dimarts, 26 de novembre del 2013

Redacció d'examen 1r trimestre: ESPAIS DE LA ROCA (institut/poble)

Acabem el primer trimestre amb unes redaccions excepcionals de la Roca i del l'institut del poble. Les podeu conèixer llegint els comentaris en aquesta entrada.

36 comentaris:

  1. DESCRIPCIÓ DE LA ROCA DEL VALLÈS

    Ara us descriuré el poble on jo visc, La Roca del Vallès. Des dels tres anys que hi visc, i he passat molts bons records.

    Aquest poble és petit i dolç i està situat al Vallès Oriental. Hi ha moltes places, però la que m’agrada més es diu “La Placeta”. La trobem al centre del poble i és gran com un elefant. A la dreta hi ha botigues que es senten agobiades de tanta gent que compra i a l’esquerra hi trobem unes taules grises dels restaurants. A més a més, al costat, fa pocs anys van construir un immens poliesportiu on es fan esports i espectacles de tota mena.

    Un altre encant que té La Roca és que hi ha milions i milions de muntanyes amb molts arbres verds. S’hi poden fer moltes rutes i excursions pels boscos on els ocells, cada matí, canten unes cançons.

    També hi ha un institut, una mica vell i amarg però sempre que hi vaig aprenc coses noves i algunes de sorprenents. Gairebé tots els nens i nenes de La Roca hi van, bàsicament perquè es l’únic que hi ha.

    En resum, espero que us hagi agradat questa descripció i que visiteu aquest magnífic poble.

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. DESCRIPCIÓ INSTITUT LA ROCA

    Per començar, ús faré una descripció sobre l’institut de la Roca del Vallés. He triat aquest lloc ja que cada dia hi vaig menys el cap de setmana. És un lloc que no em fascina molt, però el conec amb els ulls tancats.

    En primer lloc ús diré que respecte a físic per fora és un edifici bastant gran i una mica vell. Les finestres són d’un color blanc rugós i les portes són de color marró amarg.

    En segon lloc, quan entrem per la porta pots veure un espai molt gran i bonic anomenat “Hall”. Al fons del hall hi ha 2 passadissos, un que va cap a la dreta on podem anar a les aules de 3er i a la cantina (un “bar” molt gros amb taules i cadires).
    També hi ha el passadís de l’esquerra que porta als laboratoris, plens de substàncies i invents. Al mig dels dos passadissos hi ha una porta molt grossa de fusta on es pot anar al pati o pujar les escales cap a la 2na planta.

    Respecte al pati, hi ha dues pistes, una de bàsquet i una altra de futbol, al voltant de les pistes hi ha arbres de tots tipus amb molts tons de verds. Quan estem dalt les escales podem veure altre cop dos passadissos. Un que es el de l’esquerra que porta a les aules de 4rt i batxillerat, que per cert les aules estan molt bé! Ja que són noves. I el de la dreta, que el passadís suplica que li donem una capa de pintura ja que està molt brut, Les finestres són blanques com la neu i cada aula és diferent respecte la pintura i l’estructura de les taules. En total hi ha 4 classes.

    Per acabar, ús diré que una de les meves vivències a l’institut va ser que el primer dia d’escola en comptes d’entrar al lavabo de les noies vaig entrar al dels nois i espero que us hagi agradat la descripció i sinó hi heu anat el pugueu veure’l o imaginar-lo a través de la meva descripció.

    ResponElimina
  4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  6. DESCRIPCIÓ INSTITUT LA ROCA
    Per començar, us diré que l’espai que descriuré és l’Institut de la Roca, és a dir, el meu institut. L’he triat perquè crec que és un lloc bastant important al meu dia a dia.


    Primerament, us explicaré com és el seu físic per fora. A mi personalment em sembla un institut bastant gran i alt com un pi, encara que està una mica rovellat, perquè ja fa molts anys que el van construir. Fins i tot aquí hi va estudiar el meu pare! També podria dir que té un patí bastant gran i bonic, encara que a vegades està ple de brossa i papers que la gent ha llençat.
    Per descriure el seu interior començaré des de la porta principal, on si entrem i girem a la dreta, podrem trobar les aules de primer, el despatx del director i la sala de professors. Aquestes aules em porten molts records de quan vaig començar l’ESO.
    Tornant a la porta principal, si seguim tot recte trobarem la biblioteca, on segurament si entrem, podrem trobar la Isabel demanant que els nens que xerren com lloros callin. Si girem cap a l’esquerra trobarem un passadís llarguíssim, on estan situats tots els laboratoris de l’institut, i si en canvi girem cap a la dreta, trobarem les aules de tercer i la cantina. Seguidament, pujant les escales, arribarem a la segona planta. Trobarem l’aula de plàstica i l’aula de música on si entrem, semblarà que el mateix Mozart estigui tocant alguna de les seves cançons o almenys és la meva sensació. Si seguim tot recte trobarem les aules de segon, i si entrem a un d’elles, podrem sentir com les parets ens demanen a crits una mà de pintura, o si no, com les pissarres ens estan observant mentre fem classe. I podrem veure com les persianes són d’un color blanc viu com la neu, cosa que m’agrada molt.

    Per acabar, espero que us hagi agradat la meva descripció i que no se us hagi fet molt més pesada i avorrida que un dia sense pa.

    ResponElimina
  7. Institut la Roca
    Jo us faré una descripció sobre l’ institut de la Roca del Vallès. Fa dos anys que hi estudio i hi passo moltes hores.
    Per començar, a l’entrar a l’ institut el primer que es veu és l’antiguitat de l’edifici, ja que necessita una mà de pintura i es mor de ganes que li facin alguna reparació. L’ institut està pintat d’un vermell granat que potser abans era un color viu, però ara només et deixa un gust amarg a l’ entrar-hi cada matí.
    A la dreta de l’ entrada hi ha les aules de primer i les d’informàtica i a l’esquerra secretaria i el gimnàs. El gimnàs sembla que s’estigui a punt de caure i més d’una vegada mentre estava penjat a alguna escala fent una activitat m’ha semblat que l’edifici queia a trossos.
    Al fons del “hall” hi ha el passadís que porta als laboratoris i el que porta al bar, també hi ha una escala que puja fins a les classes de segon, tercer, l’aula de música i de plàstica. El fet que les classes de segon i l’aula de música estiguin juntes fa que mentre fas classe se senti la música que ve de l’aula on un altre grup està practicant.
    Després de passar per tots aquests espais hi ha el pati, que és enorme i sempre hi ha gent cridant i jugant.
    Per acabar us diré que si alguna vegada veniu aquí a l’ institut, porteu una mica de pintura i així nos emblarà tan fet malbé.

    ResponElimina
  8. Aina Merino Olmo

    Descripció de La roca

    A la redacció que ara llegireu, us explicaré com es veu La Roca des del meu terrat.

    Per començar, pujarem al terrat i des d’allà podrem veure l’aspecte general de La Roca. La veritat és que La Roca és molt tranquil·la, gairebé mai no hi passa res, hi dies en què està tranquil·la com una bassa d’oli.

    Seguidament, si ens hi fixem, a la nostra dreta, trobarem la plaça de l’era.
    La plaça de l’era és una plaça feta de pedra on hi ha una font a un dels cantons. Algunes pedres estan trencades i és per això que la plaça demana suplicant de genolls que l’arreglin. De mentres, podrem escoltar les paraules d’un pare al seu fill perquè ha pegat a un altre nen.

    A la nostra dreta, però més cap enrere, podrem veure l’Ajuntament, un edifici esvelt, amb una cornisa de pedres vermelloses. És d’un color beix i és el lloc on es reuneixen tots els polítics de La Roca.

    A continuació, si mirem cap al fons, podrem veure el camp de futbol amb els seus focus que gairebé enlluernen Granollers. La seva gespa està una mica feta mal bé de tant utilitzar-la els jugadors de la PBB.

    Per finalitzar, us diré que si algun dia teniu ocasió de visitar-la, us recomano que vingueu perquè encara que no ho sembli la Roca és un poble amb molt d’encant i t’ho pots passar molt bé donant-hi un tomb (que és el que a i més m’agrada).

    ResponElimina
  9. DESCRIPCIÓ DE L’IES LA ROCA

    A continuació us faré una petita descripció del lloc on he passat l’últim any de la meva vida o on estic passant aquest, l’IES La Roca.

    Primerament podria dir que és un institut fred com un congelador, vell i bastant gran. Té tres plantes: el soterrani, que hi trobem el gimnàs i l’aula d’audiovisuals. A la primera planta hi ha el ‘’hall’’. A la dreta del ‘’hall’’ hi ha les aules de primer, els despatxos i departaments de professors; a l’esquerra del ‘’hall’’ hi trobem tots els laboratoris. A l’entrada, també, hi ha consergeria, secretaria, la biblioteca i la sala de guàrdia, més coneguda com ‘’la peixera’’, i al fons a la dreta les aules de tercer.

    A la segona planta hi ha les aules de segon, batxillerat i l’aula de plàstica, però abans d’arribar a les aules de segon passem per l’aula de música, on els instruments xiuxiuegen notes musicals dolces i suaus.

    Seguidament, també us podria explicar que el pati és gran, molt gran. Allà és on la majoria dels alumnes han viscut els seus millors moments, ja que pots cridar i xerrar tot el que tu vulguis.

    L’aula que més m’agrada a mi és l’aula de música, ja que és molt gran i t’ho passes molt bé sempre perquè estàs aprenent coses noves i ho fas divertint-te.

    Finalment, per molt dur que sigui l’institut, també hi pots passar moments molt agradables i divertits. Jo, personalment, he rigut molt aquí, tant amb els meus companys, com amb els meus

    ResponElimina
  10. Institut de la Roca
    Jo descriuré l’Institut de la Roca, el nostre institut, perquè el conec bé i per tant serà fàcil que us el pugueu imaginar. A més a més, trobo que és un lloc curiós per descriure.
    Per començar caldria dir la forma que té l’Institut, però no en té cap. Es podria dir que es un espai rectangular amb extensions. Tot l’Institut sembla tret de la Segona Guerra Mundial, ja que tot ell es més vell que un búnquer (menys la cantina, que sembla una casa moderna comparada amb la resta del centre).
    Encara que la majoria de les parets són blanques, s’hi respira un ambient groc, antic i suau, que s’intensifica amb el pas de les hores, les quals semblen més llargues dins l’àmbit de l’edifici.
    Respecte a les aules, estan ordenades com llibres en una estanteria. Entrant per la porta principal, a la dreta, hi ha un llarg passadís, en el destaca l’aula de música, l'única amb parets de maó i la més freda de tot l’edifici. A la porta del pati, mirant cap enfora, trobem dos passadissos a l’esquerra i a la dreta. En una branca hi ha els laboratoris, que esperen pacientment una reforma i a l’altra la cantina, amb les aules restants.
    En resum, l’Institut és un laberint colossal, en el qual m’hi perdia diàriament quan anava a primer de la ESO i un edifici curiós, que espero que visiteu algun dia. Si mai teniu l’oportunitat de visitar-lo, espero que us l’hàgiu pogut imaginar.
    Oriol Perera Cruz

    ResponElimina
  11. INT- La descripció que faig és de l’institut faig aquesta descripció perquè hi porto 2 anys i he viscut moltes vivències dolentes i bones.
    -En primer lloc quan jo entro al Hall a l’esquerra hi ha consergeria a consergeria hi ha dues senyores que cada dia obren les portes de l’institut perquè els nens i nenes entren a les classes. A la dreta del Hall hi ha les classes de 1r d’ESO què és on anava jo fa 1 any i quan entro a la classe amb fa sensacions de quan estava a aquella aula.
    -Al fons del Hall hi ha unes portes que aquestes arriben al pati. El pati és molt gran com una balena, hi ha arbres on de vegades hi ha ocells de color negre i marró. Entre mig de les aules de 1r d’ESO i el pati hi ha la biblioteca, que a l’hora del pati els nens i nenes van allà a estudiar o a imprimir. Al costat de la biblioteca hi ha la peixera. La peixera és quan els nens i nenes es porten malament i és queden allà amb un o dos professors fent deures.
    -A més a més al costat de consergeria hi ha el gimnàs d’Educació Física però per arribar hi ha unes escales que les de baixar i és tan llarga com un centpeus. També al fons a la dreta hi ha la cantina, que és un lloc on van els nens i nenes a comprar els esmorzars (entrepans, donuts, napolitanes.).
    CONC -En conclusió, espero que us hagi agradat la descripció i que hi aneu a visitar-lo, perquè és un lloc molt bonic.

    ResponElimina
  12. Avui us faré una descripció sobre un lloc on vaig cinc dies a la setmana, l’institut de La Roca. He triat aquest lloc perquè, com he dit abans, és un espai on passo molts dies i per això se descriure’l bé.

    Per començar, parlaré una mica generalment sobre els components de l’institut. El hall és l’espai més gran de tot l’institut; té una sala de guàrdia, l’entrada a la biblioteca, la consergeria i la secretaria, tots els accessos per anar a les aules i un escenari amagat per una cortina d’un color vermell amarg.
    Tots els passadissos tenen entre tres i quatre aules, col•locades a la dreta o a l’esquerra d’aquest. Les rajoles de les aules són de color gris aspre i les portes clamen que algú les netegi. Un dels passadissos té les aules a l’esquerra i els departaments a la dreta i un altre té al final la cantina, molt claustrofòbica a l’hora del pati. A la planta baixa, prop de l’escenari amagat, hi ha un passadís amb els laboratoris. A continuació, descriuré la primera planta. Aquesta té dos passadissos amb aules, però també hi ha l’aula de música i l’aula de plàstica, la més gran de totes on cada alumne té la seva taula enorme.
    Deixant de banda l’interior parlarem sobre l’exterior; el pati. Aquest lloc és més gran que totes les aules juntes. Hi ha dues pistes per jugar i un lavabo.

    Per finalitzar, no puc dir que proveu d’anar perquè cada persona va a un institut diferent, però que us haveu fet una idea de com és.

    ResponElimina
  13. INSTITUT LA ROCA
    Ara descriuré el nostre institut que veiem cada dia menys els caps de setmana, on parlem amb els nostres amics, és el lloc que ens coneixem com el palmell de la nostre mà. La part que m’agrada més del institut és el hall , que és la que explicaré amb molt més detall la meva descripció.
    En primer lloc m’agradaria dir que és un lloc bastant antic i molt gran. Té 3 plantes, la primera, que és el soterrani on hi ha el gimnàs i l’aula d’audiovisuals, la segona és on hi ha el hall que és el lloc que m’agrada més com ja he dit abans, i la tercera planta és on hi ha totes les classes de 2n, de batxillerat, l’aula de música i de plàstica i també les aules de 4t. Té les parets pintades de colors suaus.
    Quan entres per la porta a la dreta hi podem veure secretaria i al costat un passadís molt gran on et porta a les aules de 1r, el despatx del director i de la cap d’estudis, també l’aula de professors, a part del passadís hi podem trobar una petita biblioteca que si entres sembla que els llibres et xiuxiuegin les petites històries, també hi trobem l’aula de castigats que l’anomenem “la peixera”, una mica més al fons de la part dreta veiem un llarg passadís que al fons està situada la cantina i al costat esquerre hi ha les aules de 3r, al costat del passadís hi trobem l’aula de tecnologia i unes escales que quan les puges semblant que no s’acabin mai. A la part esquerre del hall hi trobem consergeria i al costat hi és la porta del gimnàs on trobem dues escales, les que et porten al gimnàs i les altres que et porten a l’aula d’audiovisuals, també en el hall hi podem veure un passadís estret i llarg on hi són els laboratoris.
    En conclusió és un lloc molt gran on hi ha molts passadissos que et porten a diferents llocs, l’objectiu de anar-hi és de aprendre molt i passar-t’ho d’allò més bé amb els teus amics i companys de la classe. L’any passat em vaig quedar amb un molt bon sabor de boca i espero que aquest any també.
    Berta González Martos

    ResponElimina
  14. INS LA ROCA

    Per introduir-vos la meva descripció us diré que avui un faré cinc cèntims de el meu institut l’INS la Roca.
    Per una banda us diré que és un institut vell que cau a trossos, que té dues plantes i que està format per dues parts: la part nova, que és on trobem la cantina i les aules de batxillerat i tota la resta diríem que es la part vella.
    Per l’altra banda us diré que els dos anys que jo he passat en aquest institut han sigut els que més bé m’ho he passat en tota la meva vida. El primer any vaig estar a les classes de primer que són d’un color suau i molt calentones i ara estic al pis de d’alt , on fa un fred que pela i on les finestres xiulen a causa que tenen forats i el vent passa a molta intensitat.
    També trobem un enorme hall en el qual, si ens situem a la porta d’entrada, a mà dreta veiem el passadís de les aules de primer, tot recte veiem la porta de sortida al pati i a l’esquerra trobem la porta que ens condueix cap al gimnàs. El hall es una de les parta que més m’agrada perquè es un lloc alegre en el qual sempre trobem a una persona caminant donat que des del hall es pot anar a qualsevol part de l’institut.
    En conclusió que espero que us hagi encantat el meu institut i us entrin ganes de canviar del vostre institut avorrit al meu institut súper divertit.
    Nerea Martin Sanchez

    ResponElimina
  15. INS LA ROCA

    Jo descriuré l’INS La Roca, ja que passo la major part del dia allà.

    Per començar us diré que l’institut és una mica vell, però hi ha una part, la de batxillerat, que és nova.

    Quan entres per la porta principal, a l’esquerra hi veus la consergeria i al costat unes escales que et porten al gimnàs, que és petit i té el terra de color blau amarg, i també et porten a l’aula d’audiovisuals. A la dreta del “hall” hi veiem un passadís, on hi ha les aules de primer, que són bastant grans.

    Tornant al punt principal, el “hall”, si anem una mica més endavant, a l’esquerre hi veiem un escenari que sent tot el que diuen els alumnes, i a la dreta hi ha la perquè ningú els agafa. Al costat de la biblioteca hi ha la sala de guàrdia.

    A continuació us diré que si mirem endavant hi veurem el pati, si mirem a l’esquerre un passadís tan llarg com el coll d’una girafa, que és on i ha els laboratoris i a la dreta veiem unes escales, l’aula de tecnologia i un passadís que va a la cantina i a les aules de tercer.
    Finalment us vull dir que si pugem per les escales veurem l’aula de plàstica, la de música, el passadís de segon i el passadís del quart i batxillerat. Espero que us hagi agradat el meu institut i la meva descripció.

    ResponElimina
  16. Ara us descriuré La Torreta. L'he triat perquè és el meu barri des que tenia 4 anys i en tinc molts records

    Per començar vull dir-vos que La Torreta està situada entre La Roca i Granollers.
    És un poble petit com un cigró.

    A continuació us diré que La Torreta té una plaça alegre i molt gran, amb palmeres, les seves fulles xiuxiuegen a causa del vent.

    Al centre del poble trobem el Centre Cultural on els nens de l'escola fan Educació Física i la gent gran balla.

    A la dreta tenim l'església Santa Maria del Jaire, que és un lloc colossal.
    A mi m'encanta veure tota la gent reunida i feliç allà.

    A l'esquerra hi ha l'escola i la guarderia.
    Quan passo per davant m'emociono moltíssim pensant que ja no tornaré mai més a fer classe amb els professors d'educació infantil.

    En conclusió, espero que tingueu ganes de visitar el meu barri, us ho recomano.

    ResponElimina
  17. L'INSTITUT DE LA ROCA

    Per començar descriuré l'institut de La Roca del Vallès. He triat aquest lloc tan vell perquè des de fa un any, he vingut gairebé cada dia.

    A continuació us explicaré que al ser un lloc tan vell està molt destrossat i poc conservat. Des del "hall" podem veure que a l'esquerra hi ha consergeria i l'escenari, que es tan petit com un cigró i cobert per unes cortines roges com la sang. A la part dreta, la biblioteca i al fons, el pati.

    Tot seguit us descriuré la biblioteca, que és tan vella com l'institut . Els llibres d'allà tenen una agradable olor dolça que t'incita a llegir-los i un tacte amarg que al tocar-los et pot arribar a produir esgarrifança.

    D'altra banda, hi ha les classes, que són fredes i pàl•lides; on es passa tot el temps avorrit de tot l'edifici, on també podem veure les taules velles amb els seu bastó de tan velles que són.

    També, a la segona planta podem trobat l'aula de visual i plàstica i l'aula de música, que està plena de gom a gom d'instruments musicals. Per anar acabant diré que si mai teniu l'oportunitat de no anar-hi, no hi aneu! Per que encara us pot caure el sostre sobre!

    Per finalitzar us descriuré el millor lloc de l'institut, el pati! El pati és molt gran, amb dues postes de futbol. Espero que no us hagin vingut ganes d'anat a l'institut de la Roca.

    ResponElimina
  18. L’INSTITUT LA ROCA

    Per començar, us diré que he decidit descriure l’institut ja que és el lloc on passo més hores del dia i me’l conec com si fos la meva casa.

    En primer lloc, us puc dir que aquest institut és un edifici bastant gran de dues plantes, situat al municipi la Roca del Vallès. Si entrem per la porta principal veurem una gran sala on a la dreta podem trobar les grans classes de primer i a l’esquerra consergeria. Més endavant trobarem unes escales llargues com el coll d’una girafa al pujar-les trobarem un llarg passadís on a l’esquerra trobem les classes de batxillerat, però ara us descriuré les classes de 2n, que les trobem a la dreta d’aquest passadís. A dins d’elles no hi ha res a destacar, les parets són de color blanc llis, amb unes grans finestres escoltant totes les lliçons que els professors expliquen als alumnes i un conjunt de taules i cadires de color verd. Ara, ús descriuré una mica el que és el pati. És d’un gran tamany on hi ha dues pistes de futbol i bàsquet. A part d’això en el fons podem trobar alguns bancs, que és on jo i les meves amigues ens posem cada dia.

    En conclusió, aquest institut m’agrada molt ja que he viscut molts grans moments en ell i he fet grans amistats.

    ResponElimina
  19. BIBLIOTECA DE L'INSTITUT
    Faré una descripció de la biblioteca de l’institut perquè encara que no hi passo gaire temps crec que és un bon lloc.

    Quan s’entra el primer que es veu són tres taules plenes de gent que fa que s’hi respiri nerviosisme. Al fons s’hi veuen milions de llibres de tota mena de gustos i plens d’informació.
    Quan es mira a la dreta es veuen unes quantes prestatgeries i una taula igual que les altres. Les prestatgeries contenen C Des, i D V Des, també una altra amb les lectures obligatòries i una altra amb diccionaris que es moren de ganes que algú els faci servir. Darrere de la prestatgeria dels C Des hi ha una taulaon hi ha la Isabel i es poden agafar llibres. Al costat d’allà s’hi poden observar uns ordinadors que s’utilitzen per fer deures i imprimir-los.
    Per acabar vull dir que és una biblioteca que està molt bé i té tot tipus de llibres.

    ResponElimina
  20. IES LA ROCA
    Jo us descriuré l’IES la Roca. He triat aquest lloc perquè hi passo 6 hores durant 5 dies de la setmana.

    Per començar, és un institut colossal, gros com un castell, amb 3 plantes, la -1, la baixa i la 1ra, amb un gran pati.
    Primerament, ens situem a l’entrada. A l’esquerra hi ha consergeria, el gimnàs i l’aula d’audiovisuals, i a la dreta hi ha les aules de primer, en un llarg passadís on també hi ha les aules dels professors. Al final d’aquest passadís hi ha una paret pintada que et demana a crits que t’hi apropis. Si seguim recte des de l’entrada, trobem un passadís que va cap a l’esquerra, amb els laboratoris, un que va cap a la dreta, que va a les aules de tercer i la cantina, i una gran porta que, que porta al pati. I si havans de sortir al pati puges les escales, arribes al primer pis, on primer et trobes l’aula de música, que sempre te un somriure a la porta, i un llarg passadís amb 5 aules. 4 d’elles són les de segon. Aquestes aules són d’un color molt dolç i alegre,
    Per acabar, espero que us hagi agradat, que hi vulgueu anar. I que si algun dia hi aneu...molta sort.

    Lola Botey Homs
    2nB

    ResponElimina
  21. Ins La Roca

    Per començar us descriuré l’Ins La Roca, faré la descripció de l’Ins La Roca perquè és un lloc on ja porto una mica més d’un any i penso que el conec bastant bé.

    Entrant per la porta es veu l’amplada que té la primera planta. A l’esquerra hi ha la consergeria i una mica més endavant una porta per on s’entra al gimnàs. Tornant al punt de partida, al fons hi ha el pati, a la dreta hi ha un passadís on hi ha les aules de 1r i algunes sales de professors. Pujant per les escales es veuen les parets que tenen un gust aspre amb petites imperfeccions que ploren perquè les arreglin. Seguint cap a dalt hi trobarem dues aules: la de Visuals i Plàstica i la de Música. Més endavant hi ha les aules de 2n on n’hi ha una que hi destaca entre les altres: és l’aula de 2nB perquè està pintada en un color verd com el d’un prat d’herba.
    Per acabar, aquesta ha estat la meva descripció i espero que us la pugueu haver imaginat.

    Marc Jiménez Guirao
    2nA

    ResponElimina
  22. Descripció institut la Roca

    Per començar explicaré l’aspecte general del Institut la Roca. Es un edifici gran que té 3 plantes.
    La primera planta està situada a baix del gimnàs, on hi ha una aula d’audiovisuals, on anem sovint a fer els exàmens de matemàtiques. És una aula freda i solitària.
    La segona planta, la que està al centre és la planta més gran i la que més m’agrada en aquesta planta hi trobem el hall on és fan la majoria de festes a més a més en aquesta planta trobem la cantina, un lloc molt agradable i acollidor on pots comprar l’esmorzar. També hi ha una biblioteca on sembla que els llibres et xiuixigueixin les histories.
    La tercera i última planta és a la que jo faig classe dia a dia. És la planta on fa mes fred ja que no arriba la escalfor suficient, sembla que estiguem al pol nord. En aquesta planta hi ha les dos aules que mes m’agraden; Visual i plàstica u Música.
    Per acabar, diré que aquest edifici es d’un color càlid que a mi em transmet tranquil•litat.

    Marina Jiménez
    2nB

    ResponElimina
  23. L’ institut de la Roca
    A continuació us descriuré l’INS la Roca, l’ institut on cada dia laboral d la setmana, hi vaig a estudiar i a aprendre. Es on més temps passo despert, i es per això que el vull descriure.
    L’ institut està dividit en quatre parts:
    -la planta baixa
    -la primera planta
    -la segona planta
    -el pati (no el descriuré, simplement és un espai obert)
    D’aquestes quatre, en la que hi estic més és la segona, però primer començaré per descriure la planta baixa. A la planta bàsicament hi ha la sala d’audiovisuals i el gimnàs. La sala d’audiovisuals és una sala preparada per fer exàmens. Hi ha una pissarra blanca com la neu i rengleres d’un exèrcit de cadires i taules separades entre si. El gimnàs és un espai gran com un castell amb les parets plenes d’objectes fets per a l’esport. El color d’aquesta sala és amarg, d’un color ocre.
    Si puguem les escales que van de la planta baixa a la planta alta, a continuació hi ha el hall, la zona més transitada, a la primera planta. Tot recte pujant per les escales hi ha la biblioteca, on a mà esquerre i a mà dreta només hi ha llibres. Al fons hi ha bastants ordinadors de l’any de la picor. El hall connecta amb quatre passadissos plens d’aules regulars, totes iguals. Les aules de l’ institut són aules petites, de 7x7, amb dues pissarres (una blanca i l’altra verda)on caminen els guixos i els retoladors cada dia. Les taules i les cadires són verdes i van de dos en dos (normalment). Les parets acostumen a ser blanques i a tenir finestres.
    La segona aula està plena d’aules, i l’únic especial que hi ha són les classes de música i de plàstica, on despertem la nostra creativitat. En aquestes dues últimes sales m’hi sento tranquil, perquè el primer dia vaig veure que no s’havia d’estar tan tens.
    La sensació que tinc en aquest institut és de benestar des del primer dia que hi vaig entrar, i cada dia tinc més aquesta sensació. Finalment, si hi voleu anar, abrigueu-vos, perquè a l’ institut hi fa bastant fred.
    Joan Conejos Jalencas

    ResponElimina
  24. IES LA ROCA

    Us faré una descripció sobre l’IES La Roca perquè és un lloc que vaig quasi cada dia i me’l conec bastant bé.
    Per començar us puc dir que l’institut és un espai gran i antic encara que cada any l’intenten millorar i modernitzar. Des de l’exterior , les parets de color vermell suau demanen a crits un cop de pintura.
    L’institut el dividiré en tres grans zones: la planta principal, la segona planta i el pati. Ara us descriuré la planta principal. Quan entres per la porta et trobes el “hall” on el terra veu més de cinc-centes cames passar cada dia. A l’esquerra del hall hi ha un gimnàs molt ben cuidat, encara que els vestidors no tant. A mà dreta hi ha un passadís amb la sala de secretaria, les sales de professors i les aules de primer plenes de gom a gom; allà em venen molt bon records, i alguns inoblidables, de quan l’any passat anava a primer. A davant del hall, a mà esquerra hi ha un altre passadís on és troben els dos laboratoris i les aules d’informàtica. Davant del passadís hi ha la sala de guàrdia i les escales. Si pugem per les escales, a mà dreta hi ha l’aula de música, amb més instruments que una orquestra i l’aula de visual i plàstica. Si seguim recte veiem un passadís amb les aules de segon i una vista dolça del pati. Si girem cua i anem darrere les escales veiem les aules de quart i batxillerat. A continuació baixarem al pati. És un espai ample amb una pista de terra amb dues porteries i una altra de ciment amb sis cistelles i dues porteries i és on més em diverteixo perquè puc jugar a futbol amb els meus amics i a mà dreta hi ha la cantina i el lavabo.
    En conclusió, és un espai antic i gran on passareu i heu passat moments divertits i d’altres de no tant i a seguir en aquest institut.

    ResponElimina
  25. INS LA ROCA
    Ara ús descriure l'institut de La Roca del Vallès perquè es força gran ja que té tres plantes i perquè es on estudio actualment.
    A l'entrar per la porta, una porta marró i força feta pols, arribem al "hall" un lloc molt acollidor. A mà dreta hi tenim les aules de primer i a mà esquerra el gimnàs un lloc gran com un castell, que es troba al soterrani que no ús descriure perquè no hi ha gairé cosa a dir. A continuació tot recte hi trobem el patí un lloc mort fins que surten el alumnes a jugar. Més cap endins hi ha la cantina d'un color suau i viu on i serveixen uns bocates bonissims, i al fons del passadís i trobem les aules de informàtica i els laboratoris on es fan des dels experiments més fácils fins els més difícils.
    A la segona planta nomes pujar les escales hi trobem les aules de música i plàstica. Tot recte hi trobem les aules de segon i a l'altra punta del passadís les aules de batxillerat i les aules de quart , que et criden perquè hi entris.
    Per acabar ús voldria dir que és un institut molt acollidor a l'estiu ja que a l'hivern fa un fred que pela espero que vingueu algun dia.

    ResponElimina
  26. Avui us descriuré el meu institut gran i vell com l’oceà.

    Per començar, quan entrem per la porta principal que es vella i alta, a mà esquerra trobarem consergeria un espai calentó i agradable. Seguidament, davant trobem la porta que accedeix al gimnàs. Si tornem a la porta principal podrem veure que hi ha un passadís llarg com un dia sense pa on trobem les aules de primer i la sala de professors i direcció. A continuació més cap a davant a la dreta trobarem la biblioteca un lloc ple de històries i aventures. Més cap al fons trobarem un passadís a la dreta que porta a les aules de 3r i la cantina, i trobarem un altre passadís que ens porta fins al laboratoris. Entre un passadís i l’altre trobem una porta de vidre que porta cap al pati, que té dues pistes i molts arbres que escoltes les conversacions dels alumnes quan surten al colossal pati.

    A continuació, si tornem a dins trobarem que hi ha unes escales que pugen cap a dalt, on trobarem la segona planta, on a mà dreta trobem l’aula de plàstica i seguidament una de música on sempre s’hi escolta un agradable so. Després trobem un passadís a mà dreta que va cap a les aules de segon que podrem veure que hi ha quatre, la primera és la de segon A on 29 alumnes com jo estem presoners d’aquesta aula durant 5 dies a la setmana 6 hores, de la meva classe puc dir que té un color una mica insípid però que és ample i llarga , després per veure una mica més les altres classes podem entrar a la de segon B on podrem veure que està pintada d’un color verd àcid. Si tornem a les escales veurem que hi ha un altre passadís a mà esquerra que porta cap a les aules de quart i batxillerat.

    Per acabar, espero que us hagi agradat i no s’hagi fet molt pesat.

    Laura Acosta 2nA

    ResponElimina
  27. Ins La Roca
    Avui us descriuré l’Ins la Roca perquè és on passo quasi cada dia. Això va se´n repetitiu i al final del dia és fa un mal sabor de boca.
    Per començar us descriuré com és per fora .L’institut és gran com una catedral, força vell, amb colors càlids. A l’entrada hi ha uns arbres grans que quan fa molt vent xiulen.
    Quan ens situem dintre de l’Ins a l’entrada principal que és la planta 0 a la dreta, hi ha les classes de primer, que sempre que passo per allà semblen que les classes s’encongeixen. Davant a mà dreta trobem una sala on van tots els que es porten malament .A l’esquerra trobem el gimnàs, que anar al vestuari o a la pista has de baixar unes escales que sempre sem fan eternes, aquella planta és la -1.
    A la planta 1 s’hi ha de pujar unes escales. En aquella planta hi ha un munt de coses. Hi ha la planta de 1r i 2n de Batxillerat que quan entres s’hi està bé, no com les nostres classes que aquí hi passo quasi tot el dia amb els meus amics fidels com gossos.
    Tornem a la planta 0, si segueixes recte des de la porta principal sortim a l’exterior on hi ha una esplanada gegant amb unes porteries fetes pols. Tornem a dintre i ens situem davant la peixera, seguim tot recte. Allà ens trobem la “cantina”, un lloc acollidor que el seu menjar és boníssim.
    Finalment espero que us hagi agradat i que no vingueu en màniga curta que fa molt de fred.

    Joan Gendra Valle

    ResponElimina
  28. Joan Rabaneda Herrera
    01/12/13
    Ins la roca
    -Descriuré l’Institut de la roca del Vallès ,l’he triat perquè és un dels llocs on paso la majoria de la setmana.
    Per començar descriuré com és l’institut per fora.
    Podem observar que des de fora es pot apreciar un pati bastant gran, on només veiem dues pistes de futbol i de bàsquet, però una cosa que no veiem es que darrera del pati hi ha una “Cantina” on fan uns Frank furts bons com els àngels.
    També podem observar que hi ha dos llocs on poder entrar, una és l’entrada principal on entrem directament a l’Institut i l’altra és darrera del pati, on l’estiu han obert la porta per celebrar el sopar que organitza la directiva de futbol de la roca.
    Entrant a dins de ens trobem el “Hall” on fan la benvinguda als nens/as de 6e de primària.
    Tot mirant a la dreta trobem la consergeria, on al costat hi trobem l’aula de Educació física. Si fem unes quantes passes endavant trobem els laboratoris i a la dreta trobem les classes de 3er de l’ESO i l’entrada a la “Cantina”.
    Pujant unes escales que porten fins a dalt de tot trobem les classes de 2n de l’ESO i de 4rt i de batxillerat.
    Ara per finalitzar descriuré com és la meva classe.
    Les parets són d’un color blanc viu. Les files de taules que hi han resen perquè no les maquillin mes ja que estan plenes de guixats.

    ResponElimina
  29. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  30. El meu "INS" o "IES"
    Ara us explicaré una descripció sobre el meu institut, el meu estimat institut, amat per tots els alumnes, on me'l conec tant com hi passo temps al llarg de l'any. No és pas un institut que vulguem tirar a terra, però tampoc arribarem mai a fer-li un monument.

    D'entrada, és un institut vell, realment gran (té dues plantes, una cantina i amb un pati interior i un altre d'exterior) i bastant conegut per tot el poble per la seva "fama que els professors estan bojos", però un cop aquí, jo no hi estic d'acord.

    A la planta baixa, hi tenim: La cantina, les aules de primer, la sala del professorat a més de bastants laboratoris i aules d'informàtica on, per exemple avui, hem fet una pràctica, una de moltes que fem al llarg del curs, sobre la densitat dels objectes relacionada amb l'aigua.

    D'altra banda, hi tenim la planta de dalt, on resideixen les aules dels alumnes de 2n. És un lloc on el silenci és l'or, és tan difícil d'aconseguir-lo, que si s'hagués de posar preu, seria com el de l'or. També les aules estan un pèl en mal estat en comparació amb la part més nova (les aules de batxillerat). Sembla que les cadires i les taules, quasi cada nit es facin tatuatges ja que cada dia es veuen nous "jeroglífics" inscrits. A la taula on estic escrivint ara, a la dreta surt: -"Paco ha estat aquí"- en canvi, a l'esquerra surt: -"Un Déu ha escrit això"-...

    En resum, és un institut on fa por entrar a la nit sense una pistola o algun objecte per l'estil. És un institut que només entrar venen imatges d'una pel•lícula de terror, on de cop, del fons del passadís t'apareix un assesí en sèrie per matar-te al haver guixat una taula amb bolígraf.

    ResponElimina
  31. Santi Cayetano

    Avui us descriuré l'INS La Roca, el meu institut. L'he triat perquè és un dels llocs on passo més temps.

    En primer lloc, us parlaré del seu físic general per tal de que us feu una idea de com és. Es podria dir que, juntament amb el pati i vist des de dalt, és quadrat. EN canvi, l'edifici té forma de "L".

    Entrant per davant, el primer que veiem és el hall. És un espai gran que té una taula al mig, unes cortines negres a l'esquerra, l'aula de guàrdia i la marró porta de la biblioteca. Allò que més cridaria l'atenció són unes cartolines penjades al sostre, que volen sobre els nostres caps.

    A la dreta es troba el passadís de primer, que acull les quatre aules de primer, l'aula de professors i secretaria. Si ens hi fixem bé, veurem que té les mateixes lloses color gris amarg que el hall. És una mala idea perquè tots els visitant es queden amb la mateixa mala imatge.

    A l'esquerra del hall hi ha el passadís dels laboratoris, on les parets fan ziga-zagues en punta. Segurament, el que més crida l'atenció són les portes dels armaris, que estan tan trencades que sembla que hagi passat un camió. També veurem que el contrast verd rugós, blanc i marró del sòcol estan en perfecta harmonia i fa una sensació d'estar en espès bosc de pins.

    A dalt trobem les aules de segon, música, plàstica i batxillerat. Segurament, l'aula de música és la preferida ja que abans era una terrassa, el sol encara escalfa amb ganes. En canvi, les aules de batxillerat són encara més apagades perquè fins i tot les parets són gris llis.

    A l'exterior, el pati, que enllaçarem amb la cantina. El pati té una pista de sorra i una de ciment. És potser el rumor dels arbres aclamant pietat pel fred el que em repel. La cantina, en canvi, és "silenciosa". Hi ha moltes taules i un arsenal de cadires enganxades a la paret.

    Per finalitzar, només diré que és un lloc on he viscut moltes coses, com el premi de Sant Jordi, els patis a la biblioteca.... En definitiva, un lloc colossal on passar bons moments.

    ResponElimina
  32. Marc Ibañez Saladrigas

    En aquest examen, tractaré de descriure l' IES la Roca. es a dir, el meu institut.

    Per començar us diré que és un edifici molt vell amb dues plantes i un soterrani, on es situa l' aula d'audiovisuals i una sortida d'emergència. Quan pugem les escales del soterrani ens trobem el gimnàs, on fem molts esports i ens ho passem molt bé. Quan sortim, a la dreta podem trobar la consergeria, on hi ha dues senyores molt amables i agradables. Al fons, trobem les aules de 1r ESO, que són molt grans i acollidores. A un costat del passadís hi ha l'aula de professors. Quan som al hall, podem veure a simple vista la biblioteca, on passem el pati fent deures o treballs. Quan seguim recte trobem les aules de 3r ESO, on no perdré el temps. A l'esquerra hi ha la cantina, on esmorzem cada dia. Pujant les escales anem a les aules de 2n ESO i batxillerat. M'agradaria descriure la meva classe, on hi passo més temps. Les parets tenen un color verd molt destacable. El meu tutor és el David Morales, que és molt bona persona però a vegades és un professor aspre. Quan sortim al pati podem veure que és molt gran, més que un camp de futbol. He viscut moltes aventures i desventures en aquest institut, com quan una vegada em van posar una corda al dir i quasi m'el han de tallar.

    En conclusió, espero que us hagi agradat i que no se us hagi fet molt llarg. Us recomano anar-hi.

    ResponElimina
  33. Paula Rey Rivera
    Ara us faré una descripció sobre el meu poble La Roca del Vallés. Per començar us puc dir que és un poble petit i molt acollidor. Els seus llocs més populars són la font de Can Planes està tota rodejada d'arbres i és rectangular. El castell és molt gran, molt bonic i està en el cim d'una muntanya, al fons. La Roca també té llocs molt macos com Santa Agnès o La roca 2, que són urbanitzacions rodejades de natures. Espero que us hagi agradat la meva descripció de la Roca i que aneu a visitar aquests llocs tan bonics del meu poble.

    ResponElimina
  34. DESCRIPCIÓ D'ESPAIS
    A continuació, os descriure l’institut de la roca. Faig la descripció sobre aquest espai, perquè m’han passat bastantes coses, per exemple, un dia que vam trobar un gatet que estava a punt de morir-se.

    Pel que fa a aspecte en general, té tres plantes, és molt gran i vell com la meva avia. Però és un institut alegre i rialler, perquè constantment hi ha nens/as de l’institut jugant o rient.

    A la planta principal, podem trobar diverses coses. A la dreta una biblioteca on els llibre es queixen d’estar tan estrets. A l’esquerra hi ha un patit teatre on solem celebrar les festes més importants i al fons trobem un pati.
    El lloc que m’agrada més es la cantina, que és gran i ampla. Allà podeu trobar infinitat de coses. Em recordo del primer dia que vaig anar-hi. Em vaig enamorar d’aquest lloc.

    Les seves classes són de colors vius i netes com l’aigua. Són una mica pesades, per mi, perquè passo quasi tot el dia asseguda en una cadira escoltant atentament. Però m’agrada perquè faig moltes coses. Un dia em van demanar sortir a la pissarra i no sabia què fer.

    En conclusió, crec que és un institut excepcional. Que per mi sembla una caixa de sorpreses, i que espero que us hagi agradat la meva descripció.

    ResponElimina
  35. Ara us descriuré l’IES La Roca, que és un edifici més vell que els antics egipcis perquè és l’institut on estudio i he passat moltes experiències, com el primer dia de classe de 2n d’ESO on jo vaig entrar en la classe de 2nA quan havia d’anar a 2nB.

    Només entrar per la porta principal en primer lloc veurem una sala més gran que un gegant on i pot entrar mig institut. A mà esquerra hi ha la consergeria i el gimnàs, que és una sala on el terra és blau com el cel. Les parets estan malgastades pel temps. A baix del gimnàs hi ha la sala d’audiovisuals, que és més freda que el pol nord i és on fem els exàmens de matemàtiques.

    A mà dreta estan les aules de 1er d’Eso i uns bancs on els pares esperen impacients les notícies del tutor sobre els seus fills. També trobarem la biblioteca on es fan deures o llegir llibres. A més a més hi ha la cantina, que és el lloc més confortable de l’escola, on es pot estar els dies d’hivern.

    A continuació us descriuré la planta de dalt, que és on hi ha les classes de batxillerat, 2n, l’aula de música i l’aula de visual i plàstica. L’aula de música et dóna la sensació que és una nevera plena d’objectes amb vida perquè pots sentir l’escalfor de la música que ve dels instruments.

    Les classes de 2n d’Eso estan situades al fons d’un passadís, on a l’Aula14 és la meva classe, on si entres quan es fa classe veuràs un ambient de treball espectacular. La classe té 6 parets d’un color suau on hi ha un suro que demana a crits que li treguin les xinxetes. Cada cop que entro a la classe tinc una sensació de tranquil•litat i emoció.

    Per acabar aquesta és la meva descripció sobre l’IES La Roca i espero que us hagi agradat.

    ResponElimina
  36. Descripció de Ins La Roca
    Jo descriuré l’ Ins la Roca ja que és on passo més de 30 hores a la setmana.

    Per començar quan entrem per la porta principal, a la dreta veiem un llarg passadís on es veuen les diferents classes de 1r i altres sales com direcció, cap d’estudis, sala de professors...
    Si tornem a la porta principal veiem el hall, que és un espai molt gran on sempre s’hi passegen professors i alumnes. Al fons del hall hi ha un altre porta gran que dona al pati. Més o menys podem dir que el pati està dividit en 2 parts, la pista de basquet i la de futbol, on hi ha unes portaries que escolten cada dia les converses dels alumnes. Si tornem enrere, al mig del hall, veurem a la nostra esquerra, unes escales que pugen cap a dalt que va cap al gimnàs i als vestidors. Del gimnàs cal destacar una llarga escala de fusta que sembla que arribi fins al cel. Si tornem al hall, al fons a la dreta veiem un llarg passadís que va a les classes de 3r i a la cantina, on vaig gairebé cada pati.

    Per acabar diré que a la segona planta hi ha les classes on sóc jo que estan pintades d’un color blanc amarg

    ResponElimina

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.