½ taronja ratllada
    • 200 gr. de mantega
    • 1culleradeta de canyella en pols
    • 6 ous mitjans
    • 120 gr. de farina
    • 2 pessics de sal fina
    • 1 culleradeta de sucre glaç
    • 2 culleradetes de cacau en pols
    I els utensilis
    • Batedora
    • Tamís
    • 10-12 motllos individuals que puguin anar al forn i al congelador.
    • Espàtula de silicona
    • Cullera de fusta
    I per últim d’electrodomèstics grans necessitarem principalment el forn


    L’elaboració d’aquest plat iniciarà untant amb mantega i farina els motllos. Seguidament hem de separar les clares i els rovells en recipients diferents. Després haurem de muntar les clares a punt de neu amb un pessic de sal i afegir-hi la sucre fins que quedin ben fermes. A continuació hem de muntar els rovells amb el sucre glaç fins que facin escuma. Seguidament hem de afegir-hi el cacau, un pessic de sal i la canyella, remenant amb una cullera de fusta. Després a la crema dels rovells hem d’afegir-hi la farina passada pel tamís i remenem amb una espàtula de silicona fins que no hi hagi grumolls. Seguidament hem de Barrejar, a poc a poc, les clares muntades, fins que quedi homogeni. A continuació posem la xocolata trossejada, la mantega i la pell de taronja a desfer al microones, a baixa temperatura (de descongelar o similar. Fer tandes d’un minut i repetir si cal algunes vegades), fins que quedi una crema lluent i sense trossos. Després de ficar-ho en el microones hem de barrejar la xocolata amb l’altre crema. Seguidament hem de posar-ho en els motllos, procurant que no ocupi gaire més de la meitat de l’alçada. per enfornar-los necessitarem posar el forn a 180º. I després amb molta precaució posar la safata on estan els coulants a el forn calent com el sol, el temps de coacció es d’exactament 8 minuts. Vigileu que no ús passi com a mi, que un dia em vaig entretenir i van passar mes de vuit minuts dons em van quedar unes magdalenes de xocolata d’allò més estranyes però bones. Abans d’acabar el plat hem de deixar refredar un parell de minuts els coulants recent trets del forn .i per finalitzar hem de servir el plat amb algun acompanyament de fruita fresca i sucre glaç pel damunt ja que això farà que sigui un plat amb més varietat de gustos i sabors llavors els coulants ens haurien d’haver quedat negrosos amb una textura densa com la d’un pastís de xocolata ,calents i amb una pinta tant bona com el pa recent tret del forn.
    Es recomanable no menjar molt sovint aquests postres ja que per molt bo que estigui té molts greixos. Espero que els vostres coulants us quedin tant bons com els millors del món.

    ResponElimina
  31. Els Cakepops són unes boletes recobertes de xocolata que tenen el seu origen als Estats Units, igual que els Cupcakes i moltes altres delícies pastisseres.

    Per començar, els ingredients que necessitarem són: formatge Philadelphia, xocolata amb llet i blanca, galetes Oreo i decoració (tipus fideus o boletes de colorins). D'estris culinaris farem servir: un morter, una forquilla o la Thermomix, palets de plàstic o de fusta, gots, el microones, la nevera i el congelador.

    Primerament, triturem les Oreo. Cal esmentar que la primera vegada que vaig fer aquesta recepta vaig triturar-les amb la forquilla i, buscant la perfecció, m'hi vaig estar ben bé 40 minuts i vaig perdre mitja tarda. Llavors, les barregem amb el formatge Philadelphia tot formant una massa espessa completament negra amb la qual no podreu deixar de llepar-vos els dits. Sobre aquest formatge, convé racalcar que aporta una gran varietat de nutrients i que pot formar part d'una dieta saludable.

    A continuació, fem boletes una mica més grosses que les dels ChupaChups i les deixem en un plat intentant que no es toquin. Després, desfem una miqueta de xocolata amb llet al microones, hi suquem les puntes dels palets i ho clavem a les boletes. Ho deixarem reposar 24h a la nevera. Pel que fa a la xocolata, cal destacar que conté molts hidrats de carboni i proteïnes i, en moments de desànim o depressió, aporta un benestar psicològic degut a la seva agradable textura i al seu exquisit sabor. Molts metges ho anomenen automedicació, però no ens equivoquem, la quantitat indicada al dia és d'un quadradet.

    El dia següent, abans de fer res, posarem les boles al congelador uns 30' abans de continuar. Llavors, desfem la xocolata blanca, suquem les boles i, abans que la xocolata s'endureixi, hi posem la decoració i ho deixem a la nevera verticalment i col·locats en gots, mínim una hora.

    Finalment, ens quedaran uns Cakepops molt macos de veure, peculiars, gustosos i que tindran l'èxit assegurat. Espero que us hagi agradat la meva recepta i que tingueu la mateixa il·lusió per fer-la com jo per menjar-la.


    Paula Piñol
    3r A

    ResponElimina
  32. A continuació explicaré una recepta molt fàcil de fer però amb uns ingredients una mica difícils de trobar. Aquest plat és: espaguetis amb salsa italiana picant. És una recepta que vaig aprendre a fer quan vaig arribar d’un viatge d’Itàlia ja que, a les vacances allà, enlloc de comprar un souvenir típic com per exemple un pin per la nevera vam comprar un preparat d’espècies per preparar una salsa molt bona pels espaguetis.
    Els ingredients són els següents:
    -400 g de espaguetis
    - ½ kg de tomàquet triturat natural
    - Aigua
    - Sal
    - Oli
    -Aglione (espècies)
    De utensilis només utilitzarem una olla, una paella, una cullera per remenar, la aixeta i els fogons.
    El procés d’elaboració és molt fàcil, el podria fer fins a un nen de 4 anys. Aquest és el següent:
    Primer posarem uns dos litres d’aigua amb bastanta sal als fogons. Com ja sabeu, els plats de pasta porten molta sal però no ens podem passar ja que, encara que portin molt sodi i magnesi, aquesta pot provocar la pujada de la pressió arterial.
    Quan l’aigua comenci a bullir hi tirarem la pasta. Ho haurem de deixar bullir tant com posi al paquet de la pasta que haguem utilitzat. Si posa 8 minuts, ho deixarem 8 minuts i si posa 12, doncs 12.
    En una olla apart tirarem un raig d’oli i una culleradeta rasa de l’Aglione. Si us agrada molt el picant hi podeu tirar una mica més però sense passar-se. Per exemple, a casa, la primera vegada que vam preparar aquest plat, com que les instruccions del preparat estaven en italià i no ho vam entendre, doncs vam posar 3 cullerades grans i al final no s’ho va poder menjar ningú de la família.
    Tot seguit hi tirarem el tomàquet i una mica de sal. Deixarem la salsa fins que quedi una massa bastant espessa, d’un color vermell com la sang, amb un lleuger olor a lleure i un sabor molt picant. Després la servirem junt als espaguetis i ja tenim el plat preparat!
    Espero que algun dia us animeu a fer aquesta recepta ja que està molt bona i es molt fàcil de cuinar!

    Gerard Piqué
    3r A

    ResponElimina
  33. A continuació us explicaré com cuinar una truita de carbassó. Per començar voldria dir que he triat aquesta recepta ja que a me casa es una de les més populars perquè a tothom li encanta. El dia que la mengem només entrar per la porta i notar la bona olor que fa, a tothom se li fa la boca aigua.

    Els ingredients i utensilis per cuinar aquest plat són:
    Ingredients
    3 ous
    1 carbassó
    1 ceba
    5 cullerades d’oli d’oliva
    dos pessics de sal;
    Utensilis
    Una paella
    Un recipient
    Un escorredor
    Una espàtula
    Un ganivet i una forquilla

    A continuació us explicaré com elaborar aquest plat:
    En primer lloc agafem el carbassó i la ceba i els rentarem a la pica, tot seguit agafarem el ganivet i tallarem el carbassó en quadradets petits i fins, i la ceba. Al acabar posarem la paella al foc amb tres cullerades d’oli d’oliva i quan veiem que ja està calent ficarem el carbassó i la ceba i un pessic de sal. Amb l’ajuda de l’espàtula anem remenant fins que es quedi al punt. Al acabar aquest pas apagarem al foc i ho deixarem reposar.

    Tot seguit agafarem els tres ous i els batrem al recipient amb la forquilla i afegirem una mica més de sal. M’agradaria informar que els ous son una font barata i rica de proteïnes, també son rics en vitamines i de minerals essencials.
    Després de batre els ous ficarem la verdura ja feta al recipient i ho remenarem. Llavors, encendrem el foc i posarem la mescla a la paella amb dos cullerades d’oli d’oliva. Al veure que la truita ja esta bastant feta pel costat que toca la paella, agafarem un plat per ajudar-nos a donar-li la volta.
    Per finalitzar, quan veiem que la truita esta al punt que la volem, ni molt crua, ni molt feta, la traurem del foc i ja estarà llesta per servir.

    Crec que aquest plat es molt senzill però alhora molt recomanable per fer quan venen invitats a casa, per exemple. Al acabar aquesta recepta, haurem cuinat una truita de carbassó d’un color groguenc i una mica marro, tindrà una textura esponjosa i suau, molt agradable per la vista, tant que donaran ganes de ficar-se-la a la boca.

    Elisabeth Navarro 3A

    ResponElimina
  34. RECEPTA: Truita de patates.
    A continuació explicaré com fer una truita de patates que es una recepta elaborada però al cap ai a la fi ben senzilla. Aquest és un plat típic d’Espanya molt conegut. Le triat bàsicament perquè em recorda molt al meu pare ja que des de que soc petita l’ha fet un milió de cops.
    Els ingredients i utensilis que utilitzarem són:
    6 patates
    4 ous
    Un pessic de sal
    Una ceba
    Oli
    Una mica de llet
    Dues paelles
    Una forquilla
    Un ganivet
    Una espàtula
    Un colador
    I un parell de plats o recipients

    El primer de tots els passos que haurem de fer es pelar les 6 patates i tallar-les en trossos més petits, ja poden ser taquets o rodanxes.
    Un cop tenim totes les patates ben trossejades omplim una paella d’oli i la fiquem al foc tant temps calgui fins que l’oli quedi ben calent. Hi afegim les patates perquè es vagin fregint vigilant que no es cremin de tant en tant remenant amb l’espàtula.
    Mentre tenim les patates al foc agafem la ceba, que per cert, és un aliment amb moltes propietats curatives. Entre elles es troba l’efecte de la disminució de la hipertensió i ajuda a que no es formin coàguls a la sang. I amb ajuda del ganivet la tallem en trossos molt fins i la afegim amb les patates abans de que aquestes s’acabin de fer.
    Amb cura, a la vegada que anem remenant aquest ingredients que es troben a la hem d’agafar un plat i dipositem els 4 ous que hem d’haver trencat prèviament. Els batem i afegim un rajolí de llet perquè més tard la truita quedi més esponjosa.
    Al acabar aquest pas la ceba i les patates ja deuen ser daurades així que apaguem el foc i amb ajuda d’un colador hem de desprendre tot l’oli que hi queda impregnat. Un cop fem això posem les patates i la ceba en el bol on hi dipositàvem els ous amb la llet, ho barregem una mica i afegim el pessic de sal.
    Ara només queda cuinar tota la mescla que hem fet, així que en una pella neta posem un rajolí d’oli d’oliva i poc a poc amb cura ho aboquem tot. Quan les vores de la truita comencin a daurar-se hem de donar la volta a la truita i esperar a que estigui al punt.
    Ja tindrem la nostre truita llesta per servir. Si la cosa a sortit bé deu tenir un color groguenc com el sol molt apetitós i una textura suau, esponjosa i agradable a la vista.
    Abans d’acabar voldria comentar que jo sóc molt dolenta per cuinar, tan maldestre com un ànec i porto intentant fer aquest plat des fa anys i recordo un cop que quan ja tenia la truita acabada desprès de tot el que em va costar fer-la se’m va caure just en el moment de traslladar-la de la paella al plat, va ser tot un desastre. Per això recomano que aneu amb compte.
    Finalment només afegir que asseguro que estarà boníssima i serà la clau per deixar bocabadats a tots els que la provin.

    ResponElimina
  35. CARN ARREBOSADA

    Primerament m’agradaria dir que és un plat fàcil de fer, molt bo perquè té un gust exquisit i es menja ràpid, aquest plat es per a una persona.

    Els ingredients que em d’utilitzar són: 1 pit de pollastre sense os, pa ratllat, sal, 2 ous, oli.

    Per començar, es fan filets amb el pit de pollastre, concretament 4 i es posa sal a cada un d’ells. Seguidament, trenquem i aboquem dos ous en un bol i els batim amb una forquilla. Quan hagem acabat, en un altre bol posem el pa ratllat. Col•loquem els filets d’un en un, primer al bol on es el pa ratllat, després per el altre i per últim cop els tronem al bol del pa ratllat. A continuació, posem oli a escalfar a la vitroceràmica. I quan estigui calent col•loquem els filets. Quan veiem que estan fets per un costat, els donem la volta amb una pinça i tornem a esperar fins que veiem que esta fet perquè si no us passarà com a mi un cop que em vaig esperar poc temps i estaven poc fets.

    Per finalitzar, m'agradaria dir que podeu acompanyar aquest plat amb ketchup, tomàquet o maionesa.

    ResponElimina
  36. PUDING
    La recepta que us explicaré és un puding. L’he triat perquè un dia en un restaurant em va picar la curiositat de com es feia un puding, li vaig preguntar al meu pare i ell em va explicar que li va passar justament el mateix i que la seva mare li va explicar la recepta i bé doncs ell me la va explicar a mi i jo avui us l'explico a vosaltres.
    Primer us diré quins són els ingredient i els utensilis:
    - 3 ous - safata
    - 200gr sucre -forn
    - ½l llet
    - Croasants
    - Magdalenes
    - Melindros
    - Altres
    Per començar tirarem la llet, els ous i el sucre blanc com la neu a la safata, i ho anem remenant tot bé fins que no quedin grumolls.
    Seguidament tallarem el pa, les magdalenes, els melindros o el que vulguem ens petites porcions i desprès ho posarem a la safata juntament amb els altres ingredient que prèviament hem remenat.
    Un cop ho haguem remenat to posem la safata al forn al bany Maria a 180º.
    Un cop hagin passat uns 45 minuts retirem la safata del forn i podrem observar que si ho hem fet bé, el púding ens haurà quedat de color marró dolç per dalt i groguenc per baix i que serà esponjós i dens.
    El deixem refredar i ja estarà llest per posar-lo a taula.
    Espero que us animeu a fer aquestes postres i que la recepta no seus hagi fet tan llarg com un dia sense pa.

    ResponElimina
  37. CREPS

    Ara us explicaré com fer creps. He triat aquesta recepta perquè és l’únic plat que sé cuinar i que quan la gent el prova diuen que està boníssim.
    Els ingredients que necessitem són:
    - 2 ous
    - 1 got ple de farina
    - 1 got ple de llet
    - 1 polsim de sal
    I els materials que farem servir són:
    - paella
    - batedora
    - espàtula
    - got
    - bol
    - oli
    - fogó
    Primerament, posem la llet, els ous i la farina en el bol i ho batem amb la batedora fins que aconseguim una mescla homogènia.
    Després d’això afegim un polsim de sal a la mescla i la deixem reposar en el bol uns 30 minuts aproximadament. Fer aquest menjar no és gaire sa ja que no té gaires proteïnes i té moltes grasses i calories, per això s’ha de menjar de tant en tant.
    Passats els 30 min, posem la paella al fogó i posem oli a la paella. Quan veiem que l’oli és més líquid i comença a sortir fum tirem la massa a la paella i movem una mica la paella perquè la massa l’ocupi tota.
    A continuació agafem l’espàtula i la passem pels costats de la massa que mica a mica agafarà un estat sòlid. Quan veiem que la massa s’ha convertit en una pasta, la girem amb l’espàtula. Sempre que explico aquesta part me’n recordo que la primera vegada que vaig fer creps estava amb dues amigues meves i una d’elles la Maria va intentar tirar la crep amunt per fer-la girar i quan ho va intentar com que la paella pesava molt va fer massa força i es va donar amb la paella al front i li va sortir una ferida colossal, estava plena de sang i era molt profunda. Ara quan li miro al front encara puc veure la mitja lluna que li va quedar de cicatriu.
    Tot seguit, posem la crep en un plat i afegim tots els ingredients que vulguem. Jo acostumo a posar sucre glaç a sobre que sembla que sigui neu i queda molt bo. Però si és una crep salada millor que no s’hi posi perquè sinó és un lluita de gustos.
    Per acabar dir-vos que les creps són unes postres que acostumen a agradar a tothom i que sempre triomfen.

    ResponElimina
  38. Copa Valenciana

    He triat la recepta de la copa valenciana perquè de petit la vaig provar i desde aquell dia es un dels meus postres preferits, a mes a mes es un postra perfecte per quedar com un rei amb els convidats.
    Els ingredients que hem utilitzat per a cada copa son:
     Suc de taronja(1200ml)
     1 cullerada de sucre
     2 boles de gelat de vainilla
     1 remolí de Nata
     Un tros de mantega

    Per començar exprimim les taronges i aboquem a un olla el suc de taronja amb vitamina C que ajuda a prevenir les grips i a mes a mes actua com a depuratiu.
    Després li afegim un tros de mantega,una cullerada de sucre i es posa al foc a punt d’ebullició. Mes tard es deixa refredar a l’aire lliure.
    Tot seguit aboquem el suc de taronja,2 boles de gelat de vainilla i nata en una copa ,mes una canya per barrejar aquests ingredients i que així tingui un magnífic,refrescant,dolç i únic sabor que us farà arribar al cel.No us oblideu de barrejar perquè sinó us passarà com a mi la primera vegada que ho vaig tastar, va ser a Valencia, estava amb la meva família a casa de la tieta del meu pare , i a mi ningú m’havia dit que els barregés així que em vaig veure el suc de taronja i em vaig menjar el gelat amb la nata.
    Si voleu a aquest postra li podeu afegir molt poc de cointreau encara que no canviarà molt el sabor, i per acabar espero que us hagi agradat.

    ResponElimina
  39. Pollastre amb salsa rocafort
    He agafat aquesta recepta sobretot per el seu gust però també perquè la meva tieta sempre la fa per nadal i em recorda a aquelles dates tan especials.

    Per començar els ingredients que necessitarem per a quatre persones són aquests:
    -3 pits de pollastre que es poden acompanyar amb arròs integral ja que tenen bastantes calories.
    -250ml de nata per cuinar
    -15/30g de formatge rocafort o blau. Això depèn de la persona ja que si poses massa mataràs el sabor del pollastre, ho dic per experiència ja que a mi em va passar la primera vegada.
    -Una cullerada de mantega
    -Sal
    -Pebre
    Instruccions:
    1-Primerament agafem una paella bastant gran, escampem la mantega per tota la paella amb una paleta, i cuinem els pits de pollastre. Quan ja estiguin fetes, les retirem en un plat i les tallem en tires.
    2-Tot seguit en la mateixa paella comencem a fer la salsa rocafort i a foc lent remenem amb una collera fins que es desfaci.
    3.A continuació afegim la nata i després la sal i el pebre. Deixem 2 minuts escalfant-se.
    4.I per finalitzar el plat afegim els pits, ho remenem tot i ho servim en una font.

    ResponElimina
  40. Hola bon dia, ara us presentaré la meva típica i no gaire original recepta, una truita de patates, per el mer fet de que es molt fàcil i ràpida de fer i és l’únic plat que ser cuinar.
    El ingredients que necessitarem per a fer aquesta recepta per 4 persones seran:
    - 4 patates mitjanes
    - 6 ous, dels quals cal destacar que son molt bons en proteïnes i aminoàcids i antioxidants, que son molt eficaços prevenint el càncer i l’Alzheimer.
    - 1 ceba
    - Oli
    - Sal
    Per començar posem a escalfar una paella amb oli a foc mig mentrestant tallem les patates en rodanxes i trossegem la ceba a daus amb un ganivet ben esmolat. Un cop fet això, les posem a fregir a foc lent. Seguidament batem els ous en un bol a part amb una forquilla i li afegim un pessic de sal, per donar-li una mica d’alegria al plat. Quan les patates i la ceba ja estan daurades els hi afegim l’ou. Un com feta la truita per una banda, amb molt de compte li donem la volta perquè es cogui també per l’altre, però repeteixo, amb molt de compte, perquè jo un dia, vaig intentar donar-li la volta triomfalment, com fan molts cuiner que l’aixequen en l’aire, i se’m va esclafar al terra, i després, el clatellot per part de la meva mare va ser colossal. Un cop feta per les dues cares, la punxem amb una ganivet per aprovar que també per dintre esta ben feta, al nostre gust i llesta per servir-la.
    Per acabar m’agradaria donar-vos les gracies per escoltar la meva recepta i us animeu a fer-la, si es que mai l’heu fet, ja que com be abans he dit, es molt fàcil de fer.

    ResponElimina
  41. PA DE PESSIC DE XOCOLATA

    He triat aquesta recepta perquè penso que la xocolata es la debilitat de gairebé tots i mai be de més endolcir-nos una mica la vida.
    Els ingredients que necessitem per fer aquesta recepta són:
    4 ous
    1 i ½ gots de farina
    1 i ½ gots de sucre
    1 got de Nesquik (també es pot utilitzar ColaCao, però el pa de pessic no quedarà amb la mateixa textura)
    ½ got d’oli (pot ser d’oliva o de gira-sol, preferentment de gira-sol)
    ½ got de llet. La llet és molt rica en calci i el calci es molt important per el creixement dels ossos i la manca d’això pot provocar-nos dificultats quan siguem més grans.
    1 sobre de llevat
    Sucre gass

    Primerament, preescalfem el forn a 180º així, quan haguem de ficar el pa de pessic al forn, ja el tindrem escalfat i no haurem d’esperar.
    Un cop el forn està encès, aboquem en un bol els quatre ous conjuntament amb el got i mig de de sucre i batem fins que la barreja comenci a blanquejar. Tingueu molta cura, sinó voleu que tot l’ou s’escampi per tota la cuina ballant i girant com em va passar a mi ahir a la tarda.
    En el mateix recipient, afegim el l’oli i la llet i tot seguit el Nesquik, la farina i finalment el llevat, un cop tot al bol, ho barregem fins que obtinguem una barreja de cacau homogènia.
    Per tal de que la barreja dels ingredients no sens enganxi untem el motlle amb mantega.
    Introduïm el pa de pessic al forn i esperem durant una hora i quan veiem que ja esta fet, el traiem. Hem de vigilar molt el forn, per a que no sens cremi.
    Quan ja estigui fet el pa de pessic , tota la casa farà una olor dolça que et farà entra la gana, llavors el traiem i el posem en un plat i li empolvorem el sucre glass per sobre per decorar-lo.
    En conclusió penso que aquest es un berenar per llepar-se els dits i un que està d’allò més bo, deliciós i ràpid i fàcil de fer, per això recomano a tots que la feu, fins i tot als més mal destres d’aquesta classe.

    ResponElimina
  42. RECEPTA: GALETES
    Bon dia, avui us explicaré la meva recepta de galetes.
    Per començar dir que he triat aquest plat perquè a part de que es senzill de fer (si no es que el vols decorar molt), nosaltres sempre comprem les galetes fetes i que millor per passar la tarda que fent galetes amb les teves amigues?
    Els ingredients que fan falta per fer aquesta recepta són:
    - 1 ou
    - 300 g de farina  en aquest cas he utilitzat de blat de moro perquè és farina per celíacs i a part de que aquesta farina es molt més saludable jo soc celíaca i així també les puc tastar.

    - 100 g de sucre  que en aquesta recepta hi ha bastant per tan no es molt bo menjar-ne moltes.

    - 100g de mantega

    Seguidament us explicaré els passos que em de seguir
    Primerament hem d’agafar un recipient de mesures per mirar quina quantitat haurem de posar per cada ingredient, un cop hàgim mesurat la quantitat agafarem un bol i començarem a posar la mantega i el sucre, desprès anirem afegint la farina poc a poc mentre anem remenant fins a que ens quedi una massa en forma de bola. Tot seguit deixarem reposar la massa a la nevera una mitja hora. Quan hagi passat la mitja hora la retirarem de la nevera i començarem a amassar amb les mans fins que la massa no sens enganxi als dits, això serà una senyal de que ja esta preparada per començar a donar-li forma. La estirarem be amb el corró i li posarem les motlles per donar-li una forma més divertida a les galetes. Un cop feta la forma les posem al forn durant 15 minuts. Y ja tenim les galetes fetes, desprès pots decorar-les amb Nutella o amb glacejat de colors.

    El que mes m’agrada de les galetes quan estan acabades es que són de diferents formes, amb colors vius, divertides, fàcils de fer i a més a més estan boníssimes.
    Una anècdota que m’agradaria compartir amb vosaltres es que el dia que estava provant com fer galetes amb les meves germanastres, va ser un caos de farina semblava un galliner. Teníem molts pots de farina i per aconseguir que la massa ens quedes be ( ja que al ser per celíacs es mes complicat de fer) vam haver de tirar totes les farines que teníem a la cuina fins que al final d’una guerra entre la farina vam aconseguir que ens sortís be la massa.
    En conclusió crec que la primera vegada que les vaig fer no van quedar del tot be però a la segona ja que tenia més experiència me’n vaig en sortir millor i que espero que amb la meva explicació us hàgiu imaginat com fer les galetes i que us animeu a provar de fer la recepta.

    ResponElimina
  43. GALETES AMB TROSSETS DE XOCOLATA

    Aquesta recepta es mes coneguda com a cookies. La vaig triar perquè la faig des de que era petita com un cigró. M'encantava fer-la amb la meva tieta i vestida amb el davantal i el barret ja que em sentia com una cuinera professional.
    Els ingredients que necessitarem son:
    - 120g de mantega
    - 220g de sucre
    - 1 ou
    - 300g de farina
    - 1 sobre de llevat
    - 200g de trossets de xocolata
    Be per començar a preparar la recepta afegim els ous, la mantega i el sucre en un bol i amb l'ajuda d'una batedora elèctrica ho barregem intentant que quedi una pasta ferma . A continuació tamisem la farina i el llevat amb un colador i ho batem juntament amb la barreja anterior, llavors afegim els trossets de xocolata. Perquè la massa no es desfaig al forn la deixem reposar un parell d'hores a la nevera. Un cop hagi passat aquest temps fem petites boletes amb la massa i les col•loquem en fileres en una safata amb la suficient distancia entre elles per tal de que no s'enganxin, seguidament les fiquem al forn a una temperatura de 175º durant 20 minuts. Sobretot es important que no us oblideu de cobrir les safates amb mantega o amb un paper especial per el forn perquè no s'enganxin. No sigui que us passi com em va passar a mi la primera vegada que les vaig fer que sem va quedar bona part de la massa a la safata i quan es va refredar estava dura com una pedra. Quant ja estiguin a punt, les trèiem del forn i deixem que es refredin una estona fins que notem que ja no estan toves, llavors serà el moment de decorar-les i menjar-nos-les.
    En conclusió a mi em sembla una recepta senzilla , i que si la bols preparar per una festa o algun esdeveniment especial també es bonica i divertida ala part que dolça.
    Carla Marfil
    3rB

    ResponElimina
  44. RECEPTA: CUIXES DE POLLASTRE AL FORN

    He escollit aquesta recepta perquè el menjo gairebé cada setmana i és un plat que és molt bo, tant lluent que els teus convidats es quedaran bocabadats, fa molt bona olor i també és saludable ja que el pollastre té més proteïnes i menys greixos que les altres carns.
    Els ingredients són: Un raig d’oli, Una mica de sal, Una mica de pebre, Mitja llimona, Orenga i una Pastilla d’ “ave cream”
    Per començar el procés d’elaboració agafem una plata i li posem les cuixes de pollastre. A continuació hi aboquem sobre les cuixes un raig d’oli una mica de sal, una mica de pebre. Ara hi posem un raig d’aigua, trossegem la pastilla d’”ave cream“ i hi escorrim la llimona.
    Fet això només queda posar-ho al forn a 180º aproximadament 1 hora però depèn del forn així que hem de estar pendents pollastre que no es cremi no com jo que ho vaig fer a dos llocs diferents pensant que seria el mateix, me’n vaig anar 1 hora i al tornar ja s’havia cremat.

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.